Надійний Кіф’як, Горбатий-старший і тренер Мироняк – символічна збірна 18 туру Чемпіонату області

ТОП Футзал

“Рибак-АСК” яскраво оформив “срібло”, “Галія” без гри “втримала” історичні бронзові нагороди і традиційна символічна збірна – презентуємо все найцікавіше у 18 турі Чемпіонату області.

Символічна збірна 18 туру Чемпіонату області

Голкіпер
Вадим КІФ’ЯК (“Фурнітура-Експрес 24” Коломия)
Статистика: 10 матчів (1 матч на “нуль”, 10 пропущених м’ячів)
Потраплянь у збірну туру: 1

Як це не парадоксально, та і в останній збірній туру в сезоні не обійшлось без дебютантів. Серед тріо новачків маємо досвідченого голкіпера коломийської “Фурнітури-Експрес 24” Вадима Кіф’яка. Протягом сезону тренерський штаб коломиян більш-менш паритетно надавав ігровий час усім воротарям команди. Втім, у грі проти дублерів “Урагану” Кіф’як довів, що може бути номером один у складі “фурнітурівців”.

Універсали
Юліан ГОРБАТИЙ (“Рибак-АСК” Ямниця)
Статистика: 12 матчів (7 голів, 8 асистів)
Потраплянь у збірну туру: 2

Вдруге в сезоні до числа найкращих потрапляє Юліан Горбатий. Перейшовши до ямницького “Рибака-АСК” вже по ходу чемпіонату, Юліан зумів стати одним з лідерів команди. У завершальному, де-факто “срібному” матчі проти коломийського “Варатика” досвідчений універсал показав себе у всій красі – два голи та два асисти забезпечили йому місце у ТОП-5 за підсумками 18-го туру.

Станіслав ЛЕЙБ’ЮК (“Рибак-АСК” Ямниця)
Статистика: 9 матчів (3 голи, 7 асистів)
Потраплянь у збірну туру: 1

Ще одним яскравим підсиленням “рибаків” по ходу сезону став Станіслав Лейб’юк. Прийшовши до складу “Рибака-АСК” з екстралігового “in.IT” універсал показав себе з найкращої сторони і не в останню чергу завдяки його вдалим діям команді вдалось вийти до 1/8 фіналу Кубка України та здобути срібні нагороди Чемпіонату області. У грі проти “Варатика” Станіслав здобув три бали рейтингу ефективності, відзначившись дублем та віддавши один асист на партнера по команді.

Петро ТЕЛЕПЧУК (“Пробій” Городенка)
Статистика: 16 матчів (3 голи, 2 асисти)
Потраплянь у збірну туру: 1

Матч “Пробою” та “Руху-Контиліум Груп” не мав жодного турнірного значення. Обидві команди вже точно знали на яких місцях фінішують, тому могли зіграти у своє задоволення. На правах чемпіонів більш яскраво звітний матч провели футзалісти “Пробою”, які розгромили своїх опонентів – 6:1. Найбільше до тріумфу “пробійців” долучився Петро Телепчук, в активі якого дубль і перша поява у п’ятірці найкращих в сезоні.

Іван ЗАЛІСЬКИЙ (“Ревера” Івано-Франківськ)
Статистика: 11 матчів (5 голів, 2 асисти)
Потраплянь у збірну туру: 2

А от хто завершував сезон із шаленим бажанням здобути очки була франківська “Ревера”. Пропустивши двічі під завісу першого тайму, у другій половині гри “реверівці” зуміли відновити статус-кво. Це Іван Заліський протягом трохи більше ніж хвилини двічі вдало завершував атаки і приніс “Ревері” нічию на фініші сезону – 2:2. До слова, універсал “реверівців” вдруге в сезоні потрапляє до числа найкращих в турі.

Тренер туру
Роман МИРОНЯК (“Фурнітура-Експрес 24” Коломия)
Статистика: 16 матчів (8 перемог, 4 нічиї, 4 поразки)
Потраплянь у збірну туру: 2

Єдиним по-справжньому інтригуючим мав стати поєдинок у Королівці, де зіграли “Фурнітура-Експрес 24” та “Ураган-2-КФВ”. Адже сам там вирішувалась доля бронзових медалей. Попри те, що у підопічних Романа Мироняка не було турнірної мотивації, господарі паркету потішили вболівальників домашньою перемогою – 3:1. Тож за перемогу в центральному матчі саме наставника коломиян визнаємо кращим на фініші сезону.


Головні події 18 туру Чемпіонату області

Гол туру
Юрій ІВАНИШИН (“Пробій” -> “Рух-Контиліум Груп”)

Заключний тур сезону потішив вболівальників яскравими голами. Серед них відзначаємо потужний удар в “дев’ятку” від Юрія Іванишина у ворота “Руху-Контиліум Груп”.


Сейв туру
Олег ГОРДІЄВИЧ (“Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ)

Голкіперу “драконів” Олегу Гордієвичу довелось добряче попрацювати у матчі проти “Фурнітури-Експрес 24”. В одному з епізодів страж воріт двічі врятував від неприємностей свою команду.


Комбінація туру
Габрух-Нападюк-Кулик-Габрух (“Вовки” Коломия)

Будемо відверті, взяття воріт у виконанні Ярослава Габруха мало всі шанси стати найкращим в турі. Втім, зважаючи, що м’яч був забитий після розіграшу ауту (!), відзначаємо його у номінації “Комбінація туру”, а також звертаємо увагу на злагоджену роботу “вовків” Ростислава Нападюка та Михайла Кулика.


MVP туру
Юліан ГОРБАТИЙ (“Рибак-АСК” Ямниця)
– 4 бали РЕ (2 голи + 2 асисти)

Юліан Горбатий у грі проти “Варатика” встигав усюди – надійно грав в обороні і гостро в атаці. Тож не дивно, що Горбатий-старший у підсумку став найкориснішим гравцем не лише матчу, а й всього ігрового дня – 2 голи + 2 асисти забезпечили універсалу звання MVP.

Асистент туру
Роман КІНДРАТІВ, Тарас ВОРОБЕЦЬ (обидва – “Пробій” Городенка), Станіслав ЛЕЙБ’ЮК, Юліан ГОРБАТИЙ (обидва – “Рибак-АСК” Ямниця), Михайло КУЛИК (“Вовки” Коломия)
 – по 2 асисти

Знову у номінації “Асистент туру” немає одноосібного переможця. Цього разу почесне звання між собою поділили квінтет виконавців – “пробійці” Роман Кіндратів та Тарас Воробець, “рибаки” Станіслав Лейб’юк та Юліан Горбатий, а також “вовк” Михайло Кулик, в активі яких по два асисти.

“Дабл-дабл” туру
Василь БЛАЩУК (“Фурнітура-Експрес 24” Коломия)

Приємно, що автор цих рядків виступив своєрідним “оракулом” 🙂 У минулому турі мав сміливість припустити, що ще одним гравцем, який оформить “дабл-дабл” в поточному сезоні стане Василь Блащук. І не прогадав – універсал “Фурнітури-Експрес 24” віддав асист у матчі проти “драконів” та склав компанію одноклубнику Ігорю Крамару у когорті авторів “дабл-даблів”. Всього в поточному сезоні Блащук забив 11 м’ячів та віддав 10 результативних передач.

“Всюдисущість” туру
Роман БОРИСЕВИЧ (“Пробій” Городенка)

З городенківським “Пробоєм” у звітному турі сталась цікава ситуація. О 12:00 неділі свій спаринг проти “ФАПФ” у рамках підготовки до весняної частини сезону розпочав футбольний “Пробій”, а о 13:00 пролунав стартовий свисток поєдинку 18-го туру Чемпіонату області для футзального “Пробою”. Як відомо, деякі гравці команди виступали і там, і там, тож довелось викручуватись наставникам обох команд та якось виходити із цієї ситуації. Зокрема, Роман Борисевич встиг зіграти в обох (!) матчах та на футзальному майданчику відзначився автоголом. Чому ж склалась така ситуація розбиратись не в нашій компетенції, але сьогодні маємо абсолютного переможця у номінації “Всюдисущість туру”.

“Вболівальники” туру
“Галія” Івано-Франківськ

Доля франківської “Галії” визначалась без участі власне самої команди. “Галійці” зробили все від себе залежне, щоб потрапити у призи сезону. Втім, який ж ґатунок нагород очікував на команду мали вирішити саме їх суперники. І якщо ж “Варатик” не мав жодних шансів бодай “потягатись” із “Рибаком-АСК”, то у матчі “Фурнітури-Експрес 24” та “Урагану-2-КФВ” все було не так однозначно. І на радість “галійців”, які безсумнівно “вболівали” за господарів, все склалось якнайкраще – коломияни завершили чемпіонат домашньою перемогою, а “Галія” приміряла перші в історії команди нагороди.

Підсумкова індивідуальна статистика Чемпіонату області:

Кращі бомбардири:
1. Р. Кордоба (“Пробій”) – 17 голів;
2. Р. Третяк (“Галія”) – 16 голів;
3. Р. Харук (“Пробій”) – 13 голів;
4. Р. Гаврилюк, І. Крамар (обидва – “Фурнітура-Експрес 24”), В. Феліпович (“Рибак-АСК”) – по 12 голів;
5. В. Блащук, А. Ковальчук (обидва – “Фурнітура-Експрес 24”), А. Дрекало (“Рибак-АСК”) – по 11 голів.

Кращі асистенти:
1. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 18 асистів;
2. Д. Запорожан (“Ураган-2-КФВ”) – 12 асистів;
3. В. Блонський (“Галія”), В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”), Р. Кіндратів (“Пробій”) – по 10 асистів;
4. Р. Кордоба (“Пробій”), В. Турчанський, Ю. Горбатий (обидва – “Рибак-АСК”), А. Клімчук (“Ураган-2-КФВ”) – по 8 асистів;
5. Ю. Іванишин (“Пробій”), С. Лейб’юк, В. Феліпович (обидва – “Рибак-АСК”), Р. Гаврилюк (“Фурнітура-Експрес 24”) – по 7 асистів.

Кращі за системою “гол+пас”:
1. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 30 (12 голів + 18 асистів);
2. Р. Кордоба (“Пробій”) – 25 (17+8);
3. Р. Третяк (“Галія”) – 22 (16+6);
4. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 21 (11+10);
5. Р. Гаврилюк (“Фурнітура-Експрес 24”), В. Феліпович (“Рибак-АСК”) – по 19 (12+7);
6. Р. Харук (“Пробій”) – 17 (13+4);
7. А. Дрекало (“Рибак-АСК”) – 17 (11+6);
8. В. Блонський (“Галія”) – 17 (7+10);
9. Д. Запорожан (“Ураган-2-КФВ”) – 16 (4+12).

Автоголи:
1. В. Назарійчук, Ю. Томенко (обидва – “Варатик”), Є. Зеленчук (“Ревера”), Р. Майовецький, С. Лейб’юк (обидва – “Рибак-АСК”), С. Гайдичук (“Вовки”), Я. Василишин (“Рух-Контиліум Груп”), Р. Борисевич (“Пробій”) – по 1 автоголу.

Андрій МОКЛЯК, SPORT.IF.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *