Для участі в Шкільній лізі зареєструвалось 6817 баскетбольних команд

Баскетбол

В змаганнях “Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги” завершився процес реєстрації шкільних команд.

На момент 1 лютого зареєстровано 4271 команда серед юнаків та 2546 команд серед дівчат. Загалом  6817 баскетбольних команд, які зіграли на першому шкільному етапі.

По завершенню шкільного етапу мають бути сформовані шкільні команди навчальних закладів для подальшої участі в наступних стадіях проекту, які є відбірковими на фінальний, 5-й етап – Всеукраїнські ігри.

Ми розуміли, що  Шкільна ліга – це один із пріоритетів розвитку будь-якого виду спорту. Важливо, що вдалося зрушити з місця цей проект. Федерації це було важко зробити, однак з державною підтримкою та під патронатом Президента України це стало можливо зробити у національних масштабах”, – раніше в інтерв’ю говорив президент ФБУ Михайло Бродський

Наступний етап – територіальний – пройде до 31 березня. За його підсумком будуть визначені переможці змагань на рівні ТГ.

Далі передбачено ще три етапи змагань:

– Районний етап – змагання у районах області; (квітень – травень 2024).
– Обласні змагання – визначення призерів та переможця змагань, який представить область на всеукраїнському етапі (травень 2024).
– Всеукраїнські змагання (червень 2024).

У сезоні 2023/2024 Всеукраїнські шкільні ліги проводяться з грудня 2023 до червня 2024 року з п’яти видів спорту: баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування та черлідинг.

До участі у змаганнях допускаються учні закладів загальної середньої освіти відповідних територіальних громад:
– Юнаки 2008 року народження і молодші
– Дівчата 2010 року народження і молодші

Змагання відбуваються за ініціативи Офіса Президента України. Одним з ініціаторів проекту є Федерація баскетболу України.

Змагання проводяться відповідно до правил змагань з баскетболу, відповідно до затвердженої програми та календаря етапів змагань. З регламентом баскетбольних змагань можна ознайомитись за посиланням.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *