“Благо-Юність” (Верхня) – володар Суперкубка області!

Футбол

30 червня на стадіоні “Хімік” м. Калуш відбувся матч розіграшу Суперкубка області з футболу сезону 2022-2023 років між володарем обласного кубка – “Благо-Юність” Верхня – та чемпіоном області – ФК “Вільхівці”.

Цьогорічний розіграш Суперкубка Івано-Франківської області з футболу буде 17-им за ліком у своїй історії. Вперше цей трофей був розіграний у 1982 році між івано-франківським “Локомотивом” та “Хіміком” із Калуша. Перемогу з рахунком 2:0 вибороли футболісти “Локомотива”. Загалом володарем Суперкубка області ставали 14 команд. Двічі це вдавалось лише долинському “Нафтовику” та “Дельті” із Гвіздця. Для команд “Благо-Юність” (Верхня) та ФК “Вільхівці” матч за Суперкубок Івано-Франківської області був першим у своїй історії.

Футболісти “Благо-Юності” активніше розпочали поєдинок, більше володіли м’ячем і раз за разом змушували рятувати ситуацію Остапа Вульчина. Верхнянці продовжували насідати на ворота суперника, але на 12 хвилині проґавили контратаку, дозволивши Євгену Данилюку відкрити рахунок.

Ближче до середини тайму обидва клуби трохи збавили оберти. Гравці ФК “Вільхівці”, який обрав тактику гри другим номером, ще більше відійшли на свою половину поля. Верхнянці намагалися використати цю перевагу, однак пробити захисні редути опонента ніяк не виходило.

Час спливав, здавалося, що перший тайм так і завершиться з рахунком 0:1 на користь потенційних гостей. Однак під завісу першої 45-хвилинки зусиллями Віталія Турчанського “Благо-Юності” вдається відновити статус-кво – 1:1.

Після перерви стиль гри не змінився. На атаки верхнянців футболісти ФК “Вільхівці” відповідали швидкими контратаками. Напруга тривала до фінального свистка. Вирішити долю матчу на третій доданій хвилині міг Василь Буртник, але з “вбивчої” позиції влучив у каркас воріт “Благо-Юності”.

Гра перейшла у серію пенальті. Два вдалих сейви голкіпера “Благо-Юності” Андрія Марчука у підсумку виявилися вирішальними. Суперкубок дістається володарю Кубка області.



Суперкубок Івано-Франківської області – ФІНАЛ

“Благо-Юність” (Верхня) – ФК “Вільхівці” (Вільхівці) – 1:1 (пен. 4:3)

30.06.2023, 17:00. Калуш, стадіон “Хімік”, +25°C, оцінка поля – 4

Арбітри: Іван Салаш (Івано-Франківськ), Руслан Михайлишин (Богородчани), Богдан Морозюк (Івано-Франківськ)

4-й арбітр: Віталій Барко (Голинь)

Спостерігач арбітражу: Михайло Овчар (Калуш)

Делегат ІФАФ: Євген Геренда (Калуш)

“БЛАГО-ЮНІСТЬ”: Марчук, Ємельянов, Гусак, Лаврук, Турчанський (к), Федорів, Мізерник, Поручинський (Бичків, 79), Майовецький, Зубар (Богач, 75), Куртяник (Микуляк, 84)

Запасні: Щудляк, Кінаш, Герин

Головний тренер: Роман Мотуз

ФК “ВІЛЬХІВЦІ”: Вульчин, Третяк, Локатир (к), О.Нестерук, Лісовик, Буртник, Блонський (Дяків, 46), Данищук (Крамар, 81), Данилюк, Камрадський (Блащук, 72), Боднарук

Запасні: Пасічник, Петранюк, Василів, Ходак

Головний тренер: Андрій Нестерук

Голи: Турчанський (44) – Данилюк (12)

Серія пенальті: Локатир (“В” воротар, 0:0), Мізерник (“Б-Ю”, 1:0), Боднарук (“В”, 1:1), Ємельянов (“Б-Ю” повз ворота, 1:1), Третяк (“В” воротар, 1:1), Майовецький (“Б-Ю”, 2:1), Блащук (“В”, 2:2), Микуляк (“Б-Ю”, 3:2), Дяків (“В”, 3:3), Гусак (“Б-Ю”, 4:3)

Попередження: Ємельянов (47), Зубар (66) – Боднарук (90)


Івано-Франківська обласна асоціація футболу вітає керівництво, тренерський штаб, футболістів, вболівальників футбольного клубу “Благо-Юність” з завоюванням почесного трофею – Суперкубка області з футболу сезону 2022-2023 років.

Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *