Олімпійський день провели на Прикарпатті

Олімпійські види

24 червня на стадіоні “Юність” Івано-Франківської обласної дитячо-юнацької спортивної школи відбувся Олімпійський день, який щороку відзначається по всьому світу з нагоди дня заснування Міжнародного Олімпійського Комітету (23 червня 1894 року).

Цьогоріч захід організовано та проведено відділенням НОК України в Івано-Франківській області спільно з Херсонським відділенням НОК України за підтримки департаменту освіти та науки Івано-Франківської ОДА, департаментів освіти і науки та молодіжної політики і спорту Івано-Франківської міської ради, мережі спортивних клубів “Альянс”, міського центру спорт для всіх та Івано-Франківської ОДЮСШ.

Програмою обласного заходу були передбачені показові виступи юних представників більше десятка видів спорту, розминка з олімпійцем, пробіг з олімпійцями, майстер класи для всіх охочих спробувати себе в будь-якому з представлених видів та лотерея для зареєстрованих на олімпійський день учасників.

Для найменших учасників було організовані локації з аквагриму, тематичним розмальовок, “крейданутої фізкультури” локація з іграми та естафетами для юних спортсменів.

Цікавинкою Олімпійського дня 2022 стала участь у ньому працівників головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій, які представили надзвичайно цікаву локацію, де всі охочі могли переглянути демонстрацію пожежно-рятувальної техніки та оснащення, що є на озброєнні у рятувальників Прикарпаття, та позмагатись у естафеті з елементами Firefighter Combat Challenge.

Всі учасники, а це близько чотирьохсот осіб різного віку, отримали стартові пакети з олімпійською атрибутикою, футболками з логотипом заходу та олімпійськими нагрудними номерами.

Але всій практичній частині заходу передувало офіційне відкриття, де після виконання державного гімну України та вшанування полеглих героїв та громадян України від рук російських окупантів, пролунало звернення до юних спортсменів та учасників олімпійського дня від президента НОК України – Сергія Бубки.

Далі з вітальними словами до учасників так звернувся голова відділення НОК України в Івано-Франківській області – Мирослав Карабін, представниця відділення НОК України в Херсонській області – Катерина Кострикова, Віктор Поляков – олімпієць та уславлений прикарпатський боксер привітав гостей від імені Олімпійців Прикарпаття а Катерина Дубровіна, срібна призерка Олімпійських ігор у Сіднеї – від імені Олімпійської родини України.

Окрім зазначених, на заході були присутні спортсмени-олімпійці представники королеви спорту, легкої атлетики – Ірина Шепетюк, Тетяна Ляхович, Галина Облещук та Ганна Шевчук, важкої атлетики – Валерій Фальов та боксу – Сервін Сулейманов.

Завершилось офіційне відкриття “Присягою юного олімпійця” яку зачитав всім присутнім юний вихованець відділення легкої атлетики Івано-Франківської ОДЮСШ Іван Дзундза.

Під музичний супровід ритмічної музики та чітким керівництвом інструктора спортивного клубу “Альянс” Ольги Ахмедової відбулася розминка з олімпійцями, під час якої всі синхронно старались виконати запропоновані їм рухи.

Після хорошої розминки близько чотирьох сотень учасників Олімпійського дня 2022 зайняли стартові позиції на бігових доріжках стадіону та після команд “На старт!” “Руш !” вирушили на пробіг з олімпійцями, довжина якого цьогоріч складала символічних триста метрів.

Наступним розділом програми олімпійського дня були чудові презентації від юних любителів різних видів спорту, зокрема це були представники легкої атлетики, бадмінтону, баскетболу, боксу, важкої атлетики, вільної боротьби, дзюдо, настільного тенісу, фехтування, футболу, тхеквон-до ІТФ, кікбоксингу та стрільби з лука.

Слід відзначити що стрільбу з лука представляла Катерина Дубровіна, яка детально розповіла про лук, стріли, мішені та правила змагань, зробила кілька десятків пострілів з дистанції у 30 кроків та надала можливість всім охочим спробувати себе під її чітким контролем у ролі спортсмена-лучника.

Емоції вирували під час проведення заключного розділу програми Олімпійського дня 2022 – олімпійської лотереї, в ході розіграшу якої олімпійці вручили переможцям більше десятка призів від відділення НОК України в Івано-Франківській області.

Спільним фото на пам’ять та з надією у мирне небо над нашою ненькою Україною учасники, з хорошим настроєм залишали стадіон з бажанням зустрітись знову на наступних заходах які проводяться відділення НОК України в Івано-Франківській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *