Вероніка АНДРУХІВ: “24-го лютого я прокинулась від звуків вибухів за вікном”

Пряма мова Футбол

Гравчинця національної збірної України Вероніка Андрухів в ексклюзивному інтерв’ю SPORT.IF.UA розповіла про перехід до чемпіонату Румунії та вторгнення росії.

– Вероніка, вітаємо з дебютом у новій команді! Як оціниш поєдинок проти ФК “Васас”?
– Дякую. Поєдинок вийшов непоганим, головне, що виграли! На теорії розберемо помилки і будем поступово готуватись до наступного матчу.

Як тебе прийняли у новій команді? Вже встигла освоїтись в Румунії?
– Прийняли нас з Натією чудово, хороший колектив, тренерський штаб. Ще не так багато часу пройшло, коли мені довелось покинути Україну, але потрохи вже освоююсь тут.

– Як виник варіант з “Хеніу”?
– Варіантів було декілька, але все обдумавши вирішила, що на даний час і при таких обставинах цей варіант мені підходить найбільше.

– До “Хеніу” ти перейшла разом з партнеркою по “Житлобуду-2” та збірній України Натією Панцулаєю. Цей факт допомагає акліматизації в команді?
– Звісно, це допомагає, адже мовний бар’єр присутній. Але ми вже встигли вивчити деякі слова, які нам допомагають, як на футбольному полі, так і в побуті.

Які завдання стоять перед “Хеніу” у поточному сезоні?
– В цьому сезоні перед “Хеніу” стоять максимальні задачі – це вибороти звання чемпіона Румунії!

– Чи слідкувала за чемпіонатом Румунії? Як можеш оцінити його і порівняти з чемпіонатом Ураїни?
– Раніше, якщо відверто, не слідкувала за чемпіонатом Румунії. Зараз фаворитом є “Клуж” і “Хеніу”, адже різниця між командами складає всього три очки. Поки порівнювати нічого не можу, адже дуже мало часу знаходжусь тут і зіграла тільки один матч.

– Як і де тебе застала звістка про війну в Україні?
– Так як я була травмована, то на турецький збір жіночої збірної я не поїхала і війна мене застала в Харкові. Того ранку, 24-го лютого, я прокинулась від звуків вибухів за вікном. Дочекавшись дівчат по збірній, вони якраз повертались з Києва до Харкова, ми вирішили негайно виїжджати з міста, зібравши все найнеобхідніше, бо часу вже було обмаль.

– Чи могла повірити, що таке можливо в 21-му столітті?
– Я до останнього не вірила, що війна можлива в наш час.

– Харків став одним з місць активних бойових дій. Яка там зараз ситуація?
– На даний час в Харкові постійно без перерви йдуть бойові дії, лунають вибухи, багато інфраструктури зруйновано і найгірше, що багато людей загинули!

– Чи підтримуєш зв’язок з футболістками “Житлобуду-2”? І чи відомо, що буде з клубом далі?
– Звісно, що ми всі спілкуємось, допомагаємо один одному, чим можемо! Найголовніше, щоб закінчилась війна, а далі вже буде зрозуміло що і як буде з клубом. На даний час точну інформацію дати ніхто не може.

– Як в цілому в Румунії ставляться до ситуації в Україні?
– Румунія дуже допомагає людям з України – організовують гуманітарну допомогу, тощо. Всі підтримують нас як можуть.

– Чи допомагаєш ЗСУ та переселенцям?
– Так, звісно, допомагаю як ЗСУ, так і переселенцям. Думаю, що в такій складній ситуації кожен українець, який має змогу, це робить!

Слідкуєш за новинами з України?
– За новинами слідкую постійно, так як в Україні в мене рідні, друзі! І дуже чекаю цей момент, коли прочитаю у новинах “Україна перемогла, можете повертатись додому”!

– Чи складно налаштовуватись на матчі, зважаючи на ситуацію в Україні?
– Тяжко, бо все рівно всі думки десь там в Україні, хвилюються за Україну, за рідних, друзів. Але повинна вийти на матч, показати свій рівень гри і допомагати команді здобути результат!-

Насамкінець, твої слова підтримки для українців.
– Ураїнці – це сильний та могутній народ. Наші військові роблять все ймовірне та неймовірне для нашої країни. В такий складний час кожна людина робить все, що в його силах, хтось займається волонтерством, хтось допомагає тваринам у таку скрутну хвилину. Наші комунальники працюють, не зважаючи на такий час. А саме головне наші військові захищають нас та наші домівки. Я бажаю, щоб ця війна якомога скоріше завершилась, бажаю терпіння сил всім людям, які там знаходяться. І щоб всі повернулись живими. Я вірю в ЗСУ, вірю в НАШУ перемогу! Слава Україні! Все буде Україна!

Андрій МОКЛЯК, SPORT.IF.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *