Допомога дітям у спільному проєкті ВФЗПД та ІФАФ

Футбол

У перший місяць 2023 року міжнародний партнерський проєкт Всеукраїнської фундації “Захист прав дітей” та Івано-Франківської обласної асоціації футболу із психосоціальної допомоги дітям, постраждалим від війни в Україні, активно імплементувався в Івано-Франківській області.

У 4-х локаціях тільки протягом січня було проведено 28 занять. Характерно, що після грудневих занять в рамках проєкту зацікавленість дітей значно зросла. Стабільно високою залишається і відвідуваність занять. Окремо варто відзначити, що в рамках реалізації проєкту до активностей долучено всього 74 дитини (44 хлопчики та 30 дівчат). У своїй переважній більшості це діти молодшого та середнього шкільного віку. І що ще більш важливо, так це те, що чимало з них – це діти, які потребують особливої уваги та опіки, адже серед них: діти військовослужбовців ЗСУ, діти ВПО, діти із багатодітних сімей, діти із малозабезпечених сімей тощо.

Варто відзначити і схвальні відгуки батьків та опікунів дітей, адже систематичні футбольні заняття руховою активністю, а також пізнавальні і цікаві бесіди на безпекових заняттях, значно покращують не тільки фізичний, але й психоемоційний стан дітей. Діти з радістю очікують кожного наступного заняття, і з задоволенням займаються на заняттях, ну і ще більш щасливі повертаються із занять додому.

Окремо хочеться подякувати не лише тренерам, але й директоратам шкіл, які стали базовими для реалізації проєкту, а також керівникам громад та старостам сіл, де реалізується проєкт. Адже без їхньої активної участі імплементація проєкту та ефект від нього не були б такими успішними. Нагадаємо, що проєкт реалізується у:

– Католицькому ліцеї Василія Великого (Івано-Франківська ТГ, тренер Володимир Гронський);

– Старолисецькому ліцеї (Лисецька ТГ, тренер Мирослав Дрекало);

– Загвіздянському ліцеї (Загвіздянська ТГ, тренер Михайло Садловський);

– Воронському ліцеї (Отинійська ТГ, тренер Петро Соловей).

ІФАФ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *