Український волейбол підтримує воїнів на шляху до перемоги

Волейбол Інші

Із самого початку повномасштабного вторгнення волейбольна спільнота активно включилася у волонтерську діяльність.

У перші дні волейболісти СК «Прометей» особисто готували гарячі страви для представників ТРО Дніпропетровщини та для воїнів на передову. Волейбольний клуб займався наданням продуктової допомоги вимушеним переселенцям.

Керівництво Професіональної волейбольної ліги України (ПВЛУ) та СК «Прометей» постійно на зв’язку з військовими і регулярно надає допомогу нашим захисникам. Волейбольні клуби частину своїх преміальних віддають ЗСУ, Президент клубу разом зі своїми партнерами регулярно донатять на рахунки ЗСУ, для військових придбано більше 20 автівок, клуб постійно допомагає в ремонті. Чимало хлопців з «Прометею» зараз на передовій, частина волейболистів з молодіжки волонтерять. Влітку вдалося придбати шість невеликих безпілотників Autel EVO II та DJi Mavic 3. Один із партнерів Чемпіонату України з волейболу – БФ UA NOVA, безпосередньо займається збором коштів для придбання мобільних СТО для потреб фронту. Одна мобільна станція техобслуговування уже працює на передовій, наразі триває збір на другу. Кошти постійно надходять і від самих спортсменів, і від волейбольних фанатів.


А нещодавно завдяки ініціативі Президента ПВЛУ Володимира Дубинського для потреб армії було придбано дрон-розвідник H10 Poseidon II. Вартість такого літального апарату перевищує 350 тисяч євро, і їх практично неможливо купити за кордоном через великий попит. Більш як 400 чоловік передали свої кошти на купівлю БПЛА – волейболісти, тренери, персонал, вболівальники, навіть юні академістки свою стипендію перераховували – хто скільки зміг. Далі заручилися підтримкою волонтерів і дуже швидко вдалося підписати контракт на виготовлення та постачання найновітнішого дрона без будь-яких посередників.

Цей потужний птах з гордим написом «Прометей» наприкінці минулого року передано в руки наших героїв на передову. Дрон-розвідувальник пройшов всі випробування і відтепер буде захищати український простір. Він стане крутим помічником нашим розвідникам та артилеристам. Віримо, що птах з ім’ям «Прометей» наблизить нашу перемогу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *