Микола Микитюк вибув до кінця року через перелом стопи

Футзал

Український легіонер іспанської «Кордоби Патрімоніо» Микола Микитюк не зможе допомогти збірній України у матчах Елітного раунду Європейської кваліфікації чемпіонату світу – 2024. Про це сам гравець повідомив кореспонденту футзального порталу «5х5».

Нагадаємо, що Микола Микитюк отримав ушкодження ще на чемпіонаті Європи серед закладів вищої освіти у Спліті. Щоправда, перед початком сезону він встиг потренуватися з командою, і навіть зіграв за «Кордобу Патрімоніо» у товариських поєдинках, де, зокрема, відзначався голами. Однак, сам Микитюк стверджував, що наразі готовий на 65 %, і тренерський штаб збірної України не став викликати колишнього гравця «Урагану» на матчі проти Бельгії та Польщі, які відбулись 15 та 20 вересня (хоча його у матчі з польською збірною дуже не вистачало). Після цього Микитюк планував набирати форму через матчі товариського турніру у Хетафе. Однак, вочевидь, ситуація з тим ушкодженням далася взнаки, тому довелося робити оперативне втручання.

Як стало відомо футзальному порталу «5х5», у Миколи Микитюка стався перелом п’ятої плеснової кістки на стопі. Сам гравець зазначив, що ідентична травма була у нього під час виступів за херсонський «Продексім». І перелом стався вже на передматчевій розминці незадовго до початку матчу проти «Альзіри» у рамках третього туру чемпіонату Іспанії. І, за словами українського легіонера, він мав грати там.

Щодо термінів відновлення, то Микитюк повідомив наступне: «Я думаю, що в січні зможу тільки приступити до тренувань. Сподіваюсь, що в кінці грудня». Це означає, що гравець «Кордоби Патрімоніо» не зіграє у матчах збірної України проти збірної Сербії (6 та 11 жовтня), а також проти збірних Бельгії (15 грудня) та Польщі (20 грудня).  

Зазначимо, що у національній збірній України з футзалу Микола Микитюк дебютував у вересні 2018 року. За «синьо-жовтих» він зіграв 42 матчі, забив 8 голів. Востаннє Микитюк грав у складі національної збірної у березні цього року – проти збірних Польщі (4:1) та Нідерландів (1:1).

«5х5»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *