Франківці здобули перемогу в Ужгороді

Футбол

У перенесеному матчі 7-го туру зустрічалися Металіст і Прикарпаття – восьме місце проти останнього десятого, між ними лише три очки. Місяць тому, коли мали грати між собою суперники, команди були трішки вище – сьоме та дев’яте місця відповідно та лише одне очко різниці.

Прикарпаття в непоганій формі – шість турів без поразок, але при цьому лише одна перемога та відразу п’ять нічиїх. У той же час харків’яни шість турів не виграють – набравши за цей час лише два очка. Ситуація вимагала від підопічних Аніщенка тільки перемагати – в цьому випадку в них будуть хороші шанси покинути останню сходинку таблиці та внести неабияку інтригу в протистояння аутсайдерів чемпіонату.

На початку зустрічі прогнозовано було багато боротьби, але без просування вперед. Першим номером грали господарі. На 13-й хвилині з-за меж штрафної пробивав Синчук, але його удар заблокував Француз. Занадто пасивно грали гості. Голкіпери обох команд залишалися без роботи. Було багато вертикального футболу, але довести свої атаки до логічного завершення не вдавалося.

Складно було спостерігати за таким низьким рівнем футболу. Конструктиву у заключній третині поля суперникам не вистачало. На 32-й хвилині вперше довелося вступати у гру Рибаку, коли він парирував удар Хоми. Харків’яни відповіли ударом Буська, який парирував Піцан.

На початку другого тайму характер гри не змінився. З такою кількістю невимушених помилок складно було розраховувати на голи. На 73-й хвилині гості все ж змогли відкрити рахунок. Після передачі Цюцюри у дальній кут пробив Хома – 0:1. Моментів щоб врятуватися у господарів поля не було. Таким чином, Прикарпаття перериває свою п’ятиматчеву нічийну серію.

Герой матчу: Андрій Хома (Прикарпаття)22-річний нападник скористався чи не єдиним своїм моментом і приніс своїй команді надважливу перемогу.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 7 тур«Металіст» (Харків) – «Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – 0:1 (0:0)Гол: Хома (73).

Металіст: Рибак, Горяінов, Маткобожик, Дігтярь (Рязанцев, 79), Приходько, Бусько (Голубка, 79), Багачанський, Тепляков (Мораренко, 87), Вернаттус, Синчук (Ісаєнко, 66), П.Луців. Запасні: Шумілов, Фастов, Абрамов, Горянко, Карпізін, Кисельов, Оріховський, Віктор Ян. Прикарпаття: Піцан, Демків, Швець, Француз, Шинкаренко, Соловйов, Романов (Геник, 59), Бучакчийський (Барчук, 46), Сьомка, Цюцюра (Рудюк, 89), Хома (Титов, 89). Запасні: Бобинець, Дмитрук, Михальчук, Радульський.Попередження: Синчук (4) – Барчук (75), Піцан (90+3).

11 жовтня 2023 року. 13:00, Ужгород, стадіон “Авангард”. +10 С.Арбітр: А.Ухов (Кривий Ріг). Асистенти арбітра: Ю.Суряк (Львів), В.Алавук (Житомир).4-й арбітр: В.Запрутняк (Вінниця). Спостерігач арбітражу: Р.Буковецький (Закарпатська обл.).

 

Харківський Металіст знову програє

У перенесеному матчі сьомого туру Першої ліги “Металіст” приймав “Прикарпаття”. Між суперниками була відстань у три залікові пункти. “Прикарпаття” шість матчів поспіль не програє, але всього одна перемога. “Металіст” замикає турнірну таблицю в групі А, тому господарів влаштувала би лише перемога.

У стартовому складі “Металіста” було шестеро гравців, які у минулому сезоні ще грали за юнацьку команду. У першому таймі команди продемонстрували чому вони розташовуються внизу турнірної таблиці. Згадати можна хіба шо удари Хоми та Синчука, які парирували голкіпери. Здавалося, що футболісти не знають, що їм робити з м’ячем у заключній третині поля. Нульова нічия – закономірний результат після 45 хвилин нудного футболу. Більше контролювали м’яч господарі, але зиску від цього не було жодного.

Досить несподівано на 73-й хвилині гості відкрили рахунок. Після передачі Цюцюри м’яч в свій актив записав молодий нападник Андрій Хома – 0:1. У підсумку, матч завершився мінімальною перемогою “Прикарпаття”.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *