Переваги Біткоїна або як ВТС змінив уявлення про гроші

Інші

Сьогодні Біткоін виступає як реальна альтернатива традиційним фіатним грошам, і його вплив на світову фінансову систему поступово змінює уявлення про гроші. Якщо пара USDT/EUR мають прив’язку до фіатної валюти (у цьому випадку EUR), то ВТС не залежить від жодних показників та курсів традиційних фінансових систем.

Біткоїни – це новий погляд на валюту. Поява такої крипти дала змогу трансформувати безліч підходів до проведення розрахунків, транзакцій та широкого спектру операцій.

Переваги Bitcoin: що це таке та чому це працює в фінансовому секторі?

Основні переваги коіну, які роблять його особливо привабливим для фінансового сектору та інвестиційного середовища, включають наступне:

  • Захист від інфляції.

Багато хто зацікавлений, скільки всього Біткоїнів. Монета у випуску жорстко обмежена, бо максимальний ліміт становить 21 мільйон коїнів, що відрізняє її від фіатних валют, які можуть безкінечно друкуватися центральними банками, що призводить до знецінення.

  • Безперебійна робота мережі.

Крипто-біржі, де безпосередньо торгуються цифрові активи, працюють без перерви та цілодобово. Це відрізняє їх від традиційних бірж та банків, які функціонують за певним розкладом.

  • Відсутність обмежень.

Власники монети можуть купити, обміняти, продати криптовалюту на будь-яку суму в будь-який час без обмежень, незалежно від географічної відстані. Зверніть увагу, що можуть працювати обмеження в конкретній країні та на вивід на банківську карту.

P2P використання: що таке Біткоїни для простих користувачів?

Представлена криптовалюта – дієвий інструмент для користувачів, які здійснюють транзакції безпосередньо між собою. Ключові аспекти та переваги використання монети в Р2Р-сегменті:

  • Низькі комісії. Власники Біткоїнів проводять транзакції напряму, без посередників – банків, страхових компаній та інших організацій. Завдяки цьому при переказах достатньо високих сум комісія залишається низькою. Щоб при переказі навіть невеликих сум комісія була мінімальною, варто обирати ліквідну торгову платформу (WhiteBIT, Binance, Kuna).
  • Швидкі транзакції. Перекази займають зазвичай не більше декількох секунд або хвилину. Зарахування проводяться швидко.

Історія Біткоїна передбачає, що актив з’явився як відповідь на актуальні проблеми фінансової системи. Головна особливість проєкту – децентралізація. Початок Біткоїну в тому, що він немає єдиного центру управління, роль якого у традиційній фінансовій системі виконує центральний банк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *