Дубль Хоми приніс перемогу “Прикарпаттю”

Футбол

Давно не було таких важливих матчів в Івано-Франківську. П’ята команда першості прибула в гості до сьомої, між ними – чотири очка. Для Прикарпаття, яке не програє вже вісім матчів (щоправда, вигравши лише два в серії – шість нічиїх), це був серйозний шанс скоротити відставання від одного з ключових конкурентів, сподіваючись також на те, що Металіст відбере очки ще й у тернополян.

Буковина, хоч і більш успішна турнірно, менш стабільна. Зате в минулому турі перемогла ФК Хуст, а загалом в гостях не програвала ще з початку вересня – сім очок із дев’яти можливих у недавніх трьох виїздах. У першому колі в Чернівцях, до речі, господарі виграли завдяки пізньому голу новачка Духоти, який після того за них не відзначався.

А от герой прикарпатців – Хома. В минулому турі забив два м’ячі в ворота Карпат і продовжив свої успіхи в цьому поєдинку. Вже в дебюті Глагола на стегно прийняв Соловйова, рефері призначив штрафний на лівому фланзі, і от звідти, метрів із 25-ти, Андрій пробив точно по воротах. Хома направив м’яча по якійсь хитрій середній висоті, так що для воротаря Пономаренка це стало сюрпризом – 1:0. Дев’ять голів у 13 матчах – у нас тепер новий лідер бомбардирських перегонів!

Загалом, переконливіше грали господарі, вони володіли ігровою ініціативою. І воротар Пономаренко змушений був уже на початку зустрічі реагувати на прицільний удар Рудюка здалеку, а активний Бучакчийський і взагалі мав усі шанси забивати, проте, несподівано опинившись із м’ячем на куті воротарського майданчика, не пробив, а прострелив – і Рябий перекусив цю передачу. А що ж Буковина? Більше запам’яталася дальніми ударами. Палагнюк і Скотаренко пробивали все ж повз праву від воротаря стійку. Так відігратися було важко.

У другому таймі Прикарпаття не форсувало події, Буковині не вистачало чогось, щоб загострити. І якщо Цюцюра втратив свою нагоду подвоїти рахунок прицільним ударом з більш віддаленої відстані, то Хома показав, що він on fire. Гості виконували штрафний, Цюцюра з лінії карного майданчика вибив м’яча далеко в поле. І тут Андрій обійшов двох суперників і з правої ноги по діагоналі метрів із 18-ти влучив у дальній кут – 2:0. Орієнтир найкращого бомбардира в чемпіонаті піднявся до 10 голів.

Не можна сказати, що залишок матчу команди нудьгували. Бачили б ви, який штрафний від захисника Буковини Пасічника потягнув Бобинець! Зате після кутового від Фарасєєнка воротар господарів невдало зіграв на виході, тож Кирило головою проштовхнув м’яча в ворота – 2:1. Для Пасічника це перший гол в новій команді. Звісно, після цього останні хвилини виявилися нервовими, та все ж Прикарпаття втримало бажаний результат. Зважаючи на синхронні втрати очок конкурентів, ця перемога може виявитися надважливою для івано-франківців.

Герой матчу: Андрій Хома (Прикарпаття)
Своїм дублем молодий нападник робить результат.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 13 тур
«Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – «Буковина» (Чернівці) – 2:1 (1:0)
Голи: 
Хома (12, 65) – Пасічник (86).

Прикарпаття: Бобинець, Шинкаренко, Демків, Швець, Француз, Рудюк (Сьомка, 77), Соловйов, Бучакчийський (Геник, 77), Михальчук, Цюцюра (Барчук, 84), Хома (Титов, 90). Запасні: Герич, Дмитрук, Матушевський, Радульський, Романов. 
Буковина: Пономаренко, Д.Рябий, Новотрясов, Пасічник, Данилюк, Пець (Фарасєєнко, 26), Цурупін, Глагола (Духота, 66), Чайковський (Прокопчук, 66), Палагнюк, Скотаренко (Паламарчук, 66). Запасні: Степаненко, Закорський, Власенко, Емре, Митрик, А.Рябий, Червінський, Штифанович. 
Попередження: Чайковський (13), Д.Рябий (55), Паламарчук (70).

22 жовтня 2023 року. 14:00, Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. + 18 С.
Арбітр: І.Сташук (Чернігів). Асистенти арбітра: В.Алавук (Житомир), П.Почепецький (Дніпро).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: А.Валенко (Львів).


Нестримний Хома

В Івано-Франківську сьома команда групи А приймала п’яту. Підопічні Мельничука у гостях грають досить вдало. У попередніх трьох виїзних матчах чернівчани набрали 7 очок.

Господарі активно розпочали гру і вже у дебюті відкрили рахунок. Відзначився найкращий бомбардир “Прикарпаття” Андрій Хома, який зі штрафного потужно пробив у дальній кут – 1:0. Безумовно, цей гол стане окрасою всього туру. Відігратися до перерви “Буковина” не змогла.

На початку другого тайму було багато боротьби, але не вистачало конструктиву у заключній тертині поля. В середині тайму знову проявив себе Хома, який відірвався від Цурупіна і пробив повз голкіпера – 2:0. Це вже десятий гол Андрія у цьому сезоні. Наприкінці зустрічі після подачі з кутового Кирило Пасічник скоротив відставання у рахунку – 2:1. На більше у гостей вже не вистачило часу.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *