Команда ІФФКФВ розгромила швейцарців

Футзал

Є друга перемога нашої команди на чемпіонаті Європи серед ЗВО.

За день до цього поєдинку автору даного матеріалу вдалося трохи поспілкуватися з лідером швейцарської команди Ауреліо Курренті. Капітан швейцарців сказав, що для його партнерів матч проти українського команду буде дуже складним. Вочевидь, Курренті мав на увазі те, що у матчі з Естонською Академією безпеки червону картку отримав основний воротар швейцарської команди Лука Обрі, внаслідок чого решту ігрового часу в «рамці» був змушений догравати польовий гравець – Тім Жоель Люті. Тому, перед матчем з івано-франківською командою проблема воротаря у швейцарській команді стояла дуже гостро. Щоправда, в українців теж була одна проблема, яку було потрібно вирішити – це Ауреліо Курренті. У двох попередніх поєдинках він забив вісім голів, і зупинятися на цьому, схоже, не збирався.

Вже на перших секундах матчу українці мади два хороших моменти. Але Люті не дав забити спочатку Дичуку, а потім – Микитюку. Тим не менш, підопічні Юрія Іванишина продовжили володіти ігровою ініціативою, і скоро класний момент мав Дичук, який вирішив, що він – Рікардиньйо та пробив «рабоною», але прямо у голкіпера. Натомість, друга четвірка івано-франківської команди відзначила свій вихід на зміну голом: Лейб’юк замкнув на дальній стійці передачу Ткачука. А вже за хвилину Баланик подвоїв рахунок на користь української команди. На цьому прикарпатці не зупинились. Вони за рахунок швидких переміщень постійно заплутували своїх візаві, яким подекуди навіть не вдавалося нормально помінятися. Тому, звісно, втома у альпійської накопичувалась. Лише на 8-й хвилині підопічні Марселя Майєра створили перший небезпечний момент, але Гуйван впорався з ударом Курренті. Щоправда, після того капітан швейцарців мав ще один момент, але цього разу пробив повз ворота. Тим не менш, це був «дзвіночок» для українців, щоб вони не захоплювались атаками, а подекуди згадували і про захист.

Підопічні Юрія Іванишина почули цей «дзвінок» по-своєму – вони збільшили тиск на ворота швейцарських візаві. Однак, при цьому м’яч на 11-й хвилині таки побував у воротах Гуйвана, проте гол у виконанні Коца не був зарахований, оскільки перед цим швейцарці не за правилами розіграли аут. Українці ж відповіли змарнованим виходом фактично «2 в 0» у виконанні Британа та Ткачука. По суті, якби в цій ситуації українцям вдалося забити, то далі вони би вже могли спокійно перевести гру в спокійне русло та грати за рахунком. Натомість, тренерський штаб івано-франківців дав пограти Скіцку та Дроздову – у першій четвірці, а Запорожану та Федику – у другій. Дроздов одразу же створив два моменти: один – для Шведа, інший – для себе, проте рахунок на табло спорткомплексу «Полюд» не змінився. Втім, те, що не вдалося зробити Дроздову, зробив Швед, який втілив у гол пас Микитюка з кутового. А вже за кілька миттєвостей Запорожан та Федик згадали, як разом грали у Юнацькій Екстра-ліги, і ексгравець «Левіце» (тобто, Федик) довів рахунок до 4:0. Таким чином, вже по ходу першої 20-хвилинки івано-франківці зробили собі комфортну перевагу. Щоправда, на передостанній хвилині тайму Курренті (а хто ж ще!) спробував відквитати один гол, але Гуйван зреагував на удар капітана швейцарців.  

Після перерви українці знову почали пристрілюватись до воріт Люті, намагаючись збільшити свою перевагу. І скоро Микитюк знайшов передачею Дичука, який зробив рахунок 5:0 на користь ІФФКФВ. А за кілька секунд свій другий гол у цій зустрічі оформив Баланик. Щоправда, після цього Курренті спробував відповісти своїм моментом, але не зміг поцілити у ворота Хом’яка, який у другому таймі захищав ворота команди Івано-Франківського фахового коледжу фізичного виховання. Але вже у наступному епізоді Хом’як показав свою готовність до гри, відбивши удар того ж таки Курренті.

Тренерський штаб української команди продовжував експериментувати зі складом, і вирішив випробувати нове поєднання гравців: Федик – Скіцко – Дроздов – Запорожан. Фактично це була стартова четвірка «Урагану» (U-17), хіба що Дроздов замінив у ній Афтанаса. І це поєднання гравців показало, що старі зв’язки нікуди не ділись, і взаєморозуміння залишилось на дуже хорошому рівні. Щоправда, голом це підтвердити не вдалося.   

Але разом з цим, українці продовжили домінувати на майданчику, подекуди змушуючи своїх візаві крутитись, немов білка у колесі. Розуміючи це, Марсель Майєр узяв тайм-аут. Однак, він у грі кардинально нічого не змінив. Більше того – на 32-й хвилині Масевич обікрав Курренті, обігрався з Микитюком та зробив рахунок 7:0. І ось тут розлючений Курренті таки зміг забити свій черговий гол, закинувши м’яч «за комірець» Хом’яку – голкіпер української команди явно був не готовий до цього.

Українці знову пришвидшили темп, і гравці Швейцарського Федерального інституту спорту почали частіше помилятися. Однак, івано-франківцям не вдалося скористатися помилками своїх візаві. Натомість, на 36-й хвилині Ткачук сфолив поблизу воріт Хом’яка, за що отримав жовту картку. Куррентлі одразу покарав, реалізувавши штрафний. А ще за хвилину він же оформив хет-трик. Таким чином, варто констатувати: якщо у першому таймі українські футзалісти фактично не давали дихати Курренті (хоча той мав свої моменти), проте у другій 20-хвилинці Курренті таки знайшов свої моменти, які вдалося реалізувати.

Зрештою, останнє слово у цій грі було за українською командою. Спочатку Микитюк потужним ударом відзначив підписання 2-річного контракту з іспанською «Кордобою Патрімоніо». Потім Дичук знайшов шпарину у воротах швейцарців та пробив саме туди. А родзинкою цього матчу став гол Микитюка «веселкою» за 50 секунд до фінальної сирени, після якого рахунок став двозначним. А ще за кілька секунд Микитюк оформив хет-трик та підсумував цей матч – 11:3 на користь команди Івано-Франківського фахового коледжу фізичного виховання.    

Швейцарський Федеральний інститут спорту (Швейцарія) – Івано-Франківський фаховий коледж фізичного виховання (Україна) – 3:11
Голи: Курренті (32, 36, 37) – Лейб’юк (3), Баланик (4, 23), Швед (16), Федик (17), Дичук (23, 39), Масевич (32), Микитюк (38, 40, 40)
Швейцарський Федеральний інститут спорту: Люті – Нітхаммер, Хугі, Коц, Курренті – Мунтцнер, Хаеселі, Ротлін,
ІФФКФВ: Гуйван (Хом’як, 21) – Микитюк, Масевич, Швед, Дичук – Баланик, Ткачук, Британ, Лейб’юк – Скіцко, Дроздов, Федик, Запорожан
Попередження: Курренті (11) – Ткачук (36)

5х5

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *