ФСК «Маріуполь» – «Прикарпаття» – 1:1. Огляд

Футбол

У стартовому турі обидві команди потрапили під каток фаворитів сезону, отримавши синхронно по три голи без відповіді від Карпат і Полісся. ФСК Маріуполь після Львова повернув на вістря атаки свого провідного бомбардира Літюка, Прикарпаття, програвши вдома житомирянам, перешикувало захист і середню лінію.

Матч почався з серйозного обміну гольовими моментами – в господарів з гострого кута виривався Гора, в гостей Барчук пробив мимо після флангової подачі. Потім пару моментів було у прикарпатців (Цюцюра, Барчук, на що маріупольці відповіли гострою фланговою атакою з правого флангу з неточним завершенням. Отже, до того моменту, коли рахунок було відкрито, гра вже була, як-то кажуть, «розігрітою». А відкрили лік своїм голам у Першій лізі маріупольці таким чином. Чушенко пройшов через лівий фланг і подав, а Микита Михайленко з наскоку замкнув відразу ж – 1:0 на 29-й хвилині. Положення господарів покращилося перед самою перервою, коли Тітаєвський ціною другої жовтої картки та вилучення зачепив у центрі поля нестримного Гору.

Проте, коли здавалося, що ФСК Маріуполь заволодів стратегічною перевагою й після перерви навалився на ворота Прикарпаття зусиллями Літюка, Гори та інших активних гравців, гості зуміли вирівняти гру й рахунок. Допомогло те, що у господарів також скоротився склад. Доброхотов, теж маючи попередження, в ході контратаки впав біля центральної лінії в боротьбі з Матушевським, і рефері тут же видав йому жовту та червону картки на руки. А буквально через кілька хвилин пройшла атака лівим флангом від Прикарпаття, після прострілу Писка захисники «запалили свічку», а Богдан Оринчак ефектно спіймав м’яча на ліву ногу. М’яч відскочив від поперечини – на думку гостей і арбітра, за лінію воріт – 1:1. 

Команди якраз «розкочегарилися», але хвилин через п’ять прозвучала повітряна тривога – перша на нашій пам’яті в змаганнях ПФЛ. Матч було перервано більш як на півгодини. Після відновлення гри ФСК Маріуполь мав хорошу нагоду виривати перемогу, проте після гострої атаки за участі Харжевського м’яч поцілив у стійку. Натомість, Прикарпаття розраховувало на пенальті в самій кінцівці, проте Цюцюра з капітанською пов’язкою за падіння отримав жовту за симуляцію, а не 11-метровий. Шикарний удар Цюцюри потягнув голкіпер Кравцов, а після його кутового Матушевський не зміг скористатися скидкою від Француза. 

А коли ще й Скиба залишив вдев’ятьох приазовців, фаворитом на останні хвилини залишився старожил Першої ліги – Прикарпаття. Гості «провисіли» на воротах, але часу, щоб вирвати перемогу, просто не вистачило. Бойова нічия, яка порадувала, скоріше, конкурентів.

Man of the Match: Павло Дубровець (рефері)
Три вилучення, купа карток – в тому числі, дисциплінарних за симуляції, суперечливий гол – багато було моментів, у яких арбітр Дубровець виходив на перший план.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 2 тур
ФСК «Маріуполь» (Маріуполь) – «Прикарпаття ЗСУ» (Івано-Франківськ) – 1:1 (1:0)
Голи: 
Михайленко (29) – Оринчак (60).

ФСК Маріуполь: Кравцов – Харжевський, Скиба, Павліш, Чушенко, Чернецький, Михайленко (Булгаков, 78), Доброхотов, Мочевінський, Гора (Биковський, 85), Літюк (Мамросенко, 87). 
Прикарпаття: Піцан – Борисевич, Матушевський, Француз, Савошко, Тітаєвський, Оринчак, Цюцюра (Бучакчийський, 90+3), Рудюк (Кузьмин, 88), Писко (Стаднік, 75), Барчук (Сондей, 76). 
Попередження: Доброхотов (9), Чернецький (42), Скиба (71) – Барчук (24), Тітаєвський (37), Цюцюра (85).
Вилучення: Доброхотов (57, друге попередження), Скиба (88, друге попередження) – Тітаєвський (39, друге попередження).
На 66-й хвилині матч було зупинено через повітряну тривогу. 

2 вересня 2022 року. 13:00. с.Демидів, стадіон “Діназ”. +21 С.
Арбітр: П.Дубровець (Житомир). Асистенти арбітра: О.Гірс, М.Катющев (обидва – Одеса)
4-й арбітр: Д.Осауленко (Київ). Спостерігач арбітражу: В.Денисюк (Київська обл.)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *