Катерина Боклач дебютувала за збірну в матчі-відповіді з Болгарією

Футбол

Жіноча збірна України провела матч-відповідь проти команди Болгарії в межах плей-оф за право грати в дивізіоні В Ліги націй.

Після розгромної перемоги в першому поєдинку, на виїзді, із рахунком 4:0 підопічні Володимира Пятенка фактично виконали головне завдання — забезпечили збереження прописки в Лізі В. Однак розслаблятися у другій, номінально домашній зустрічі на стадіоні «Мардан» у місті Анталья вони не збиралися.

Причому українки довели це на самому початку матчу. На 15-й хвилині Кравчук із кута штрафного майданчика пробила в дальню стійку, а на добиванні Овдійчук із рикошетом відкрила рахунок.

А вже за три хвилини Панцулая виконала передачу до штрафного на Кравчук, яка зробила простріл, і краще за всіх у ситуації розібралася Глущенко.

Крапку в зустрічі українки поставили на 81-й хвилині. Петрик виконала подачу штрафного з лівого флангу на ближній кут воротарського, і Шматко головою пробила в ближній кут воріт — 3:0. Для Шматко цей поєдинок видався ювілейним 50-м у складі національної команди.

Окремо відзначимо потрійний дебют за національну збірну України. Вперше у футболці головної команди країни вийшли Ірина Майбородіна, Єлизавета Молодюк та Катерина Боклач.

Жіноча Ліга націй-2023/2024. Плей-оф за місце в Лізі В. Матч-відповідь. Перший матч — 4:0.
27 лютого. Анталья. Стадіон «Мардан». 100 глядачів
Україна — Болгарія — 3:0 (2:0)
Голи: Овдійчук (15), Глущенко (18), Шматко (81).

Україна: Самсон (Боклач, 84), Басанська, Шматко, Корсун, Петрик, Овдійчук (Малахова, 84), Апанащенко (Семків, 72), Хімич, Панцулая, Глущенко (Молодюк, 84), Кравчук (Майбородіна, 72). Тренер: Володимир Пятенко.

Болгарія: Шаханська, Караїванова, Дімітрова, Я. Іванова, Кефалова (Дінєва, 82), Найденова, Петрова, Станкова (Парапунова, 72), Д. Іванова (Сергеєва, 74), Адріанова (Расіна, 46), Попадійнова (Н. Іванова, 74). Тренер: Сильвія Радойська.

Арбітр: Зузана Валентова (Словаччина).
Попереджені: Попадійнова (36), Дімітрова (57), Я. Іванова (73), Дінєва (87).

Жіночий футбол України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *