Михайло Мельник: “Перед чоловічою збірною стоїть завдання вийти на Олімпіаду-2024. Стосовно жінок розглядаємо два варіанти”

Волейбол ТОП

Як відомо, і чоловіча, і жіноча національні збірні України отримали право взяти участь у кваліфікаційному відбірному турнірі до Олімпіади-2024. У цих змаганнях будуть виступати 24 найкращих згідно з рейтингом національні команди, розділені на три групи по вісім команд. На Ігри в Парижі проб’ється по дві найсильніших команди з кожної групи.

Президент ФВУ Михайло Мельник розповів, які завдання ставить перед командами:

“Наша чоловіча збірна знаходиться на топовому світовому рівні, тому, звісно, ми розраховуємо на перше потрапляння на Олімпіаду в нашій незалежній історії.

Звісно, будемо ми боротися за вихід на Ігри й серед жінок. Але треба бути реалістами. Наразі ми розглядаємо два варіанти з участю в олімпійській кваліфікації.

Перший – зібрати всіх найкращих легіонерок і показати свій максимум. Не гарантія, що з цим максимумом ми проб’ємося на Ігри.

Другий варіант – сформувати команду з перспективних молодих волейболісток, дати їм змогу набратися в олімпійській кваліфікації досвіду з прицілом на наступний олімпійський цикл, щоб боротися за потрапляння на Ігри-2028 уже з реальними шансами на успіх”.

ФВУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *