“Прикарпаття” йде далі в Кубку України

Футбол

Франківці знову перемогли “Карпати” в кубку.

Перший же погляд на стартовий склад викликав думку, що для “Карпат” Кубок України – далеко не пріоритет. У стартовому складі – ветеран Кожанов, новачок Долгов і все інше – молодь із резервного складу. Тоді як “Прикарпаття“, незважаючи на не меншу втому після матчу в чемпіонаті з “Поділлям” (1:1), змушене було виставляти цілком собі бойовий склад.

Треба сказати, що гра виправдала сподівання. Навіть резервісти виявилися спроможними створити труднощі “Прикарпаттю”. Натомість, господарі довго зберігали інтригу, створюючи немалу кількість моментів. Досить сказати, що нулі на табло протрималися мало не півгодини. Аж на 25-й хвилині в комбінації через правий фланг за участі воротаря та Попчука Юрій Радульський реалізував вихід на воротаря – 1:0. А перед перервою господарі втратили шанс подвоїти свою перевагу з пенальті: Букайкчийський агресивно зіграв у чужому карному майданчику, заробивши 11-метровий, але Попчук із 11-метрової позначки пробив у стійку.

Проте другий тайм благополучно склався для прикарпатців. Все-таки, надто малодосвідчений склад виставили львів’яни, щоб витягувати цей матч. А от у господарів були й резерви, й практичний досвід, щоб закріпити свою перевагу. Стаднік на місці лівого півзахисника добряче накрутив шийні хребці суперникам і знайшов у карному майданчику Барчука, той на паузі розважливо відпасував на дальню стійку, де Радульський міг просто спокійно розстрілювати ворота – 2:0.

Звісно, “Карпати” й не думали здаватися. Після кутового Кожанова Галенков якось ухитрився проштовхнути м’яча в сітку (це 2:1), проте резерв для посилення, наявний у прикарпатців, був явно більший, ніж те, що могли пропонувати в цій своїй заявці гості, та й воротар виручав господарів. Так що далі в Кубку України проходить саме “Прикарпаття“. “Карпати” зосередяться на Першій лізі, де у них максимальні завдання.

Герой матчу: Юрій Радульський (Прикарпаття)
Після втрати таких майстрів, як Сондей і Волошинович, а також травми Цюцюри, всі наші погляди були спрямовані на те, а хто ж забезпечить креатив для команди Рипана, Яцурака та Марцінківа? І ось це виявився Радульський-молодший. Його два голи зламали всі плани гостей.

Sport Arena

Vbet Кубок України. Другий попередній етап
«Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – «Карпати» (Львів) – 2:1 (1:0)
Голи: 
Радульський (25, 73) – Галенков (82).
На 42-й хвилині Попчук не реалізував 11-метровий (стійка)

Прикарпаття: Бобинець, Попчук, Швець, Матушевський, Писко (Демків, 82), Радульський, Михальчук (Соловйов, 74), Геник (Тітаєвський, 68), Стаднік, Бучакчийський (Дмитрук, 68), Хома (Барчук, 68). Запасні: Герич, Рудюк, Титов, Сьомка.
Карпати: Ільющенков, Романюк, Долгов (Ілюхін, 37), Савчин, Катрич, Рожко (Резнік, 76), Гайдучок (Дебич, 25), Кожанов, Галенков, Скороход (Фетько, 46), Сидун. Запасні: Домчак, Кулик, Копил, Пилипчук, Абрамчук.
Попередження: Демків (83) – Савчин (31), Дебич (46).

2 серпня 2023 року. 15:00, Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. +25 С
Арбітр: О.Когут (Тернопіль). Асистенти арбітра: О.Дубовий (Луганськ), Д.Рубан (Київська обл.).
4-й арбітр: І.Салаш (Калуш). Спостерігач арбітражу: М.Левко (Чернівці).



Кубок Львову не потрібний. Карпати вилетіли вже на старті 

Кубок цього сезону, може, ще й дістанеться Львову, але точно не “Карпатам”. Львів’яни привезли до Франківська резервний склад і поплатилися за це результатом. У старті вийшло відразу шість футболістів, які раніше не виступали за головну команду. Не найоптимальніший склад був і в івано-франківців, але господарі виглядали краще та закономірно перемогли.

Радульський завдяки класному проходу по зоні правого напівсереднього відкрив рахунок. Подвоїти перевагу до перерви не використав Попчук, пробивши з пенальті у стійку. Але той таки Радульський після перерви з правого краю штрафного оформив дубль. Ближче до фінального свистка Галенков переправив у сітку подачу від кутового прапорця, але цього було замало, щоб зберегти життя своєму клубу у турнірі. 2:1, “Прикарпаття” йде далі, “Карпати” роблять ставку на чемпіонат.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *