Наші профі. Підсумки півріччя: Жінки

Футбол

Наші футболістки в осінній частині Вищої ліги 2022/23.

Роксолана Кравчук (“Ворскла” Полтава)
4 матчі в Лізі чемпіонів УЄФА (3 голи), 10 матчів в лізі (17 голів, 1 вилучення), 3 матчі в Кубку України 2021/22 (2 голи, 1 попередження)


Кращою голеадоркою жіночої “Ворскли” у першій частині сезону стала нападниця Роксолана Кравчук. Вихованка івано-франківської ДЮСШ №3 показала високу результативність, забивши сумарно 22 голи в трьох різних турнірах – Вищій лізі, Лізі чемпіонів та минулорічному розіграші Кубка України, що був дограний восени. Та якщо в Лізі чемпіонів “ворсклянки” зупинились за крок до групового етапу, сенсаційно програвши албанській “Влазнії”, то в Кубку команда підняла над головою черговий трофей, у фіналі обігравши ковалівський “Колос” (2:0). У Вищій лізі “Ворсклі” немає рівних – в активі команди 11 перемог в 11 зіграних зустрічах.

Вероніка Андрухів (“Ворскла” Полтава)
4 матчі в Лізі чемпіонів УЄФА, 11 матчів в лізі (15 голів), 3 матчі в Кубку України 2021/22


Ще однією авторкою осінніх успіхів полтавської “Ворскли” є уродженка Бурштина Вероніка Андрухів. Наша нападниця провела сумарно 18 матчів, в яких 15 разів відзначилась у воротах суперниць. За підсумком першої частини сезону Андрухів йде на четвертій позиції рейтингу бомбардирок Вищої ліги.

Даяна Семків (“Кривбас” Кривий Ріг)
11 матчів в лізі (5 голів, 1 попередження), 2 матчі в Кубку України 2021/22 (1 попередження)


За відсутності харківського “Житлобуду-1”, який пропускає поточний сезон, роль другої сили українського жіночого футболу приміряв криворізький “Кривбас”. Ще б пак, адже “кривбасівки” в першій частині сезону здобули 10 перемог та програли лише лідеру полтавській “Ворсклі”, а також дістались півфіналу Кубка України. На провідних ролях у складі “Кривбасу” перебуває півзахисниця Даяна Семків, що відіграла всі 13 матчів команди восени та забила 5 м’ячів.

Оксана Геник (“Шахтар” Донецьк)
11 матчів в лізі (2 попередження), 1 матч в Кубку України 2021/22


Захисниця Оксана Геник влітку змінила клуб, перебравшись з новояворівської “Янтарочки” до складу донецького “Шахтаря”. У новій команді 18-річна захисниця одразу стала основною і в першій частині сезону сумарно зіграла у всіх 12 матчах команди, в яких “напрацювала” на два попередження. “Футболістки донецького “Шахтаря” за підсумками футбольної осені є претендентками на медалі поточного сезону Вищої ліги. “Шахтарівки” після 11 турів посідають третю сходинку і мають у своєму активі 24 залікові пункти.

Любов Мохнач (“Шахтар” Донецьк)
10 матчів в лізі (4 голи), 1 матч в Кубку України 2021/22


Ще однією прикарпатською гравчинею у складі “Шахтаря” є захисниця Любов Мохнач. Після нетривалої оренди у польському “Рольніку” Любов знову стадла “шахтарівкою”, де повернула собі місце в основному складі. Всього восени наша краянка зіграла 11 матчів, в яких виходила з перших хвилин.

Леся Словак (“Динамо” Київ)
10 матчів в лізі (1 гол, 2 попередження), 1 матч в Кубку України 2021/22


Другим претендентом на бронзові нагороди поточного сезону є київське “Динамо” Лесі Словак. 17-річна півзахисниця провела 10 матчів в чемпіонаті України, в яких забила один м’яч у ворота суперниць. “Динамівки” за підсумком першої частини сезону йдуть на четвертій позиції і програють “Шахтарю” чотири очки.

Мар’яна Іванишин (“Колос” Ковалівка)
9 матчів в лізі (4 голи), 3 матчі в Кубку України 2021/22


Першого вагомого здобутку в історії жіночої команди восени здобув “Колос” з Ковалівки. Якщо в чемпіонаті ковалівки йдуть п’ятими, то у дограному Кубку України команда Мар’яна Іванишин пробилась до фіналу, де програла полтавській “Ворсклі” (0:2). Наша захисниця зіграла у 12 матчах осінньої частини сезону і відзначилась чотирма голами.

Тетяна Аполлоніна (“Ладомир” Володимир)
10 матчів в лізі, 1 матч в Кубку України 2021/22


Наддосвідчена захисниця Тетяна Аполлоніна черговий сезон є лідеркою володимирського “Ладомира”. Зимуватимуть “ладомирянки” на шостій сходинці, маючи лише примарні шанси продовжити боротьбу за медалі. Аполлоніна зіграла 11 матчів, в 100% з яких виходила з перших хвилин.

Вероніка Кузьмин (СК “Дніпро-1” Дніпро)
10 матчів в лізі (2 голи, 1 попередження)


Найбільше ігрового часу з когорти прикарпатських футболісток у складі дебютанта Вищої ліги СК “Дніпро-1” отримала Вероніка Кузьмин. Наша півзахисниця взяла участь у 10 осінніх матчах команди, відзначившись при цьому двома забитими м’ячами. “Спортклубівки” наразі є середняками змагань, зустрівши Новий рік на сьомій позиції Вищої ліги.

Вікторія Серемчук (СК “Дніпро-1” Дніпро)
5 матчів в лізі (2 голи)


Після складної травми повернулась до гри нападниця Вікторія Серемчук, яка восени уклала контракт з “Дніпром-1”. Втім, сповна заграти у складі дніпрянок нашій краянці так і не вдалось – всього в активі Вікторії 5 матчів та 2 голи.

Світлана Маліборська (СК “Дніпро-1” Дніпро)
3 матчі в лізі

Скромних три матчі за “спортклубівок” зіграла голкіперка Світлана Маліборська. Наразі Світлана програє конкуренцію за позицію стража воріт Ользі Рябовіл, втім, сподіваємось, навесні ситуація зміниться.

Тетяна Пилипенко (СК “Дніпро-1” Дніпро)
3 матчі в лізі

21-річна Тетяна Пилипенко поки не може знайти свою гру у складі “Дніпра-1”. Восени футболістка зіграла скромних 19 хвилин у трьох матчах у футболці “спортклубівок”.

Читайте також:
Наші профі. Підсумки сезону: Литва, Грузія, США
Наші профі. Підсумки півріччя: Юнацька ліга УПЛ
Наші профі. Підсумки півріччя: Угорщина, Польща, Кіпр, Франція
Наші профі. Підсумки півріччя: ПФЛ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *