Руслан Шиян: “Найголовніше для мене, щоб футбол у Болехові був і не тільки дорослий, але й дитячий!”

Пряма мова Футбол

Президент болехівських «Карпат» Руслан Шиян в інтерв’ю поділився враженнями від виступів команди у першій половині сезону та підбив підсумки першого кола.

– Як змінилося футбольне життя з настанням війни? Чи добавилося більше роботи?

– Після початку війни ніхто не знав як взагалі повинен проходити чемпіонат, і ми в тому числі. Всі чекали якоїсь інформації з обласної асоціації футболу. Як тільки дізнались, що все-таки чемпіонат буде, розпочали підготовку до нього. Не сказав би, що робота чимось відрізнялася від мирного часу, але все ж таки, деякі зміни в плані заходів безпеки довелось робити. Завдяки спільній, плідній співпраці з місцевою владою, за що я їм дуже вдячний, нам вдалось розпочати свій черговий шлях у «Першості області».

– В порівнянні з минулим сезоном, у команді з’явилось 8 нових гравців. З чим пов’язані такі зміни і за рахунок чого вдалось запросити у команду таких досвідчених виконавців?

– В період підготовки багато кого вдалось переглянути. Ми зіграли багато товариських ігор і саме ці футболісти зарекомендували себе найкраще. Тому ми зробили від себе все можливе, щоб залишити їх в нашій команді.

– Чи задоволені ви стилем гри, який демонструє команда та кого б з футболістів відзначили в першу чергу?

– Якщо відверто, то результат за підсумками першого кола чемпіонату хотілося б бачити кращий. Але в чомусь дорікнути хлопцям, також не маю за що. Тільки чого вартий матч з Коломиєю на кубок чи впевнена домашня перемога над Тисменицею. Але прикрі втрати очок на виїзді не дають нам, поки що, змоги знаходитись серед лідерів турнірної таблиці. Відзначати когось думаю неправильно, але мені дуже подобається коли в старті виходять молоді наші футболісти, такі як Мельникович Олег та Яцик Ростислав.

– На протязі останніх років, Болехівський футбол зростає і покращує свій рівень як результатів так і рівень інших навколофутбольних чинників. Яким ідеям приділяєте найбільше уваги та чи маєте вже якісь плани на другу частину сезону?

– Ідея дуже проста, ми всі разом робимо так, щоб Карпати (Болехів) тішили своїх вболівальників та показували гарні результати. Дуже добре, що нам вдалось створити наші сторінки у соціальних мережах, щоб збільшити коло наших прихильників. Найголовніше для мене, щоб футбол у Болехові був і не тільки дорослий але й дитячий, щоб ми могли готувати наших вихованців для нашої дорослої команди.

– Чи вдалось команді досягти поставлених цілей за підсумками першого кола?

– У нас, як таких, цілей не було. Ми прагнемо перемагати у кожному матчі та радувати своїх вболівальників гарною грою. Вважаю в такий нелегкий час ставити якісь цілі недоцільно.

– Скільки очок, на вашу думку, недорахувалися «Карпати» у ході осінньої частини чемпіонату?

– Не знаю скільки очок недорахувалась команда, але прикрі поразки у нас були. Маю надію, що будуть зроблені правильні висновки і перемог у нас буде набагато більше, ніж поразок.

– Як вдалось запросити у команду Михайла Басараба та чи задоволені ви тією роботою, яку для команди дає ця людина?

– Для таких людей, як Михайло наші двері до клубу завжди відкриті, до того ж він наш місцевий. Своїм футбольним досвідом він нам дуже допомагає. Авторитетом та порадами на футбольному полі він допомагає нам здобувати позитивні результати. Надіюсь Михайло ще довго буде радувати наших вболівальників своєю грою.

– Чи шукаєте на якісь окремі позиції підсилення? Це буде молодь, чи футболісти з досвідом?

– Це питання краще задати головному тренеру, якщо він вважає, що йому потрібен той чи інший футболіст, то безперечно ми працюємо над тим, що він був у нашій команді. А так, повторюсь, наші двері відкриті для кожного, хто хоче спробувати себе в обласному футболі.

– Кого з футболістів, вболівальники можуть більше не побачити у складі «Карпат» у весняній частині сезону?

– Нашою основною задачею буде зберегти по максимуму свій склад. Нам важливий кожен гравець нашої команди, але в разі, якщо хтось захоче покинути наш клуб, то ми потиснемо один одному руки та побажаємо йому успіхів.

– Найкращим бомбардиром за підсумками першого кола є молодий нападник – Ігор Дарвай, на рахунку якого 6 забитих м’ячів в усіх турнірах. Чи отримав гравець свої привілеї і за рахунок чого мотивуєте футболістів задля більшої самовіддачі?

– Я радий за Ігора. Мені подобається, як він грає та викладається на полі, якщо він продовжить в такому ж темпі, я впевнений він буде дуже сильним нападником. А щодо мотивації, у нас, так як і у всіх, є преміальний фонд, отож все залежить від них.

– Чого очікувати від команди в другому колі та які амбіції ставитимуться перед хлопцями до завершення чемпіонату?

– Найголовніше для нас, щоб на кожну домашню гру, підтримувати нашу команду приходило якомога більше вболівальників. Але й водночас розуміємо, що приходити вони будуть тільки тоді, коли команда буде показувати видовищний та атакуючий футбол. Тож основне наше завдання, саме в такий футбол й грати. Я думаю самі хлопці хочуть бачити нашу команду у верхній частині турнірної таблиці і нашою задачею буде саме туди потрапити.

– Яке місце по завершенню чемпіонату, вважатимете топ-результатом для команди у сезоні?

– Топ-результатом буде вважатись перша сходинка по підсумках чемпіонату. Ми всі до цього йдем, ми всі над цим працюєм і я впевнений, що ми разом цього доб’ємось.

– На цьому наше інтерв’ю дійшло до свого завершення. Що ви хотіли б побажати наостанок гравцям, вболівальникам, прихильникам та просто людям, які мають хоча б маленьке відношення до нашої команди?

– Я в першу чергу хотів би подякувати нашим героям воїнам, що дають нам можливість займатись улюбленою справою – грати у футбол. Хотів би подякувати також місцевій владі, що в такий нелегкий період, все таки знаходять ресурси та допомагають нашій футбольній команді. Також хотів би висловити слова вдячності місцевим підприємцям та всім небайдужим людям, котрі цікавляться справами клубу та всіляко допомагають нам. Щодо побажань, то хочу всім нам побажати якомога швидшого закінчення війни, а також хочу всіх нас привітати з прийдешніми святами! Слава Україні! Слава нашим героям!

ФК “Карпати” (Болехів)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *