Анна Лащевська виступить за збірну України на Євро-2023 зі спортивної гімнастики

Інші ТОП

До заявки увійшли чотири гімнастки.

Збірна України зі спортивної гімнастики назвала склад жіночої команди, що виступить на чемпіонаті Європи в Антальї. Заявку на турнір повідомив головний тренер команди Андрій Береговий в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт.

Чемпіонат Європи зі спортивної гімнастики відбудеться з 11 до 16 квітня. У ньому відбудуться чоловічий та жіночий турніри, а сам Євро стане кваліфікаційним на чемпіонат світу.

Суспільне Спорт – ексклюзивний транслятор чемпіонату Європи зі спортивної гімнастики. Дивіться прямі трансляції Євро-2023 наживо на сайті Суспільне Спорт з 11 до 16 квітня.

Склад жіночої збірної визначався з врахуванням чемпіонату України, який відбувся у березні в Кропивницькому. Абсолютною чемпіонкою турніру стала 16-річна Ілона Крупа.

У порівнянні з попереднім Євро-2022 до заявки збірної України увійшли чотири гімнастки. Крім Крупи, на турнір відправиться 15-річна Анна Лащевська, яка дебютувала у 2023 році на рівні Кубка світу та вже здобула три медалі на етапах у Досі та Баку. Найдосвідченішою спортсменкою складу збірної України буде Єлизавета Губарєва – для 18-річної гімнастки це вже буде четвертий чемпіонат Європи в кар’єрі.

Склад збірної України на Євро зі спортивної гімнастики (жінки)

  • Анна Лащевська
  • Єлизавета Губарєва
  • Ілона Крупа
  • Діана Савельєва

Як коментує склад збірної України головний тренер?

В ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт Андрій Береговий відзначив, що головним завданням команди на чемпіонат Європи є відбір на чемпіонат світу. Крім того, тренер сподівається на успіх гімнастів у фіналах окремих снарядів, виокремивши серед них Лащевську.

“Завдання у нас кваліфікуватися на чемпіонат світу, як команда. Потрапити до топ-12 – це першочергове завдання. А взагалі завдання – для Анни Лащевської пройти добре багатоборство, потрапити до фіналу на різновисоких брусах та хотілося б у вправах на колоді”, – сказав Береговий.

Збірна України зі спортивної гімнастики: що відомо

  • Відбір на Олімпійські ігри Україна розпочала ще у 2022 році на чемпіонаті світу. Тоді “синьо-жовті” не увійшли до трійки найкращих команд як у чоловічому, так і у жіночому командному багатоборстві (21-е та 23-е місця відповідно).
  • До складу чоловічої збірної України зі спортивної гімнастики увійшли шість гімнастів (один з них – запасний).
  • У березні FIG скоротила термін дискваліфікації олімпійському чемпіону Ріо-2016 Олегу Верняєву. Гімнасту можна змагатися, однак він не потрапив до заявки на чемпіонат Європи.
  • Україна виступила на трьох стартах Кубка світу зі спортивної гімнастики та здобула три медалі у жіночих турнірах. Усі нагороди на рахунку Анни Лащевської: “золото” у різновисоких брусах, а також “срібло” та “бронза” на колоді. Крім неї, участь на етапах брала і Єлизавета Губарєва.

Суспільне спорт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *