MVP Кордоба, невтомний Кіндратів і тренер-дебютант – символічна збірна 14 туру Чемпіонату області

ТОП Футзал

“Галія” повертається у боротьбу за медалі, невтомні “пробійці” і традиційна символічна збірна – презентуємо все найцікавіше в 14 турі Чемпіонату області.

Оскільки, минулі вихідні видались дуже насиченими – було зіграно одразу два тури Чемпіонату області – сьогодні ми поговоримо про той, який станом на зараз відбувся у повному обсязі. Тому далі йтиметься про все найголовніше у 14 турі, а у середу, після того, як зіграють “Фурнітура-Експрес 24” та “Ревера”, підіб’ємо підсумки 13-го туру. І ще одна ремарка – вся наведена статистика включає в себе і зіграні суботні матчі.

Символічна збірна 14 туру Чемпіонату області

Голкіпер
Богдан КУЗІВ (“Галія” Івано-Франківськ)
Статистика: 12 матчів (1 матч на “нуль”, 12 пропущених м’ячів)
Потраплянь у збірну туру: 2

Будемо відверті, останнім часом франківська “Галія” аж ніяк не могла похизуватись позитивними результатами. І ось на вихідних команду “прорвало” – у суботу під каток потрапив “Варатик”, а в недільному двобої претендентів на нагороди здолав “Рибак-АСК”. Чи не головну роль у гостьовій перемозі “галійців” над “рибаками” відіграв голкіпер Богдан Кузів, який раз за разом рятував свої ворота від неприємностей.

Універсали
Роман КІНДРАТІВ (“Пробій” Городенка)
Статистика: 12 матчів (4 голи, 7 асистів)
Потраплянь у збірну туру: 1

Соромно зізнаватись, але вперше за тринадцять визначень наших збірних до числа найкращих в турі входить Роман Кіндратів. Легендарний “ексураганівець” є головним “стовпом” оборони “Пробою”, багато робить так званої “чорнової” роботи, яка не помітна пересічним вболівальникам, і не в останню чергу завдяки йому “пробійцям” вдається утримувати пальму першості найкращого захисту турніру, пропустивши всього 14 м’ячів у 12 зіграних зустрічах. Що цікаво, протягом трьох (!) днів 45-річний універсал встиг не лише відіграти три поєдинки в обласних змаганнях, а й вибороти Кубок та срібло Чемпіонату Калуського району. Тож якби існувала номінація “За відданість справі”, то Роман Євгенович став би її абсолютним переможцем.

Роман КОРДОБА (“Пробій” Городенка)
Статистика: 10 матчі (16 голів, 7 асистів)
Потраплянь у збірну туру: 5

Мініювілей викликів до збірних туру святкує сьогодні Роман Кордоба, адже це його п’яте потрапляння до числа найкращих. У грі проти “Варатика” на фоні командної втоми (шестеро футзалістів команди, і Кордоба в тому числі, на вихідних встигли показати клас і в змаганнях Калуського району) 40-річний універсал проявив себе справжнім лідером і взяв участь у всіх забитих м’ячах городенківців – оформив дубль та двічі асистував партнерам.

Роман МОСКАЛЮК (“Вовки” Коломия)
Статистика: 6 матчів (2 голи)
Потраплянь у збірну туру: 1

Дебютний дубль у звітному турі оформив універсал “Вовків” Роман Москалюк. Дебютний і разом з тим дуже важливий – саме його два м’ячі на старті другої половини гри з “Ураганом-2-КФВ” приголомшили суперника і змусили “ураганівців” заграти у відкритий футзал. У підсумку, “Вовки” здобули три очки і продовжують боротьбу за медалі поточного сезону.

Сергій ДИМИДЮК (“Рух-Контиліум Груп” Івано-Франківськ)
Статистика: 13 матчів (6 голів, 3 асисти)
Потраплянь у збірну туру: 2

“Рух-Контиліум Груп” у звітному турі зумів здолати сусіда по турнірні таблиці франківську “Реверу”. Традиційно свої лідерські якості на паркеті продемонстрував Сергій Димидюк, який спочатку відкрив лік голам у матчі, а згодом і асистував Мединському. Тож два бали рейтингу ефективності дозволяють “рухівцю” вдруге в сезоні увійти до п’ятірки найкращих.

Тренер туру
Ярослав КОНКОЛЬНЯК (“Галія” Івано-Франківськ)
Статистика: 13 матчів (6 перемог, 3 нічиї, 4 поразки)
Потраплянь у збірну туру: 1

“Або пан, або пропав”. Саме під таким гаслом виходили в неділю на паркет Манежу КФВ футзалісти “Галії”. Ще б пак, адже до матчу з “Рибаком-АСК” команда зазнала трьох поразок у матчах проти прямих конкурентів у боротьбі за нагороди (“Ураган-2-КФВ”, “Пробій”, “Вовки”) та вилетіла з Кубку області на стадії чвертьфіналу. Перемога у суботньому матчі проти “Варатика” (7:2) додала впевненості команді Ярослава Конкольняка, та все ж головний бій для очікував на “галійців” наступного дня. Де-факто, поразка “рибакам” означала, що команда вибуває з боротьби на нагороди. Керманичу франківців вдалось достукатись до своїх підопічних, тож стовідосткова самовіддача на паркеті помножена на величезне бажання дозволили “Галії” здобути три очки, а Конкольняку дебютувати у ролі кращого тренера туру.


Головні події 12 туру Чемпіонату області

Гол туру
Сергій ДИМИДЮК (“Рух-Контиліум Груп” -> “Ревера”)

Переможцем сьогоднішньої номінації стає влучний удар Сергія Димидюка, який у два дотики більярдно відправив “круглого” у нижню “шістку” воріт “реверівців”.


Сейв туру
Олексій ІГНАТЕНКО (“Ревера” Івано-Франківськ)

Голкіперу “реверців” Олексію Ігнатенку довелось добряче попрацювати у матчі проти “Руху-Контиліум Груп”. В одному з епізодів Ігнатенку вдалось потягнути м’яча з нижнього кута після ближнього удару у виконанні Назарія Гринюка.


Комбінація туру
Ігнатенко-Куріш-Поліщук-Зеленчук (“Ревера” Івано-Франківськ)

Єдний гол “Ревери” у звітному турі видався доволі ефектним. Франківська команда показала, як потрібно завершувати комібнацію, що почалась із вкидання голкіпера.


MVP туру
Роман КОРДОБА (“Пробій” Городенка)
 – 4 бали РЕ (2 голи + 2 асисти)

Як ми вже зазначали вище, Роман Кордоба у грі з “Варатиком” взяв участь у всіх забитих м’ячах своєї команди. Тож чотири балу рейтингу ефективності є найкращим показником в турі і досвідчений футзаліст забирає звання MVP.

Асистент туру
Іван ХАРУК (“Вовки” Коломия), Роман КОРДОБА (“Пробій” Городенка), Даміан ЗАПОРОЖАН (“Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ)
 – по 2 асисти

Одразу троє гравців у звітному турі отримали звання найкращих асистентів. Це Іван Харук з “Вовків”, Роман Кордоба з “Пробою” та Даміан Запорожан з “Урагану-2-КФВ”, які записали до свого активу по дві результативні передачі.

“Не розібрався” туру
Ростислав НАПАДЮК (“Вовки” Коломия)

Зарядженими на боротьбу у домашній грі проти молодих “ураганівців” були футзалісти “Вовків”. Якнайкраще цей запал продемонстрував епізод на 22-ій хвилині поєдинку, коли Ростислав Нападюк після ігрового зіткнення побіг влаштовувати “вендетту” з Даміаном Запорожаном, за що, в підсумку, отримав справедливе вилучення. Втім, найприкріше в епізоді те, що спровокував ситуацію не “десятка” “драконів”, а… партнер по команді Роман Москалюк. Тож Нападюк банально не розібрався в ситуації, залишив свою команду в меншості через необов’язковий сплеск емоцій і пропустить, як мінімум, один матч на фінішній прямій сезону.


“Бразилець” туру
Ростислав НАПАДЮК (“Вовки” Коломия)

До того, як встрягнути у розбірки із Запорожаном, Ростислав Нападюк встиг запам’ятатись і яскравим забитим м’ячем. Обігравши двох суперників, Нападюк промчав півмайданчика і потужно пробив під дальну стійку і вдруге приміряв звання “Бразильця” туру в сезоні.


Відчайдухи туру
Олег ОРИЩУК, Олександр САВЧУК, Ярослав ГАБРУХ (“Вовки” Коломия)

Зарядженими на боротьбу були абсолютно всі гравці “Вовків”. Особливо коли мова йде про захист власних воріт – в одному з епізодів Олег Орищук, Олександр Савчук та Ярослав Габрух буквально кидались під м’яч, щоб завадити “ураганівцям” вразити свої ворота.


Індивідуальна статистика Чемпіонату області (станом на 19.02.2024):

Кращі бомбардири:
1. Р. Кордоба (“Пробій”) – 16 голів;
2. Р. Третяк (“Галія”) – 14 голів;
3. А. Ковальчук (“Фурнітура-Експрес 24”), А. Дрекало (“Рибак-АСК”) – по 9 голів;
4. Р. Гаврилюк (“Фурнітура-Експрес 24”), Р. Харук (“Пробій”), В. Феліпович (“Рибак-АСК”), Р. Нападюк (“Вовки”) – по 8 голів;
5. В. Іваничук, В. Блащук (обидва – “Фурнітура-Експрес 24”) – по 7 голів.

Кращі асистенти:
1. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 14 асистів;
2. Д. Запорожан (“Ураган-2-КФВ”) – 10 асистів;
3. В. Блонський (“Галія”) – 8 асистів;
4. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”), Р. Кіндратів, Р. Кордоба (обидва – “Пробій”) – по 7 асистів;
5. Ю. Горбатий, В. Феліпович, В. Турчанський (всі – “Рибак-АСК”), Ю. Іванишин (“Пробій”) – по 6 асистів.

Кращі за системою “гол+пас”:
1. Р. Кордоба (“Пробій”) – 23 (16 голів + 7 асистів);
2. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 20 (6+14);
3. Р. Третяк (“Галія”) – 17 (14+3);
4. В. Феліпович (“Рибак-АСК”) – 14 (8+6);
5. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 14 (7+7);
6. Д. Запорожан (“Ураган-2-КФВ”) – 13 (3+10);
7. В. Блонський (“Галія”) – 12 (4+8);
8. А. Дрекало (“Рибак-АСК”) – 11 (9+2);
9. Р. Гаврилюк (“Фурнітура-Експрес 24”) – 11 (8+3);
10. Ю. Горбатий (“Рибак-АСК”) – 11 (5+6);
11. Р. Кіндратів (“Пробій”) – 11 (4+7).

Автоголи:
1. В. Назарійчук, Ю. Томенко (обидва – “Варатик”), Є. Зеленчук (“Ревера”), Р. Майовецький (“Рибак-АСК”), С. Гайдичук (“Вовки”), Я. Василишин (“Рух-Контиліум Груп”) – по 1 автоголу.

Андрій МОКЛЯК, SPORT.IF.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *