Юрій Процюк: “Дівчата зробили все можливе, кожна з них виклалась на максимум”

Баскетбол Пряма мова ТОП

Жіноча збірна України з баскетболу 3х3 завершила на десятому підсумковому місці свої виступи на чемпіонаті Європи, який цього року приймає ізраїльський Єрусалим.

Наша команда в складі Кристини Філевич, Тетяни Юркевічус, Анжеліки Ляшко та Вероніки Космач спочатку поступилися 10:19 Франції, після чого з результатом 17:21 програли Чехії.

Головний тренер збірної 3х3 Юрій Процюк, коментуючи виступ команди на чемпіонаті Європи, відмітив характер дівчат, а також наголосив, що фініш в топ-10 чемпіонату Європи – кращий результат наших збірних цього літа.

“Ми фінішували в топ-10 чемпіонату Європи і це найкращий результат для нашого баскетболу цього літа. І серед збірних 5х5, і серед збірних 3х3.

Дівчата віддали всі сили, вони старались. Десь відчувалось, що у вирішальному матчі з чешками ми грали другу гру на турнірі, а Чехія першу, тому вони виглядали свіжіше.

Ми достойно зіграли з Францією, діючими чемпіонками Європи, віце-чемпіонками світу, показали непогану гру в захисті, але у них полетіли дальні. Ми добре вивчили суперника, передивились багато ігор, але їх центрова, яка не кидала весь сезон дальні, а з нами попала. Бувають такі ігри, коли у суперника “летить” все і тобі важко щось зробити. Навіть якби наша збірна була в оптимальному складі, то було б важко в таких обставинах, коли “полетіло”.

Не обійшлось без організаційних моментів – Франція може дозволити собі чартер, а ми поїхали автобусом, який нам надала ФІБА. Ми їхали годину і прибули на арену десь за 10 хвилин до гри, хоча мали були раніше і мати більше часу на підготовку до матчу.

Відзначу характер дівчат, які і з Францією вирівняли гру і підібрались в рахунку, і з Чехією зробили камбек, програючи 8 очок і скоротивши відставання до однієї атаки. Трішки їм не вистачило в кінцівці, пропустивши через руку нереальний кидок.

Варто зважати на обставини, що дівчата таким складом проводили перші матчі, Таня Юркевічус зі збору в клубі приїхала, де була під навантаженням, десь вона не встигла згадати награні раніше комбінації.

Я подякував дівчатам після матчів. Вони зробили все можливе, кожна з них виклалась на максимум. Молоді Анжеліка Ляшко та Вероніка Космач видали одні з кращих своїх матчів, Філевич пропустила частину тренувального процесу, але приїхала і суттєво допомогла команді. Юркевічус покинула збори клубу, знайшла можливість зіграти за Україну. Дівчата зіграли достойно і зайняли 10 місце, що ще раз наголошу є найкращим результатом серед наших збірних.

З Чехією дівчата проявили характер, зробили камбек, набрали 17 очок, що дозволило у підсумковій таблиці на одне очко обійти Угорщину і фінішувати одразу за Ізраїлем. Десяте місце має принести по 5 тисяч очок кожній нашій гравчині в рейтинг, що важливо в боротьбі за попадання в кваліфікацію на Олімпійські ігри. За рахунок того, що ми фінішували одразу за Ізраїлем, то ми їх не відпустимо в рейтингу”.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *