Надійний Гордієвич, дебютант Горбатий-старший і “бразилець” Нападюк – символічна збірна 11 туру Чемпіонату області

ТОП Футзал

Вражаюча переможна серія “драконів”, дует коментаторів-мастодонтів і традиційна символічна збірна – презентуємо все найцікавіше в 11 турі Чемпіонату області.

Символічна п’ятірка 11 туру Чемпіонату області

Голкіпер
Олег ГОРДІЄВИЧ (“Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ)
Статистика: 9 матчів (2 матчі на “нуль”, 5 пропущених м’ячів)
Потраплянь у збірну туру: 2

Зазвичай, у матчах команд з верхньої частини таблиці, які змагаються за найвищі місця перемагає той, хто краще реалізовує свої нечисленні нагоди. У поєдинку “Галії” та “Урагану-2-КФВ” краще слідувати цьому неписаному правилу вдалось юним “драконам”, тоді як для “галійців” злим генієм став Олег Гордієвич. Ще б пак, молодий страж воріт встигав не лише надійно грати на лінії власних воріт, а й небезпечно підключатись до розіграшів “п’ятого” у тренерських задумах Романа Кордоби. Що цікаво, в основній команді “Урагану” роль голкіпера-бомбардира доволі яскраво і впевнено виконує Юрій Савенко, тож Гордієвичу є з кого брати приклад у воротарській справі. В цілому ж, 21-річний футзаліст є найнадійнішим у своєму амплуа в Чемпіонаті області – у 9 зіграних матчах пропустив 5 м’ячів і двічі залишав свої ворота “сухими”.

Універсали
Юліан ГОРБАТИЙ (“Рибак-АСК” Ямниця)
Статистика: 7 матчів (3 голи, 6 асистів)
Потраплянь у збірну туру: 1

Подвійним дебютантом звітного туру став Юліан Горбатий. Досвідчений універсал вперше потрапив до числа найкращих в турі за підсумком свого дебютного (!) матчу у футболці “Рибака-АСК” у Чемпіонаті області. Саме так, адже до цього гравець встиг відіграти за “рибаків” два матчі у Кубку України та один у Кубку області. І дебют Горбатий-старший відзначив яскраво – дубль протягом хвилини (!) та асист на Дрекала гарантує йому місце у п’ятірці найкращих.

Андрій ДРЕКАЛО (“Рибак-АСК” Ямниця)
Статистика: 9 матчів (9 голів, 2 асисти)
Потраплянь у збірну туру: 6

Знову увірвався до нашого ТОП-5 Андрій Дрекало. Цього разу універсал “рибаків” “запалював” у матчі проти “Ревери” – забив два м’ячі і міг оформити хет-трик, та вийшовши “два в нуль” , не пошкодував “круглого” і асистував Остафійчуку, який відзначився дебютним м’ячем вже у порожні ворота. Додамо, що це шосте (!) потрапляння 18-річного футзаліста до п’ятірки найкращих.

Ігор КРАМАР (“Фурнітура-Експрес 24” Коломия)
Статистика: 9 матчів (5 голів, 13 асистів)
Потраплянь у збірну туру: 2

Ювілейне п’яте за ліком коломийське дербі між “Фурнітурою-Експрес 24” та “Варатиком” пройшло без інтриги – “фурнітурівці” впевнено розібрались із своїми опонентами (7:2). Найбільше до звитяги номінальних господарів доклався Ігор Крамар, в активі якого 1 гол та 3 асисти, який вдруге в сезоні пострапляє до числа найкращих та добряче відірвався від переслідувачів у рейтингу асистентів турніру.

Ростислав НАПАДЮК (“Вовки” Коломия)
Статистика: 8 матчів (5 голів, 1 асист)
Потраплянь у збірну туру: 1

Ще одним дебютантом символічної збірної є універсал “Вовків” Ростислав Нападюк. У грі “Руху-Контиілум Груп” та “Вовків” 22-річний футзаліст продемонстрував неабиякий характер. Спочатку завершив зразкову комбінацію гостей, а згодом, коли сил залишалось не так багато, промчав через пів майданчика і невідпорним ударом приніс своїй команді вольові три очки – 3:2! Яскрава та ефектна гра забезпечила Нападюку дебютний “виклик” до нашої збірної.

Тренер туру
Роман КОРДОБА (“Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ)
Статистика: 9 матчів (7 перемог, 2 поразки)
Потраплянь у збірну туру: 2

“Ураган-2-КФВ” в поточному сезоні якщо не вразив, то, як мінімум, здивував футзальну спільноту. Ще б пак, адже підопічні Романа Кордоби видали шестиматчеву (!) переможну серію із загальним рахунком 22:4! Такі результати дозволили “драконам” впритул наблизитись до лідера “Пробою” і увімкнутись у боротьбу за чемпіонство. Тож це друге в сезоні визнання тренерського таланту Кордоби.


Головні події 11 туру Чемпіонату області

Гол туру
Віталій ТУРЧАНСЬКИЙ (“Рибак-АСК” -> “Ревера”)

Найефектнішим взяттям воріт у звітному турі визнаємо потужний дальній удар від Віталія Турчанського під поперечку у матчі проти франківської “Ревери”.


Сейв туру
Олег ГОРДІЄВИЧ (“Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ)

У центральному матчі туру в Олега Гордієвича було достатньо роботи на лінії, з якою він впорався на всі сто. А найкращим сейвом молодого голкіпера і туру загалом стає порятунок воріт після удару “галійця” Святослава Мельника.


Комбінація туру
Вишиванюк-Харук-Нападюк (“Вовки” Коломия)

Сьогодні найяскравіший розіграш туру в активі футзалістів “Вовків” – Максим Вишиванюк, Іван Харук та Ростислав Нападюк “зметикували на трьох” після введення м’яча з ауту і останній потужним ударом під поперечку вразив ворота суперників.


MVP туру
Ігор КРАМАР (“Фурнітура-Експрес 24” Коломия)
 – 4 бали РЕ (1 гол + 3 асисти)

Універсал “Фурнітури-Експрес 24” Ігор Крамар став найкориснішим гравцем туру – у матчі проти земляків з “Варатика” футзаліст відзначився одним забитим м’ячем та ще тричі асистував партнерам по команді.

Асистент туру
Ігор КРАМАР (“Фурнітура-Експрес 24” Коломия)
 – 3 асисти

Вдруге поспіль один і той же виконавець перемагає в номінаціях найкориснішого гравця та асистента. ЦЬого разу це вдається Ігорю Крамарю, який тричі розчехлив свій “асистомет” і з 13 передачами в активі впевнено очолює список асистентів.

“Олів’є Жиру” туру
Назарій ГРИНЮК (“Рух-Контиліум Груп” Івано-Франківськ)

В принципі, порятунок воріт, про який йтиметься далі, мав всі шанси потрапити у номінацію “Сейв туру”, та ми вирішили окремо винести подвиг франківського “Олів’є Жиру”. За рахунку 2:3 “Рух-Контиліум Груп” перейшов на гру з п’ятим польовим, роль якого виконував Назарій Гринюк. І запам’ятався універсал “рухівців” не так грою в атаці, як при захисті своїх воріт – в одному з епізодів Гринюк на пару зі стійкою впорались з небезпечним “парашутом” у виконанні Івана Харука.


“Бразилець” туру
Ростислав НАПАДЮК (“Вовки” Коломия)

Дуже і дуже нечасто в Чемпіонаті області можна побачити не лише ефективну, а й ефектну гру. У звітному турі ці два компоненти в одній атаці продемонстрував Ростислав Нападюк. Спочатку холоднокровною “марсельською рулеткою” пошив у дурні двох суперників, а згодом ударом впритул оформив дубль у матчі проти “рухівців” і заслужено отримує звання “бразильця” туру.


Фішка туру
Дует коментаторів Олег Ланяк та Олександр Дем’янчук

Сьогодні будемо максимально нескромними і хочемо відзначити всіх, хто долучається до висвітлення обласних змагань з футзалу. Спільними зусиллями клубів-учасників, Обласного спортивного порталу SPORT.IF.UA, YouTube-каналу ІФ СПОРТ, пабліку Футбольний Франківськ та представників Комітету з проведення футзальних змагань ІФАФ вдалось вивести на новий рівень медіа-складову Чемпіонату області – прямі трансляції, якісне і цікаве коментування матчів, відеоогляди, збірні турів, індивідуальна статистика та інші цікавинки у підсумкових матеріалах кожного туру.

І сьогодні головною цікавинкою став дует мастодонтів коментаторського цеху на матчі “Рух-Контиліум Груп” – “Вовки” у складі Олега Ланяка та Олександра Дем’янчука. Якщо відверто, автор цих рядків і не пригадає, коли востаннє і чи взагалі коли-небудь працював на матчах обласного футзалу дует (!) коментаторів. Тож якщо ви не чули про “бабусині заготовки”, закулісні інсайди та ще купу цікавого – вмикайте запис поєдинку і насолоджуйтесь коментарем від майстрів своєї справи! І не забувайте підписуватись на всіх-всіх-всіх, щоб не прогавити все найцікавіше 😉


Індивідуальна статистика Чемпіонату області (станом на 06.02.2024):

Кращі бомбардири:
1. Р. Третяк (“Галія”), Р. Кордоба (“Пробій”) – по 10 голів;
2. А. Ковальчук (“Фурнітура-Експрес 24”), А. Дрекало (“Рибак-АСК”) – по 9 голів;
3. Р. Гаврилюк (“Фурнітура-Експрес 24”) – 8 голів;
4. Р. Харук (“Пробій”), В. Іваничук (“Фурнітура-Експрес 24”) – по 7 голів;
5. В. Назарійчук (“Варатик”), В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”) – по 6 голів.

Кращі асистенти:
1. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 13 асистів;
2. Д. Запорожан (“Ураган-2-КФВ”) – 8 асистів;
3. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 7 асистів;
4. В. Блонський (“Галія”), Ю. Горбатий (“Рибак-АСК”) – по 6 асистів;
5. Ю. Іванишин, Р. Кордоба (обидва – “Пробій”), В. Турчанський (“Рибак-АСК”), І. Головатюк (“Варатик”), А. Клімчук (“Ураган-2-КФВ”) – по 5 асистів.

Кращі за системою “гол+пас”:
1. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 18 (5 голів + 13 асистів);
2. Р. Кордоба (“Пробій”) – 15 (10+5);
3. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 13 (6+7);
4. Р. Третяк (“Галія”) – 12 (10+2);
5. А. Дрекало (“Рибак-АСК”) – 11 (9+2);
6. А. Ковальчук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 10 (9+1);
7. Р. Гаврилюк (“Фурнітура-Експрес 24”) – 10 (8+2);
8. В. Назарійчук (“Варатик”) – 10 (6+4);
9. Д. Запорожан (“Ураган-2-КФВ”) – 10 (2+8).

Автоголи:
1. В. Назарійчук, Ю. Томенко (обидва – “Варатик”), Є. Зеленчук (“Ревера”), Р. Майовецький (“Рибак-АСК”), С. Гайдичук (“Вовки”), Я. Василишин (“Рух-Контиліум Груп”) – по 1 автоголу.

Андрій МОКЛЯК, SPORT.IF.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *