“Ураган” успішно стартував в чемпіонаті

Футзал

“Дракони” в гостях обіграли дебютанта.

Закривати перший тур VBET Екстра-ліги сезону 2022/2023 випало командам з групи «Захід». Львівський дебютант «Іn. IT» минулого сезону виступав у Першій лізі, тож для нього цей матч мав бути трохи хвилюючим. Тим паче, у першому матчі їм довелось грати зі старожилом Екстра-ліги – івано-франківським «Ураганом». До речі, у «драконів» з’явились нові обличчя, але вони – зовсім не нові для вболівальників українського футзалу. 

На початку тайму львів’яни мали небезпечний момент, завдяки сольному проходу Володимира Гриника, але переграти Левандівського він не зміг. У той час, можна було передбачувати навалу на ворота львів’ян, що і робили «дракони». Досить непогано вони розігрували свої комбінації, але довести м’яч у сітку воріт їм не вдавалось. Воротар «In. IT» Кардаш грав максимально впевнено та надійно, не дозволяв переграти себе.

У середині першого тайму той же Гриник виходив віч-на-віч з Левандівським та вже вдруге не зміг його переграти. За хвилину рахунок таки вдалося відкрити. Але вдалось це зробити «Урагану» після «стандарту» з кута майданчику: фінальний удар у епізоді зміг завершити Микитюк. Досить спокійно та врівноважено діяла четвірка новачків «Урагану». Основну загрозу несли Петро Шотурма та Ігор Корсун. Не можна сказати про те, що перша четвірка «драконів», яку звикли бачити вболівальники клубу, була недієздатною, але небезпекою «віяло» більше від другої четвірки. Хоча, саме перша четвірка забила єдиний гол у першому таймі. Варто зазначити, що команда зі Львова не відсиджувалась біля своїх воріт та мала свої шанси, які, на жаль, реалізувати не змогла.

Другий тайм активніше розпочала команда з Івано-Франківська. Підопічні Максима Павленко мали декілька гострих моментів, коли виводили після «стандартів» на удар Микитюка, який у першому таймі відкрив рахунок у зустрічі. І саме той Микитюк після одного з таких моментів  зміг зробити дубль у зустрічі, красиво прибравши на замасі суперника та більярдним ударом пробивши у нижній лівий кут воріт. Третій м’яч гості забили через декілька хвилин після швидкої контратаки: передачу на дальній стійці замкнув Назар Швед. Ще за хвилину Ілля Терентьєв зробив рахунок достатньо великим – 0:4.

У середині другого тайму, коли рахунок став зовсім розгромним, «синім» втрачати вже було нічого, тож вони вирішили розіграти п’ятого польового гравця. Тим не менш, забити завдяки п’ятому гравцю львів’яни не змогли, хоча мали небезпечні моменти, навіть мали декілька «стандартів» біля воріт «драконів», але переграти Юрія Савенка, який замінив у другому таймі Тараса Левандівського, не змогли. А матч завершився за рахунку 0:5: другий дубль у матчі зміг зробити Назар Швед вже під кінець зустрічі.

«Айтішнікам» можна сказати «браво» за те, що за майже 2 роки існування вони змогли дійти до Екстра-Ліги та хочеться побажати їм тільки успіхів у цьому шляху. Та все ж таки, бій вони дали «ураганівцям», але досвідчений колектив з Івано-Франківська відіграв упевнено та дисципліновано.

«In.IT» (Львів) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 0:5
Голи:
 Микитюк (10, 25), Швед (27, 39), Терентьєв (29)
«In. IT»: Кардаш – Абрамчук, Танський, Ю. Когут, Абрамчук – Гриник, Багряк, Федюк, Іванишин – Галамага, Лютий, В. Когут 
«Ураган»: Левандівський (Савенко, 21) – Микитюк, Масевич, Мих. Грицина, Абакшин – Шотурма, Корсун, Фаренюк, Швед – С. Моспан,  Сименко, Запорожан, Терентьєв

https://www.youtube.com/watch?v=GArbZjeuf90

5х5

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *