“Хочу повернутися у рідне місто”. Історія сім’ї тренера з боксу, яка переїхала з Маріуполя в Івано-Франківськ

Бокс ТОП

Сім’я тренера з боксу Антона Коссе виїхала з Маріуполя у перший день повномасштабної війни. Спершу поїхали до Запоріжжя. Згодом — до Івано-Франківська. Зараз чоловік готує чемпіонку України до міжнародних змагань, а також набирає дітей на тренування.

Про переїзд сім’ї з Маріуполя на Прикарпаття, облаштування у новому місті і те, як Антон Коссе підтримує зв’язок з матір’ю, яка живе в окупованому місті, читайте у матеріалі Суспільного.

Зараз 5-річна Мілана увесь час проводить в одній зі шкіл олімпійського резерву в Івано-Франківську. Тут понад два місяці працюють її батьки, які виїхали з Маріуполя.

5-річна Мілана увесь час проводить у школі олімпійського резерву у Франківську. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“Я вважаю, що зробив усе можливе, аби дитина не почула і не зрозуміла цього жаху. Переводили все в гру: “Треба туди поїхати, а тепер — туди”. Звісно, були тяжкі моменти, особливо на початку війни, але донька швидко до всього звикла”, — розповідає Антон Коссе.

Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Чоловік разом із дружиною та донькою виїхали з Маріуполя 24 лютого. Брат і близький друг Антона — військові. Вони й попередили чоловіка про небезпеку. Зараз друг — у полоні, з ним із лютого немає зв’язку. Брат зміг вийти з оточення й продовжує службу в ЗСУ.

“Ми зібралися за 10 хвилин. 24 лютого о 4:00 мені зателефонував товариш. Ми зібрали перші речі, які бачили, деякі документи, сіли в авто й поїхали”, — пригадує Антон Коссе.

Спочатку родина жила в Запоріжжі. Тоді зник зв’язок з їхніми батьками, які залишилися в Маріуполі.

“З батьками не було зв’язку 17 днів. І це для мене було найстрашніше: коли ти знаєш, що руйнують місто, що немає опалення, води, світла. А це — березень, морози, і ти не знаєш, чи є їжа у батьків, чи вони живі”, — розповідає дружина Антона Христина Коссе.

Спочатку родина Коссе жила в Запоріжжі, пригадує дружина Антона Христина. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Згодом сім’я переїхала до Івано-Франківська. Тут Антон тренує чемпіонку України з боксу Дарію Гутаріну. Вона — єдина із шістдесяти його вихованців продовжує заняття з ним.

“Нещодавно я подав оголошення: “Набираю дівчат і хлопців різного віку. Приходьте на тренування. Я допомагатиму розвиватися на шляху до спортивних цілей”, — каже тренер.

Батьки Христини виїхали з Маріуполя. Зараз вони живуть у Полтавській області. Мати Антона залишилася в окупованому місті. Чоловік каже, що зв’язок із нею з’являється періодично.

Сім’я тренера з боксу Антона Коссе виїхала з Маріуполя у перший день повномасштабної війни. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“Хочу повернутися у Маріуполь. Я не знаю, скільки грошей і часу потрібно, щоб відбудувати його, але дуже хочеться хоча б туди приїхати”, — ділиться Антон Коссе.

versii.if.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *