“Прикарпаття” завершило перемогою перший етап

Футбол

Прикарпаття увійшло у заключний тур 2023 року на п’ятому місці. Для того, щоб так і зайняти останню в групі вакансію в чемпіонському раунді, господарям треба було принаймні не програти. Втім, свою, хай і не настільки велику, мотивацію мали й гості. Агробізнес посідав друге місце з невеликим відривом, отже, повинен був не програвати, а по можливості виграти, щоб зберегти свою почесну позицію прямо слідом за Карпатами.

Цілком могли господарі відкривати рахунок на 13-й хвилині. Після подачі першим намагався пробити Француз, а слідом на добиванні – його товариш по захисту Швець. Але в обох випадках бездоганно відіграв Попович зі своїми оборонцями. Через п’ять хвилин скидкою Хоми скористався Швець. Бив гарно – головою в падінні, проте класно зреагував голкіпер Агробізнесу. А на 27-й хвилині Шинкаренко після помилки гостей вибігав один на один із воротарем, але Квасний, який необачно скидав м’яча, зміг видихнути з полегшенням – Попович навіть ціною пошкодження кинувся в ноги правому крайньому й не дав пробити. А пізніше той же Шинкаренко смачно бив здалеку.

І все ж ще до перерви Прикарпаття повело в рахунку. Після кутового від Цюцюри пробивав Демків. Воротар знову виручив Агробізнес, але першим на добиванні був Хома і лівою ногою заштовхав м’яч у сітку – 1:0. Для Андрія це перший в листопаді за останніх чотири тури гол – і 12-й у чемпіонаті. Молодий прикарпатець лідирує в бомбардирських перегонах Першої ліги.

Ми весь час про господарів, та й про господарів. А що ж гості? Агробізнес, переважно, був зайнятий тяжкою роботою в відбитті атак Прикарпаття. Проте провів кілька атак, а відразу після перерви міг дивовижним чином зрівняти рахунок, коли флангова подача Волкова зрізалася під поперечину, проте воротар господарів перервів м’яча на кутовий, а на 57-й хвилині Данило вже з правого флангу виходив на удар – і влучив у зовнішню сторону сітки в районі дев’ятки.

Витримавши ці неприємні хвилини, тільки на 65-й хвилині Прикарпаття знову завдало клопотів Поповичу – він справився з прицільним дальнім ударом Михальчука. А пізніше черговий кутовий (тепер від Соловйова) замкнув у стрибку головою захисник Француз – 2:0. Другий гол у чемпіонаті для Василя, але який потрібний! Гучна заявка на перемогу, необхідне закріплення рахунку. Агробізнес грав добре, проте відіграти бодай одного гола їм не вдалося. Прикарпаття, незалежно від матчів конкурентів, виходить у групу «Чемпіонська».

Герой матчу: Василь Француз (Прикарпаття)
На нуль у захисті відіграли господарі – це було дуже важливо, і Француз заслужив за це свої бонуси. А ще він регулярно ходив вперед і забив вкрай важливий другий м’яч.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 18 тур
«Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – «Агробізнес» (Волочиськ) – 2:0 (1:0)
Голи:
 Хома (43), Француз (79).

Прикарпаття: Піцан – Демків, Швець, Француз, Тітаєвський (Попчук, 23), Шинкаренко, Михальчук, Соловйов (Геник, 86), Рудюк (Сьомка, 46), Цюцюра (Барчук, 66), Хома (Дмитрук, 86). Запасні: Бобинець, Герич, Радульський, Романов, Титов.
Агробізнес: Попович – Заєць, Даценко, Білий, Квасний, Теплий (Тишинінов, 75), Толочко, Свистун (Лень, 75), Кузьмин (Бариляк, 84), Галенков, Волков (Шостак, 75). Запасні: Хмеловський, Мінчев, Мячин, Грицак, Зоренко, Гаврушко, Тяпкін. 
Попередження: Шинкаренко (27), Хома (71), Дмитрук (90) – Галенков (71).

24 листопада 2023 року. 12:00, Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. +6 С
Арбітр: Д.Кузовлєв (Запоріжжя). Асистенти арбітра: В.Журибіда (Луцьк), З.Курбанов (Херсон).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: Б.Трач (Тернопіль).


Надважливий матч для господарів

“Прикарпаття” у цьому матчі мало не програти, щоб завершити сезон на п’ятому місці у групі. Проте, легкої прогулянки проти підопічних Чижевського не варто було очікувати. “Агробізнес” у минулому турі розгромив “Буковину”, тому команда преебувала у хорошому ігровому тонусі.

У паралельному матчі “Буковина” програвала, тому підопічні Рипана могли не хвилюватися за результат свого протистояння. Проте, господарі поля не звертали на це увагу і намагалися своєю грою порадувати вболівлаьників. Наприкінці першої половини зустрічі з найкращого боку проявив себе головний бомбардир групи Хома. Цюцюра подав з кутового і після передачі Демківа розстріляв ворота Хома – 1:0.

Після перерви центральний захисник господарів Василь Француз збільшив перевагу “Прикарпаття” – 2:0. Таким чином, “Прикарпаття” завершує осінню частину сезону на п’ятому місці і гратиме у Чемпіонській групі.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *