“Говерла” зіграє в Суперлізі! Вперше з сезону 14/15

Баскетбол ТОП

23 вересня завершився термін для подачі заявок на участь у чоловічій Суперлізі сезону 2022/23.

Свою участь у наступному чемпіонаті України попередньо підтвердили 10 клубів:

Прометей (Слобожанське),

Будівельник (Київ),

Дніпро (Дніпро),

Київ-Баскет (Київ),

Запоріжжя (Запоріжжя),

МБК “Миколаїв) (Миколаїв)

Черкаські Мавпи (Черкаси),

БІПА-Одеська область,

Старий Луцьк (Луцьк),

Прикарпаття-Говерла (Івано-Франківськ)

Виконком ФБУ затвердив систему проведення змагань у чемпіонатах України

Варто відзначити, що Миколаїв та Кривбас, які планували участь в Суперлізі, свої заявки не підтвердили.

Попри заяву у соціальних мережах власника клубу Володимира Дубінського, Прометей не відкликав свою раніше подану заявку на участь у чемпіонаті України. Така ж ситуація з МБК Миколаїв, який сьогодні у соціальних мережах звернувся з меседжем про свою можливу не участь у чемпіонаті Суперліги. Єдиним клубом, який відкликав свою заявку на участь у Суперлізі став “Кривбас”. Фактично його місце у головному баскетбольному дивізіоні України займе франківська “Говерла”. Клуб з Івано-Франківська нещодавно подав заявку на участь у змаганнях, директорат ФБУ її задовільнив. Місце южненського “Хіміка” у Суперлізі займе представник Одещини – “БІПА-Одеська область”.

Тепер командам, які подали заявки на участь у чемпіонаті України потрібно до 10 жовтня сплатити заявочні внески та до 15 жовтня подати заявки своїх команд.

Наразі розпочата робота з формуванням календаря чемпіонату України та проведення атестаційї ігрових залів на предмет безпеки та відповідності до статусу змагані. 

Команди у чоловічій Суперлізі гратимуть за туровою системою календаря у чотири кола. Переможця та призерів буде визначено за підсумками регулярного сезону. Сезон проходитиме без плей-оф, чемпіона України визначатимуть виключно за підсумками регулярного чемпіонату. Водночас Виконком ФБУ залишає за департаментом організації та проведення змагань можливість змінити формат чемпіонату з проведенням плей-оф. Такий сценарій можливий лиже за домовленістю з клубами Суперліги та в умовах покращення воєнної ситуації в Україні. Баскетбольні змагання у сезоні 2022/23 років пройдуть в умовах “баблів” та без глядачів.

ФБУ

1 thought on ““Говерла” зіграє в Суперлізі! Вперше з сезону 14/15

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *