Представники суддівського корпусу Прикарпаття взяли участь у НТЗ арбітрів УПЛ

Футбол

Зважаючи на масштабну військову агресію з боку росії, цього року навчально-тренувальні збори арбітрів УПЛ було вирішено провести не в Туреччині, як зазвичай, а на території України — в Ужгороді, із 20-го до 25 лютого.

У НТЗ взяли участь 22 арбітри та 48 асистентів, а інструкторами виступили авторитетні члени Комітету арбітрів Української асоціації футболу, групу яких очолили голова комітету Лучано Лучі та головний експерт з арбітражу УАФ Нікола Ріццолі. Участь в НТЗ взяли і четверо представників суддівського корпусу Прикарпаття – арбітр FIFA Анастасія Романюк, асистенти арбітра УПЛ Ігор Дебенко та Юрій Синишин, а також спостерігач арбітражу Михайло Овчар.

Окрім перевірки знань із Правил гри, тесту з фізичної підготовки та щоденних двогодинних тренувань на синтетичному полі, програмою НТЗ було передбачено проведення теоретичних занять із різних аспектів арбітражу (гра рукою, зрив очевидної гольової можливості, жорстока поведінка, нерозсудливі дії, симуляція тощо). Заняття з кожного такого аспекту суддівства складалося зі стислої вступної частини, відеотесту, роботи в групах з відеокліпами та загального обговорення тих епізодів, в яких була виявлена найбільша неоднорідність відповідей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *