Євген Марусяк встановив рекорд України на чемпіонаті світу зі стрибків з польотного трампліна

Зимові ТОП

Перший для України фініш у топ-30 на цьому рівні.

23-річний стрибун з трампліна Євген Марусяк оновив національний рекорд України за місцем на чемпіонаті світу зі стрибків з польотного трампліна. На першості 2024 року, що відбулася в австрійському Кульмі, Марусяк закінчив змагання у топ-30 найкращих.

Найважливішим був перший стрибок – саме за результатами першої спроби топ-30 стрибунів відбиралися до наступних етапів, натомість інші припиняли боротьбу. Марусяк зміг виконати стрибок на 195 метрів – і закінчив раунд на 29-му місці.

За підсумками другого раунду він піднявся на 27-ме місце. Через погодні умови програма другого дня чемпіонату світу (мало відбутися ще два раунди стрибків) була скорочена – лише одна спроба. За її результатами Марусяк втримав 27-му позицію.

Результат Євгена Марусяка на ЧС-2024 зі стрибків з польотного трампліна

  • Перша спроба: 195 метрів, 29-те місце
  • Друга спроба: 176.5 метрів, 27-ме загальне місце
  • Третя спроба: 185 метрів, 27-ме загальне місце

За три стрибки Євген Марусяк набрав 474.5 бали. Переможцем чемпіонату світу став Штефан Крафт з Австрії, який виграв лише два бали у німця Андреаса Веллінгера.

Для Марусяка – це дебютний польотний чемпіонат світу. Також на цих змаганнях виступав Віталій Калініченко – він закінчив змагання у першому раунді (51-те місце).

Що відомо про Марусяка та Калініченка

  • Найкращий результат Євгена Марусяка на міжнародних змаганнях на польотному трампліні — 18-те місце етапу Кубка світу 2022/23 в словенській Планиці.
  • На змаганнях у Планиці Марусяк також двічі в межах одного етапу оновив національний рекорд України за дальністю польоту, подолавши позначку в понад 213 метрів.
  • Сезон Кубка світу зі стрибків з трампліна 2023/24 триватиме до 24 березня. На наступному етапі — 3-4 лютого в німецькому Віллінгені — стрибуни змагатимуться на великому трампліні.

Суспільне спорт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *