“Прикарпаття-ЗСУ” – “Поділля”. Анонс матчу та пряма трансляція

Футбол

У суботу, 29 липня, на стадіоні “Рух” відбудеться гра стартового туру групи “А” Першої ліги. Івано-франківське “Прикарпаття-ЗСУ” прийматиме хмельницьке “Поділля”. За протоколом безпеки воєнного стану матч пройде без присутності глядачів. Пряму трансляцію дивіться о 15:00 на YouTube-каналі ПФЛ.

Цього тижня, а саме 24 липня виповнилося сім років з того часу, як відроджений футбольний клуб з Івано-Франківська повернувся на спортивну мапу України. “Тепловик-Прикарпаття” провів два сезони у Другій лізі, а з літа 2018-го “зелено-жовті” змагаються у Першій лізі. Дев’яте підсумкове місце у минулому сезоні – це поки найкращий результат за цей час. У Хмельницькому також відродили професійний футбол влітку 2016-го. П’ять сезонів “Поділля” провело у Другій лізі, і нарешті у чемпіонаті 2020/21 здобуло “срібло” та путівку до Першої ліги. Щоправда, зіграти повноцінний сезон після підвищення у класі завадило повномасштабне вторгення рф. На момент призупинки Першої ліги 2021/22 підопічні Віталія Костишина були на 8-му місці слідом за “Прикарпаттям”.

Обидві команди експерати називають “міцними середняками Першої ліги”, які боротимуться за вихід до чемпіонської групи. Торік на першому етапі прикарпатці до останніх секунд боролися за вихід у чемпіонський раунд, але програли конкуренцію тернопільській “Ниві”. Зате виграли втішний турнір… Натомість “Поділля” відновлює свої виступи після півторарічної паузи зі значно покращеним складом. Підбір гравців за іменами хороший, але ніхто не гарантує, як вони будуть виглядати – хтось після паузи, хтось в віці, хтось з браком ігрової практики. Про літні спаринги, кадрові зміни у складах обох команд і турнірні перспективи – більше тут.

У новітній історії суперники зустрічалися між собою сім разів. У Другій лізі івано-франківці поступилися у дебютній грі у Хмельницькому, після чого здобули чотири поспіль перемоги – дві домашні та дві на виїзді. Наприкінці літа “ковідного” 2020-го року “Поділля” перемогло у серії післяматчевих пенальті у 1-му попередньому раунді Кубка України (1:1, пен. 8:7). Однак згодом через участь у матчі дискваліфікованого гравця господарям зарахували технічну поразку, а до наступного раунду турніру вийшло “Прикарпаття”. У Першій лізі сезону 2021/22 завдяки голам Цюцюри і Воробчака після стандартів івано-франківці відсвяткували ще одну звитягу на виїзді – 2:0. 

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 1 тур
«Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – «Поділля» (Хмельницький)

29 липня 2023 року. Івано-Франківськ, стадіон “Рух” – 15:00
Арбітр: О.Когут (Тернопіль). Асистенти арбітра: А.Лікаренко (Чернігів), Д.Каморніков (Донецька обл.).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: А.Валенко (Львів).


Прикарпаття – Поділля. “Прикарпаття” за це літнє міжсезоння втратило майже всіх своїх ключових гравців. Без Борисевича, Сондея та Волошиновича складно було уявити команду у минулому сезоні. Безумовно, це вікові футболісти, але за рахунок них колектив із Івано-Франківська виступав достойно. Щодо новачків, то можна відзначити хіба що Сьомку, який може підсилити гру команди на флангах. Тренерський штаб “Прикарпаття” вміє розвивати молодих гравців та працювати з наявним кадровим потенціалом. Очікується, що підопічни Рипана пасти задніх цього сезону не будуть, але досягати найбільш амбітних завдань буде складно.

“Поділля” повертається у великий футбол після паузи. У минулому це міцний середняк Першої ліги, який псував нерви багатьом фаворитам. Колектив із Хмельницького підписав багато талановитої молоді у це міжсезоння. Варто відзначити Ігоря Карпенка. який грав за “Поділля” у сезоні 2020/2021 і тоді забив 11 голів. Лідерами команди можна вважати Цибульника, Романова та Каверіна. Очікується, що підопічні Костишина боротимуться за топ-5 у своїй групі, – пише UA-Футбол.

Прогноз FootBoom: 1:1. Після вимушеної паузи до першої ліги повертається й “Поділля”. Тренер у хмельниччан той самий – Віталій Костишин, а ось команда вже інша…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *