“Прикарпаття” прийме “Буковину” (+ live)

Футбол

У неділю, 22 жовтня, на стадіоні “Рух” пройде завершальний матч 13-го туру групи “А” Першої ліги: івано-франківське “Прикарпаття-ЗСУ” прийматиме “Буковину”. За протоколом безпеки воєнного стану гра пройде без присутності глядачів. Пряму трансляцію дивіться о 14:00 на YouTube-каналі ПФЛ.

Два місяці тому “зелено-жовті” зазнали мінімальної поразки у Чернівцях (0:1), пропустивши єдиний м’яч наприкінці поєдинку 4-го туру, після чого започаткували безпрограшну серію, яка налічує вже вісім ігор. Розгромивши вдома “Хуст” (7:0), івано-франківці п’ять поспіль матчів завершили внічию, а минулого тижня на виїзді перемогли “Металіст” (1:0) і дали бій “Карпатам” у Львові, видавши результативну нічию 3:3.

“Буковина” випереджає “Прикарпаття” на чотири очки і на дві позиції у турнірній таблиці. Підопічні Андрія Мельничука мало забивають, але й мало пропускають – по 9 м’ячів, а у семи іграх за участі “жовто-чорних” все вирішив один гол. Після домашньої звитяги над “Агробізнесом” (1:0) чернівчани на виїзді зіграли внічию з “Поділлям” (1:1) і перемогли у Тернополі “Ниву” (1:0). Дала була поразка від “Карпат” вдома (0:1), а минулого тижня “Буковина” вперше у сезоні забила два м’ячі, завдяки чому здолала на виїзді “Хуст” (2:1).

У новітній історії географічні сусіди зіграли між собою сім офіційних поєдинків. У сезоні 2017/18 у Другій лізі (група “А”) івано-франківці двічі були сильнішими – 2:1 на виїзді та 5:2 вдома, а в третьому матчі у Чернівцях мінімальну перемогу здобули буковинці – 1:0. У сезоні 2021/22 суперники зійшлися між собою у Кубку України, де у серії післяматчевих пенальті (основний час завершився внічию 1:1) “зелено-жовті” здолали друголігову команду з рахунком 4:2 і вибороли путівку до 1/16 фіналу. 

Минулого сезону на першому етапі чемпіонату прикарпатці двічі були сильнішими, здобувши мінімальні перемоги наприкінці матчів – 1:0 в Чернівцях та 2:1 Івано-Франківську. А от у серпні цього року вже буковинці зуміли забили єдиний м’яч на 81-й хвилині. Як буде цього разу на стадіоні “Рух”, дізнаємось у неділю…

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 13 тур
«Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – «Буковина» (Чернівці)

22 жовтня 2023 року. Івано-Франківськ, стадіон “Рух” – 14:00
Арбітр: І.Сташук (Чернігів). Асистенти арбітра: В.Алавук (Житомир), П.Почепецький (Дніпро).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: А.Валенко (Львів).

Прогноз FootBoom: 1:0. Рідні стіни франківцям не допомагають. З шести матчів сезону вони виграли лише один, зате – з рекордним рахунком (7:0 у “Хуста”). То коли хет-триком відзначився Андрій Хома, а Дмитро Шинкаренко оформив дубль. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *