Андрій Британ: “Команда багато працювала, щоб завоювати перепустку на Євро”

Пряма мова Футзал

Універсал юнацької збірної України (U-19) Андрій Британ розповів про перші враження після виходу команди до фінальної частини Євро-2022, власні бомбардирські здобутки та завдання на заключний матч основного раунду.

– Андрію, які перші враження у команди після виходу на Євро?

– Емоції просто переповнюють. Команда багато працювала, щоб завоювати перепустку на Євро. Це було справжньою мрією. На щастя, нам вдалося цього досягти.

– Два перших поєдинки видалися надрезультативними. У чому рецепт успіху команди?

– Запорука успіху полягає у реалізації моментів. Ми багато працювали над цим на тренуваннях. Також відзначу, що багато голів були забиті після розіграшу стандартних положень.

– Чи можеш сказати, що матч з Угорщиною на турнірі у Хорватії і один незабитий гол для виконання стратегічного завдання, навпаки, додав спортивної злості команді?

– Не думаю, що саме той матч нам додав злості, адже турнір у Поречі був товариським. Перед нами не стояло завдання здобути перемогу на турнірі будь-якою ціною. Ми мали інші завдання: застосовували пресинг, награвали четвірки, відпрацьовували розіграші стандартів і гру з п’ятим польовим. Спортивна злість повинна бути у кожному матчі. У першу чергу ми боролися за герб на серці, за нашу країну і за наших воїнів. Саме тому у кожного гравця була максимальна мотивація, щоб бути сильнішим у кожному мікроепізоді та боротися за кожен м’яч.

– В основному раунді ти з шістьма голами є найкращим бомбардиром команди. Можеш сказати, що зловив свою гру у цих матчах, зрештою, як і вся збірна України?

– Дійсно, можна так сказати. Всі намагаються витискати з себе максимум, що і приводить до забитих м’ячів.

– Команда перебувала без практики близько трьох місяців. Складається враження, що їх і не було!

– Звичайно, всі розуміють яка ситуація зараз у нашій країні. Футзал відходив на другий план, кожен гравець підтримував форму як міг. Місяць зборів разом з турніром допомогли нам підійти до офіційних матчів у належних кондиціях.

– Яке завдання стоїть перед командою на матч проти Молдови?

– Передматчевих настанов ще не було, але всі дуже хочуть перемогти, щоб завершити відбір на мажорній ноті.

АФУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *