Тарас Лесюк: “Відчуваю, що буде ще прогрес, що я додам”

Біатлон Зимові

Український біатлоніст Тарас Лесюк прокоментував свій виступ у спринті на етапі Кубка світу у Антгольці.

– У Рупольдингу ви провели досить непогану гонку, потрапивши у топ-30. А з яким настроєм сьогодні виходили на старт?

– Настрій був хороший, задача була: справитися з емоціями, зі стрільбою, показати якомога кращу швидкість на трасі. Та найголовнішим було справитися з емоціями і відпрацювати добре.

– І як, справився?

– Все ж таки один постріл зірвав. Начебто все контрольовано було… не знаю… по-перше, дуже важко стояти було…

– Чому?

– Не знаю, мабуть висота дається взнаки: менше кисню, дихання під час стрільби таке важке. Потрібна дуже велика концентрація на кожний постріл, адже всі рухи тут були такі, трохи сповільнені, ніж у тому ж Рупольдингу, наприклад, де немає висоти.

Тому стріляти треба було дуже обережно, адже велику роль відігравала стрільба у сьогоднішній гонці. Тут дуже важко стріляти. Погодні умови хороші, та сама висота не дає можливості нормально працювати, не так легко. Важко було.

Потрібно було пройти адаптацію, щоб працювати на цій висоті. А ми тут якісь два-три дні – це замало для мене, щоб гарно себе почувати. Особисто я так себе почуваю. Фізичний стан наразі не оптимальний, адже головні старти на чемпіонатах Європи та світу.

Зараз у нас така підготовка до них проходить. Взагалі то я задоволений, бо відчуваю, що буде ще прогрес, що я додам. Мені ця арена у Антгольці взагалі подобається, і настрій тут хороший, і траса подобається, планування стадіону, – сказав Лесюк.

Біатлон України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *