Спорт відволікає від війни

Футбол

На майданчиках спортивного комплексу ФК «Черемош» останнім часом спостерігається пожвавлення. Виявляється, тут відновилися футбольні тренування для дітей.

Дозвіл на відновлення тренування дітей надала начальниця відділу освіти, молоді і спорту селищної ради Іра Сумарук, адже саме рухливі вправи та ігри допомагають зняти психологічне напруження, відчуття занепокоєння, напади тривоги у дітей під час війни.

Тренер Верховинської ДЮСШ та ігровий тренер ФК «Черемош» Ігор Коржук каже, що на тренування приходить більше тридцяти діток, серед яких – до 15 дітей-переселенців, котрі займаються у двох вікових групах. Організовує приїжджих діток через групу в соцмережах «Верховина – наш другий дім» киянка Оксана Вороніна. Верховинський тренер також вдячний волонтерам, котрі допомогли з ремонтом футбольного мінімайданчика.

Допомагає Ігорю Коржуку з тренуваннями професійний футболіст із Києва Микита Комісар, котрий каже: «Граю у футбол з дитинства. До трагічних для держави подій виступав у другій лізі чемпіонату України. Останні дві команди, за які грав – «Лівий берег» та «Любомир», а також тренував у Києві маленьких діток. В силу обставин, довелося покинути рідний дім. Так, як з Ігорем давно знайомі через професійну діяльність, він запропонував допомогти у тренуванні діток. Звичайно, що я погодився».

Досить цікавими і захоплюючими вважає тренування десятирічний киянин Артем Козюбра. Власне, Артем розпочав свою футбольну кар’єру з 4-річного віку.

«Перша моя команда була «Єдність», – розповідає юний спортсмен. – Потім перейшов до Київської ДЮСШ-14. На жаль, через війну росії проти України, довелося евакуйовуватися з Києва. Нас прихистили на Верховинщині. Тут нам дозволили грати на штучному майданчику, де від місцевих однолітків дізналися, що у Верховині є футбольний клуб «Черемош» і школа ДЮСШ. Виявилося, що можна записатися на тренування. Тренери проводять їх достатньо цікаво, завдяки їхнім настановам вдалося вивчити чимало нових елементів», – підсумував юнак.

Іван Зеленчук

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *