Троє “ураганівців” відзначились голами за збірну України

Футзал

За обопільною згодою, перед тим, як зіграти між собою поєдинок у рамках «Турніру трьох націй», збірні України та Молдови провели, так би мовити, генеральну репетицію, зігравши товариський поєдинок. Звісно, кожна команда вирішувала в ньому свої завдання, але українських вболівальників футзалу, перш за все, цікавила збірна України, яка готувалась до відбіркових матчів Основного раунду чемпіонату світу.

Олександр Косенко вирішив не ставити зі стартових хвилин деяких провідних гравців, зокрема, Корсуна та Шотурму. Щоправда, скажемо наперед, що вони вийшли у другому таймі у номінальній третій четвірці. Однак, разом з тим стартова четвірка виглядала дуже цікаво: три харків’янина та Микитюк разом з ними. Відповідно, місце у воротах з перших хвилин було довірене Сухову. Що стосується збірної Молдови, то тут у стартовій четвірці не сталося жодних несподіванок – там вийшли всі ті, хто і мав вийти.

Фактично зі старту гри українці показали, що саме вони готові диктувати умови гри, незважаючи на гостьовий статус. Моментів біля воріт Кітороаге вистачало, проте не було саме результативного удару. Хоча по факту якби українці реалізовували ті свої моменти, які вони створили до екватору першого тайму, то рахунок вже міг би бути як мінімум 3:0. Однак, вже після того, як перша 20-хвилинка перетнула свою середину, підопічним Олександра Косенка вдалося-таки забити. Українці скористалися помилкою молдавських візаві біля своїх воріт, і Мельник забив свій перший гол у першому же матчі за національну збірну України. На цьому українці не зупинялись. Вони продовжувати тиснути на ворота збірної Молдови, проте скористатися своїми нагодами сповна їм вдалося лише під кінець першого тайму. Спочатку перевагу українців подвоїв Фаренюк, а вже незадовго до сирени на перерву чергова помилка молдавських футзалістів у захисті призвела до голу у виконанні Сірого. Так рахунок став 3:0 на користь підопічних Олександра Косенка.    

Українці могли забити «гол з роздягальні», коли Микитюк вивів на ударну позицію Сірого, який не зміг переграти другого воротаря збірної Молдови Капсамуна. Натомість, на 24-й хвилині сам Микитюк став автором забитого голу у ворота збірної Молдови. Цей гол так надихнув Микитюка, що трохи згодом він відважився зробити найкращий момент усього поєдинку, пробивши по воротах Капсамуна «веселкою», проте м’яч влучив у поперечину воріт збірної Молдови. Тим не менш, незважаючи на те, що Микитюку в цьому епізоді не вдалося забити, його партнери продовжували контролювати гру, принагідно шукаючи нові можливості для взяття воріт суперників.

Якщо ж говорити про команду Володимира Вусатого, то у складі збірної Молдови, як і в першому таймі, найбільш активним гравцем був Лашку. В одному з епізодів він змусив Сухова вступити у гру, проте голкіпер збірної України зіграв надійно. Але по факту таких епізодів у молдаван було не так багато, а українці, у свою чергу, вже грали по рахунку. Щоправда, ближче до кінця гри вони все-таки змогли ще двічі засмутити Капсамуна. Спочатку Мельник оформив дубль, а трохи згодом Чернявський по футбольному, у кращих традиціях Девіда Бекхема, віддав вивірену передачу на голову Корсуну, який забив у британському стилі.

Так рахунок став 6:0 на користь збірної України, і можна було би вже спокійно доводити гру до переможного кінця. Проте, підопічні Олександра Косенка фактично на порожньому місці привезли собі проблеми. Річ у тім, що у «синьо-жовтих» ще по ходу другого тайму назбиралося п’ять командних фолів. І на 36-й хвилині вони перевищили цей ліміт, внаслідок чого у ворота Сухова був призначений 10-метровий. Однак, Лашку пробив не зовсім вдало, дозволивши Сухову показати своє вміння відбивати дабл-пенальті. Шанс виправитися випав молдаванам через декілька миттєвостей, проте вже Кожокару пробив повз ворота. Зрештою, коли за 25 секунд до завершення гри українці привезли собі третій за тайм 10-метровий, до позначки підійшов Такот. Він і став автором «голу престижу» для своєї команди, проте це вже по суті нічого не змінило – 6:1 на користь збірної України, і тепер ці команди зустрінуться 18 вересня у рамках «Турніру трьох націй».

Молдова – Україна – 1:6
Голи:
 Такот (40 – з 10-метрового) – Мельник (11, 35), Фаренюк (18), Сірий (20), Микитюк (24), Корсун (38)
Молдова: Кітороаге (Капсамун, 21) – Такот, Лашку, Обаде, Бурдужел – Кожокару, Адам, Негара, Подлеснов – Тімпеу, Гуцу, Гургуров
Україна: Сухов – Лебідь, Микитюк, Сірий, Абакшин – Мельник, Радевич, Малишко, ФаренюкШотурма, Корсун, Зварич, Чернявський
Попередження: Лашку (17) – Шотурма (33), Корсун (36)
На 36-й хвилині Лашку (Молдова) не реалізував 10-метровий (воротар)
На 36-й хвилині Кожокару (Молдова) не реалізував 10-метровий (повз ворота)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *