Легенди Кордоба та Кіндратів, MVP Крамар та універсальний Феліпович – символічна збірна сезону 2023/24

ТОП Футзал

Розпочинаємо підбивати підсумки футзального сезону 2023/24.

Звісно, підбиття підсумків ми розпочнемо із символічних збірних. Ще б пак, адже визначення п’ятірки найкращих стало чи не головною фішкою у висвітленні вже минулого футзального сезону. Приємно, що деякі представники команд, та й самі футболісти зізнавались, що від туру до туру очікували саме на нашу ТОП-5, щоб знайти себе чи партнера по команді у ній. На фініші ми презентуємо одразу три склади найкращих.

Сьогодні у першому матеріалі серії підсумків ми розповімо про першу та другу “п’ятірки” символічної збірної сезону 2023/24. Натомість у другому матеріалі розповімо про “бонусну” збірну, складену з гравців, які… А от з яких гравців складатиметься та сама збірна ми поки що не розкриватимемо, але повірте, буде дуже цікаво 😉

Символічна збірна Чемпіонату області сезону 2023/24

Перша п’ятірка

Голкіпер
Василь КУЧЕРА (“Рибак-АСК” Ямниця)
Статистика: 15 матчів (3 матчі на “нуль”, 21 пропущений м’яч)
Потраплянь у збірну туру: 3
Переможець номінацій туру: 4 – “Сейв туру”

Місце у воротах “основної” збірної віддаємо Василю Кучері. Безсумнівно перший номер ямницького “Рибака-АСК” заслуговує на цю роль сповна. Страж воріт взяв участь у 15 матчах Чемпіонату області, у яких тричі зумів зберегти свої ворота “сухими”. Разом з тим, не можемо не відзначити і яскраву гру голкіпера в інших двох турнірах – не в останню чергу завдяки впевненим діям Кучери підопічні Івана Скіцка зуміли дістатись фіналу Кубка Івано-Франківщини та пробитись до 1/8 фіналу Кубка України у дебютному для себе сезоні на всеукраїнській арені.

Універсали
Роман КОРДОБА (“Пробій” Городенка)
Статистика: 13 матчів (17 голів, 8 асистів)
Потраплянь у збірну туру: 6
Переможець номінацій туру: 2 – “Асистент туру”, 2 – “MVP туру”

Складно сказати, яку за ліком молодість переживає легендарний у минулому “ураганівець” Роман Кордоба. Особливо яскраво Роман проявив себе у вже минулому сезоні 2023/24. 40-річний універсал став одним з лідерів городенківського “Пробою” і підтвердив це реноме на майданчику – 17 голів і 8 асистів у 13 матчах та звання кращого бомбардира сезону. З впевненістю констатуємо, що левову частку у чемпіонській звитязі “пробійців” зробив саме супердосвідчений універсал.

Владислав ФЕЛІПОВИЧ (“Рибак-АСК” Ямниця)
Статистика: 16 матчів (12 голів, 7 асистів)
Потраплянь у збірну туру: 3
Переможець номінацій туру: 1 – “Асистент туру”, 1 – “MVP туру”

Універсал “Рибака-АСК” Владислав Феліпович вдруге поспіль забиває 10+ м’ячів у футзальному Чемпіонаті області. Та якщо 14 влучних ударів у сезоні 2022/23 вистачило, щоб здобути звання кращого голеадора, то цьогорічних 12 м’ячів – це лише п’ята позиція у рейтингу найрезультативніших. Потужний удар, антропометричні дані, швидкість прийняття рішень – це те, чим вирізняється Феліпович. Він вкотре довів, що є універсальним гравцем – на паркеті почуває себе не менш впевнено, ніж на футбольному газоні і може виконувати поставлені задачі на обох покриттях.

Ігор КРАМАР (“Фурнітура-Експрес 24” Коломия)
Статистика: 16 матчів (12 голів, 18 асистів)
Потраплянь у збірну туру: 3
Переможець номінацій туру: 4 – “Асистент туру”, 2 – “MVP туру”

У вже минулому сезоні коломийська “Фурнітура-Експрес 24” змагалась одразу у чотирьох турнірах. Звісно, втримати такий шалений темп нелегко і, можливо, саме втома на фініші не дозволила команді вибороти нагороди Чемпіонату області. Серед тих, хто вів за собою команду протягом всього сезону є універсал Ігор Крамар. 26-річний футзаліст першим оформив “дабл-дабл” у рейтингу ефективності, сягнувши двозначної позначки у двох основних показниках – 12 голів та 18 результативних передач. Додамо, що Крамар, окрім того, став кращим асистентом та кращим за системою “гол+пас” всього турніру.

Роман ТРЕТЯК (“Галія” Івано-Франківськ)
Статистика: 15 матчів (16 голів, 6 асистів)
Потраплянь у збірну туру: 7
Переможець номінацій туру: 1 – “Асистент туру”, 4 – “MVP туру”

Універсал “Галії” Роман Третяк до останнього мав всі шанси вибороти звання кращого бомбардира сезону. У підсумку, Роману не вистачило всього одного влучного удару, щоб зрівнятись з лідером гонки найвлучніших Кордобою і двох, щоб обійти і очолити рейтинг. Попри те, 29-річний універсал запам’ятався шанувальникам футзалу яскравою та результативною грою і став одним з головних ковалів історичного “бронзового” успіху “Галії” в сезоні 2023/24. До того ж, Третяк є автором найбільшої кількості хет-триків (!) в сезоні – протягом сезону голеадор тричі розписався у воротах франківських “Ревери” (8:0) і “Руху-Контиліум Груп” (5:0) та коломийського “Варатика” (7:2).

Тренер збірної
Тарас ПАНЧУК (“Пробій” Городенка)
Статистика: 16 матчів (13 перемог, 2 нічиї, 1 поразка)
Потраплянь у збірну туру: 3

Очолює нашу першу п’ятірку ніхто інший, як тренер-чемпіон Тарас Панчук. Наставник очолив городенківський “Пробій” напередодні сезону, перейшовши зі складу чемпіона області-2023 франківського “iFranko”. Разом з фахівцем до Народної команди перейшли ще шість виконавців, а також гравці футбольної команди “Пробою”. Як показав сезон, Панчуку вдалось правильно скомпонувати цей футзально-футбольний симбіоз і досягнути бажаного результату – після п’ятирічної паузи повернути “золото” обласних змагань до Городенки.


Друга п’ятірка

Голкіпер
Олег ОРИЩУК (“Вовки” Коломия)
Статистика: 14 матчів (1 гол, 26 пропущених м’ячів)
Потраплянь у збірну туру: 4
Переможець номінацій туру: 2 – “Сейв туру”

Напередодні сезону колишній страж воріт СК “Городенка” та “Візи-Вторми” Олег Орищук поповнив ряди новачка чемпіонату “Вовків” з Коломиї. Запрошення Орищука до складу амбітного дебютанта стало ключовим у яскравій грі команди протягом сезону. Якщо у футболі воротар – це півкоманди, то у футзалі – це всі 80%, адже надійний голкіпер додає впевненості партнерам на паркеті. З цією роллю 36-річний Орищук впорався не те, що на всі сто, а на всі двісті відсотків. І в деяких матчах, як от проти “Пробою” в Городенці (2:2), Орищук став справжнім героєм. До того ж, він найбільше серед усіх колег по амплуа потрапляв до наших збірних туру – чотири рази.

Універсали
Роман КІНДРАТІВ (“Пробій” Городенка)
Статистика: 16 матчів (5 голів, 10 асистів)
Потраплянь у збірну туру: 1
Переможець номінацій туру: 2 – “Асистент туру”

Чемпіон та володар Кубка і Суперкубка України, чемпіон та володар Кубка України серед ветеранів різних вікових категорій, чемпіон та володар Кубка України серед юнаків у статусі тренера, а відтепер і чемпіон Івано-Франківщини. Все це про легендарного Романа Кіндратіва. Не віриться, що цьому запальному і підтягнутому молодику минулого року “стукнуло” 45-ть. Технічний, майстерний, з високим рівнем футзального інтелекту дасть фору молодшим на чверть століття суперникам. Саме ці якості Роман і продемонстрував у складі “пробійців” – завдяки його впевненій грі та величезному об’єму роботи на майданчику Народна команда має найкращий захист в сезоні, пропустивши всього 21 м’яч у 16 зустрічах.

Василь БЛАЩУК (“Фурнітура-Експрес 24” Коломия)
Статистика: 16 матчів (11 голів, 10 асистів)
Потраплянь у збірну туру: 2
Переможець номінацій туру: 2 – “Асистент туру”, 1 – “MVP туру”

Ще одним яскравим футзалістом у “Фурнітурі-Експрес 24” став Василь Блащук. Універсал коломиян запам’ятався небувалою швидкістю та лідерськими якостями – всього в сезоні відзначився 11 забитими м’ячами та віддав 10 результативних передач. 28-річний футзаліст склав компанію одноклубнику Крамару у списку авторів “дабл-даблів” і заслужено посідає місце у другій п’ятірці символічної збірної сезону.

Юліан ГОРБАТИЙ (“Рибак-АСК” Ямниця)
Статистика: 12 матчів (7 голів, 8 асистів)
Потраплянь у збірну туру: 3
Переможець номінацій туру: 2 – “Асистент туру”, 1 – “MVP туру”

Юліан Горбатий у минулому сезоні захищав кольори двох колективів. Розпочинав вихованець “Урагану” у складі “Руху-Контиліум Груп”, а під час трансферного вікна перейшов до складу “Рибака-АСК” з Ямниці. Наставник “рибаків” Іван Скіцко дуже добре знає можливості Юліана, адже обоє свого часу разом працювали у тому-таки “Урагані”. І Горбатий-старший не підвів – у складі ямничан зіграв шість матчів, в яких відзначився шістьма (!) голами та віддав три асисти на партнерів по команді. Саме перехід 28-річного універсала можна назвати переломною для “Рибака-АСК” подією у боротьбі за срібні нагороди Чемпіонату області.

Даміан ЗАПОРОЖАН (“Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ)
Статистика: 16 матчів (4 голи, 12 асистів)
Потраплянь у збірну туру: 2
Переможець номінацій туру: 3 – “Асистент туру”

Своєрідним “сірим кардиналом” у складі дублерів “Урагану” можна назвати Даміана Запорожана. У сезоні 2022/23 Даміан був заявлений за основний склад “драконів”, втім, мав дуже мало ігрової практики. Рік роботи з “основою” безперечно пішов на користь 19-річному універсалу і зараз серед дорослих та дебелих дядьків він почувався “як риба у воді”. Найкращим свідченням того є те, що Даміан став другим у рейтингу асистентів ліги, віддавши 12 результативних передач на партнерів по команді і забив 4 м’ячі. Разом з тим, “ураганівець” всього лиш двічі потрапляв до наших збірних туру, але не помітити якість роботи з м’ячем та прогрес від матчу до матчу, було просто неможливо. Ми справедливо виправляємось та “викликаємо” універсала до другої п’ятірки нашої символічної збірної.

Тренер збірної
Іван СКІЦКО (“Рибак-АСК” Ямниця)
Статистика: 16 матчів (10 перемог, 2 нічиї, 4 поразки)
Потраплянь у збірну туру: 3

Найдосвідченішими тренером всього Чемпіонату області є Іван Скіцко. Авторитет керманича “Рибака-АСК” беззаперечний і саме він став додатковим аргументом для вдалої трансферної кампанії. Окрім вже згаданого Юліана Горбатого, “рибаки” по ходу сезону зуміли залучити до свого складу вихованців “Урагану” Святослава Петросюка та Станіслава Лейб’юка, які мають солідний досвід виступів на всеукраїнському рівні. Потужне підсилення + тренерський талант Івана Васильовича дали бажаний результат – команда набирала оберти і своєрідним апогеєм сезону став матч у Городенці, де ямничанам вдалось завдати першої поразки новоспеченим чемпіонам і де-факто гарантувати собі срібні нагороди Чемпіонату області 2023/24.


P. S. Друзі, це перший за ліком матеріал про підсумки футзального сезону 2023/24. Далі на вас очікують вже анонсована “бонусна” збірна, багато статистики як індивідуальної, так і командної, а також головні події Чемпіонату області.

Андрій МОКЛЯК, SPORT.IF.UA

1 thought on “Легенди Кордоба та Кіндратів, MVP Крамар та універсальний Феліпович – символічна збірна сезону 2023/24

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *