Андрій Хома: “Навіть не знаю як пояснити цей нічийний синдром”

Футбол

В поєдинку 12-го туру Першої ліги «Карпати» – «Прикарпаття» (3:3) нападник івано-франківців Андрій Хома оформив дубль і з 8-ма забитими м’ячами лідирує серед бомбардирів групи «А». В розмові з кореспондентом Sport.ua 22-річний форвард розповів, скільки разів збирається засмутити воротарів суперників:

– Якщо відверто, то про особисті здобутки поки що не думаю. Головне, аби «Прикарпаття» пробилося до чільної п’ятірки за підсумками першого етапу.

– Але ж тут все взаємозв’язано й без твоєї допомоги не обійтись. Ти, до речі, ведеш рахунок своїм забитим м’ячам?
– В цьому сезоні вже відзначився вісім разів, знаю, що забив значно більше, ніж минулої першості. Як бачите, все – для «Прикарпаття».

– Чим ти можеш пояснити такий свій поступ?
– Конкуренцією за місце в стартовому складі, адже в нас попереду ще можуть зіграти, окрім мене Василь Цюцюра та Роман Барчук. Раніше я їм поступався, й мене навіть віддавали в оренду в «Прикарпаття-Тепловик», що виступає в обласній першості. Тоді й зрозумів, аби бути конкурентоспроможним, треба стати вимогливішим до себе. Пройшов час, відчув, що додаю й мене повернули до «Прикарпаття».


– З тих голів,що ти забив, який найдорожчий?
– Ті два, що забив «Карпатам». Хоча ми й зустрічалися з лідером, але були налаштовані перемагати. Турнірне становище змушувало. Двічі вели в рахунку, але львівяни все ж врятувалися. Свої голи забив ударами з-за меж карного майданчика.

– Це досить незвично для центрального нападника.
– Я не можу похвалитися фактурою, мені комфортніше атакувати з глибини поля завдяки високій швидкості. Думаю, що воротар «Карпат» вже мав змогу переконатися, що у мене точний і сильний удар. До речі, «Металісту» та «Поділлю» забивав вже в іншому стилі, реалізовуючи вихід сам-на-сам з кіперами опонентів. А все завдяки пасам Василя Цюцюри, з яким вже знайшли спільну мову.

– «Прикарпаття» цього сезону якась надто миролюбна команда.
– Навіть не знаю, як пояснити цей нічийний синдром. Мабуть, самі винні, бо в нас кульгає реалізація гольових моментів. Не безгрішний і я.

– Тобі краще виходити на поле в стартовому складі чи на заміну?
– З першим хвилин, бо коли раніше виходив на заміну, то не завжди швидко вписувався в гру. Втім, останнім часом я – гравець стартового складу.

– І все ж, можливо, ти поставив перед собою якийсь гольовий рубіж, якого треба досягнути?
– Ні, звичайно, на кожну гру виходжу з бажанням забити, але про якусь конкретику мова не йде.

Sport.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *