Двоє прикарпатських гравців – у збірній 17 туру Першої ліги

Футбол

Sport Arena називає символічну збірну чергового туру Прщої ліги сезону 2023/24. До неї увійшли одраз два гравці з Івано-Франківщини.

На позиції олівого захисника найкращим визнали футболіста “Карпат” Тараса Саківа. У матчі 17-го туру проти “Поділля” (1:0) наш земляк відіграв всі 90 хвилин і відзначився асистом.

– Загалом відчувалося, що львів’яни стомилися після такого інтенсивного півріччя – і важко сказати, яких саме сил їм більше бракує (фізичних чи емоційних, так би мовити). По цій важкій грі Поділля мало шанси на очки. Дуже важливо, що відразу після перерви Карпати забили в ворота господарів. Саків разом із Чачуа виконав безліч стандартів – здається, обидва записали на рахунок десь по 5-6 кожен. Проте на 49-й хвилині Тарас вирізав шикарну подачу кутового, з якого забив Векляк, – так оцінили гру оборонця журналсти видання.

А от на позиції атакувального півзахисника кращим став Роман Кузьмин з “Агробізнесу”. Роман відзначився голом та асистом у звітному турі, а його команда вдома розібралась з “Буковиною” – 3:0.

– Волочищани в передостанньому турі першого етапу розгромили Буковину, забезпечивши собі путівку в групу «Чемпіонська». Одним із героїв цього яскравого матчу став Кузьмин, який виконує роль такої собі «фальшивої дев’ятки» ‒ грає атакувального півзахисника, який висувається вперед, відтягує на себе суперників, зміщується в різні зони. Це Роман з лівого флангу асистував Галенкову під перший гол, а вже після перерви зіграв на добиванні після виходу на воротаря Волкова, подвоївши рахунок. Загалом двічі пробивав по воротах чернівчан і брав участь у більшості гострих атак, – оцінила гру футболіста Sport Arena.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *