Євген Мурзін: “Суперники нам під силу. Будемо готуватись, вивчати”

Баскетбол Пряма мова ТОП

Жіноча національна збірна України дізналась суперників по кваліфікації на чемпіонат Європи 2025 року.

За підсумками жеребкування, яке відбулось у Швейцарії, команда Євгена Мурзіна потрапила в групу G разом зі збірними Сербії, Португалії та Північної Македонії.

Одразу після завершення жеребкування наставник національної команди Євген Мурзін дав прес-службі ФБУ короткий коментар стосовно результатів:

“Слабких суперників у відборі немає, кожна команда може піднести сюрприз, але загалом нормальна підгрупа.

З першої корзини нам могли попастися чемпіонки Європи Бельгія, Іспанія та Франція, які представлення не потребують. Випала Сербія, значить будемо грати з Сербією. На минулому чемпіонаті Європи вони програли майбутнім чемпіонкам Бельгії у чвертьфіналі, а до цього постійно були у призах. Очікувати від них розслаблення не варто, тим більше з таким тренером.

Думаю, сербки будуть фаворитом нашої групи, а ось за друге місце боротимемося ми, Португалія та й Північну Македонію не варто списувати. Португалія має гарну молодь, але у нас більш досвідчена команда.

Вважаю, що суперники нам під силу, готуватимемося, вивчатимемо. Часу до перших ігор залишилося не так багато”, – сказав Євгеній Мурзін.

Кваліфікація на чемпіонат Європи проходитиме під час трьох “вікон”: 9-12 листопада 2023 року, 7-10 листопада 2024 року, а також 6-9 лютого 2025 року. Кожна збірна проведе по дві гри в кожному вікні.

На Євробаскет-2025 вийдуть 8 переможців груп, а також 4 кращих других місця кваліфікації, для визначення яких будуть враховані всі матчі в групі.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *