Олександр РОМАНЧУК: “Якщо ми будемо єдиним цілим, зможемо перемогти у цій війні”

Футбол

Екс-гравець молодіжної збірної України, захисник Львова Олександр Романчук став ініціатором проведення у Коломиї, що на Івано-Франківщині, благодійного футбольного турніру. Усі зібрані кошти будуть використані для потреб української армії, яка протистоїть натиску російської агресії.

– Кілька тижнів тому мені довелося побувати на благодійних змаганнях у Львові, — сказав Олександр Романчук кореспондентові КОМАНДИ1. — Їхня організація мені дуже сподобалася, і я подумав про проведення такого турніру в рідній Коломиї. Після повернення додому одразу порадився з батьком, який очолював місцевий ФК ДОЗ і погодився стати одним із співорганізаторів.

– І скільки команд виявили бажання вийти на старт?
– 32, і не лише з Івано-Франківської області, а й сусіди із Чернівців. Стартовий внесок був, як мінімум, 1500 гривень від кожної команди, проте більшість заплатила більші суми. У складі кожної команди були вісім польових футболістів та воротар, грали на півполя. Серед учасників була група футболістів, які представляли команди елітного дивізіону та першої ліги. Зокрема, я запросив приїхати до Коломиї своїх приятелів Андрія Буська (Львів) та Дениса Кузика (Колос). А самі поєдинки обслуговували елітні арбітри Прикарпаття на чолі із Анастасією Романюк. На жаль, через травму я не міг вийти на поле. Усього ж було зібрано понад сто тисяч гривень. На ці кошти було придбано тепловізори для земляків із 10 окремої гірничо-штурмової бригади Едельвейс. Підставив плече та вихованець коломийського футболу, відомий тренер Роман Григорчук, який був присутній на турнірі та також придбав два тепловізори.

– Через агресію Росії більшість українських команд майстрів розпущено. Ти зі своїми одноклубниками зі Львова підтримуєш зв’язок?
– Звісно. Декілька хлопців цього тижня навіть почали самостійно тренуватися, але більшість зосередилася на волонтерстві. Особливо активними є Олексій Довгий, Олександр Ільющенков, Олексій Зозуля… Тільки спільними зусиллями, якщо ми будемо єдиним цілим, зможемо перемогти у цій війні.

Василь МИХАЙЛОВ, КОМАНДА 1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *