Чим здивує футбол у новому 2022 році?

Інші

Цього року буде проведено чоловічий чемпіонат світу та збільшаться інвестиції у жіночий футбол. Спонсорство та угоди з приватним капіталом опиняться у центрі уваги, а спортсмени висловлюватимуться з питань, що виходять за рамки спорту.

Сьогодні футбол цікавить більше людей, ніж будь-коли раніше. За межами поля цей вид спорту також розвивається безпрецедентними темпами: технологічні тенденції проникають у гру, здавалося б, тиждень за тижнем. При цьому навіть якщо багато гемблерів буде грати безкоштовно в онлайн казино у футбольні слоти – це теж вважатиметься підтримкою даного виду спорту. Сьогодні ігрові автомати онлайн України надають велику кількість спортивних слотів для своїх користувачів.

Серед нових технологічних трендів у футболі можна побачити такі:

  • електронний футбол;
  • використання 5;
  • методи реклами через соцмережі від зірок футболу.

Спонсорство під пильною увагою

Гральні та криптовалютні компанії продовжуватимуть шукати партнерства з футбольними клубами та гравцями у 2022 році. Хоча багато клубів із радістю прийняли ці джерела доходу, вони, можливо, захочуть придивитися, перш ніж оголошувати про операції в майбутньому.

У червні “Норвіч Сіті” скасував своє спірне спонсорство футболок з гральною компанією BK8 лише через три дні. Встановлено, що компанія використовувала високосексуальні зображення в онлайн-рекламі. Минулого року “Вест Хем” розірвав угоду, яка надає “жетони вболівальників” після реакції асоціації вболівальників.

Оскільки вболівальники більше знають про компанії, які спонсорують їхні клуби, ми можемо побачити більше партнерств, що ґрунтуються на меті. Спонсори можуть більш творчо підходити до партнерства з клубами, наголошуючи на соціальному впливі та емоційному оповіданні.

Угоди з приватним капіталом

За останні 12 місяців приватний акціонерний капітал виявив великий інтерес до футболу: CVC Capital Partners уклала значні угоди з іспанською Ла Лігою та австралійською А-Лігою. Це слідує за такими кроками, як придбання компанією Silver Lake частки City Football Group за 500 млн доларів наприкінці 2019 року.

Протягом останнього року також велися переговори про укладання приватними інвесторами угод із Бундеслігою, Лігою 1 та Серією А. Деякі клуби скептично ставляться до довгострокової вартості цих угод (три команди вищої ліги Ла Ліги відмовилися від участі в угоді), але інші, які постраждали від фінансових Наслідки пандемії з радістю прийняли інвестиції.

2022 року приватний капітал, ймовірно, продовжить бачити цінність у футболі. Поки відсоткові ставки залишаються низькими, інвестори розглядатимуть спорт, і особливо футбол як надійну інвестицію з потенціалом отримання хорошого прибутку.

Інвестиції у жіночу гру

Раніше цього місяця ФІФА оголосила про нову структуру комерційного партнерства, спеціально орієнтовану на жіночий футбол. Visa, яка давно підтримує жіночий футбол, стала першим глобальним партнером.

Останні кілька років стали “переломним моментом” для жіночого футболу, і 2022 року інвестиції зростатимуть. Банківська група Barclays вже уклала нову трирічну угоду про спонсорство англійської жіночої Суперліги. Угода вартістю близько 40 мільйонів доларів подвоїть попередні інвестиції та діятиме до 2025 року.

Оскільки аудиторія зростає в міру того, як жіноча гра стає дедалі помітнішою, а все більше брендів бачать цінність партнерства, наступний рік має стати ще одним позитивним роком. Якщо пандемія Covid-19 ослабне, у організаторів змагань також можуть з’явитися можливості пошуку креативних рішень у таких областях, як залучення вболівальників та структура змагань. Про нові інвестиції у спорт ви зможете дізнатись на офіційному сайті автора. Там можна знайти актуальну інформацію не тільки про спорт, а й в інших сферах.

Активність спортсменів

Такі гравці, як Маркус Решфорд, Хуан Мата та Меган Рапіное, у 2021 році продовжували висловлюватися з цілої низки соціальних питань. І все більше елітних спортсменів використовують свої платформи для підвищення обізнаності та просування змін.

Протягом найближчих 12 місяців буде ще багато тем для обговорення. Не в останню чергу це стосується Кубка світу в Катарі (докладніше про це нижче) та незадовільного становища з правами людини в країні. Цього тижня датський півзахисник Томас Ділейні заявив, що “хотів би, щоб цей турнір проводився в іншому місці”. Чоловічі збірні Данії, Німеччини, Нідерландів та Норвегії висловили протест, одягнувши футболки на підтримку прав людини.

Гравців неминуче питатимуть про етичність проведення Кубка світу в Катарі напередодні турніру. Дехто говоритиме відкрито, а дехто говоритиме про інші проблеми, від зміни клімату до рівної оплати праці. Очікується, що у 2022 році все більше спортсменів виявлять свою активістську сторону.

Неоднозначний Кубок світу та розмови про більше

Найбільшою подією футбольного календаря наступного року стане вищезгаданий Кубок світу, який стартує у листопаді. Катар – спірний вибір господарів, і деякі вболівальники сподіваються, що їхня країна бойкотує турнір. Ймовірно, цього не станеться, але з наближенням турніру стан справ з правами людини в Катарі перебуватиме під пильною увагою. Можливо, з’являться й інші проблеми. Остання з них, про яку повідомляє Associated Press, – явна відсутність вільних номерів у готелях для вболівальників, що подорожують.

Президент ФІФА Джанні Інфантіно, схоже, і надалі просуватиме свій план проведення чемпіонатів світу раз на два роки. Нещодавнє техніко-економічне обґрунтування показало, що перехід від проведення турніру кожні чотири роки створить “сукупний додатковий дохід у розмірі 4,4 мільярда доларів протягом першого чотирирічного циклу”. Деякі гравці та асоціації, включаючи УЄФА, вже виступили проти цієї пропозиції, але саме спонсори можуть переконати Інфантіно, що його план не вдасться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *