В жіночій Суперлізі зіграють шість команд

Баскетбол

Став відомий остаточний склад учасників наступного сезону жіночої Суперліги – участь у змаганнях Дивізіону А візьмуть 6 команд.

На початку літа Виконком Федерації баскетболу затвердив зміни до регламенту Чемпіонату України з баскетболу серед жіночих команд у сезоні 2023/2024рр, збільшивши кількість ліг для жіночих команд – змагання пройдуть в двох дивізіонах.

В Дивізіоні А будуть грати шість команд. До складу учасників жіночої Суперліги увійшли п’ять кращих команд минулого сезону – Франківськ-Прикарпаття-ПНУ-збірна Івано-Франківської області (Івано-Франківськ), ІнтерХім-СДЮСШОР ім. Літвака Б.Д. (Одеса), Рівне-ОШВСМ, Київ-Баскет та команда з Вінниці, яка цього сезону носитиме назву Вінниця-Медуніверситет.

Також до еліти жіночого українського баскетболу після пропущеного року повертається команда Динамо-УДУ ім. М.П. Драгоманова (Київ).

Відповідно до затвердженого раніше формату, на першому етапі клуби зіграють чотири кола за роз’їзною системою календаря (дві гри дома та дві гри на виїзді).

На другому етапі команди, що за підсумками першого етапу посіли 1-4 місця, зіграють фінальний тур (фінал чотирьох) в одному місті протягом двох днів.

Старт нового чемпіонату заплановано на 12-15 жовтня матчами у Києві, Івано-Франківську та Одесі.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *