Відкриті уроки футболу у Галицькій громаді

Футбол

12 липня в Галичі на стадіоні “Колос” у межах партнерського проєкту Данської ради у справах біженців (DRC) та Всеукраїнської фундації “Захист прав дітей” “Відкриті уроки футболу” надали психосоціальну підтримку дітям внутрішньо переселених осіб та місцевим дітям, які постраждали від війни.

Івано-Франківщина другою після Львівщини реалізувала даний соціальний проєкт.

З вітальним словом до присутніх звернулися міський голова м. Галич Олег Кантор, координатор проєкту від Української асоціації футболу Євгеній Столітенко. Також у заході взяли участь перший заступник голови обласної асоціації футболу Тарас Клим, заступник голови, виконавчий директор обласної асоціації футболу Василь Сікора, координатор проєкту в м. Галич Богдан Максимчак.

Після урочистої частини стадіон був повністю переданий у розпорядження понад 80 дітлахів. Фестиваль розпочався з динамічної розминки, після якої інструктори проводили для дітей різноманітні розважальні футбольні ігри, змагання та конкурси. Футбольне поле було розділене на 6-ть секторів, у кожному з яких працював тренер-волонтер з асистентом.

“Відкриті уроки футболу” включали також компоненти психологічної підтримки та навчання безпечної поведінки в умовах війни та її наслідків – мінімізації ризиків від вибухонебезпечних предметів, мін, надзвичайних ситуацій тощо.

Координатори проєкту Євгеній Столітенко та Богдан Максимчак разом з керівниками обласної асоціації футболу вручили командам-учасницям велику кількість футбольних м’ячів та спортивного інвентарю, а кожній дитині – футболку, бейсболку, браслет, диплом проєкту, а також набори для малювання.

У межах партнерського проєкту подібні футбольні заходи також відбудуться:

14 липня – Львівська обл., Буськ;
28 липня – Чернівецька обл., Сторожинецька ОТГ, Зруб-Комарівський;
30 липня – Івано-Франківська обл., Надвірна;
21 серпня
– Чернівецька обл., Сторожинецька ОТГ, Панка.

ІФАФ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *