Надійний Гордієвич, “бразилець” Нападюк та Кордоба-тренер – символічна збірна “Нові імена” сезону 2023/24

ТОП Футзал

А от і завершальна третя символічна збірна футзального сезону!

Наостанок ми залишили п’ятірку гравців, які яскраво проявили себе протягом сезону і стали відкриттям розіграшу Чемпіонату області. Своєрідні “Нові імена”, як назвали цю збірну ми.

Символічна збірна Чемпіонату області сезону 2023/24

Нові імена

Голкіпер
Олег ГОРДІЄВИЧ (“Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ)
Статистика: 15 матчів (3 матчі на “нуль”, 20 пропущених м’ячів)
Потраплянь у збірну туру: 2
Переможець номінацій туру: 2 – “Сейв туру”

“Ураганівець” Олег Гордієвич цьогоріч став одним з головних відкриттів обласних змагань у своєму амплуа. 21-річний страж воріт у сезоні 2022/23 отримав шанс проявити себе в основній команді “драконів”. На жаль, Гордієвич програв конкуренцію колегам по амплуа і отримав дуже мало ігрової практики, а влітку, після підписання клубом ще одного голкіпера, був відправлений до дублюючого складу. В аматорських змаганнях “ураганівець” проявив себе якнайкраще – у 15 матчах тричі зберігав свої ворота “сухими” і двічі входив до збірних туру від нашого порталу.

Універсали
Артем КЛІМЧУК (“Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ)
Статистика: 16 матчів (7 голів, 8 асистів)
Потраплянь у збірну туру: 2
Переможець номінацій туру: 2 – “Асистент туру”, 1 – “MVP туру”

Якщо порівнювати дублерів “Урагану” минулоріч і в сезоні 2023/24 – то різниця дуже і дуже помітна. По-перше, хлопці по-футзальному “змужніли”, по-друге, якість гри добряче виросла, адже “ураганівці” разом грають вже другий сезон, по-третє, підсилили команду молоді гравці з “основи”. Разом з тим, не можемо не відзначити прогрес ще одного юного футзаліста Артема Клімчука. 17-річний універсал додавав від матчу до матчу і, як підсумок, став другим у своїй команді за рейтингом ефективності – сім забитих м’ячів та вісім результативних передач.

Руслан ХАРУК (“Пробій” Городенка)
Статистика: 14 матчів (13 голів, 4 асисти)
Потраплянь у збірну туру: 3
Переможець номінацій туру: 2 – “MVP туру”

По-новому розкрив свій талант у футзалі універсал “Пробою” Руслан Харук. Складно проявити себе на майданчику, коли поруч з тобою мастодонти українського футзалу, такі як Роман Кіндратів та Роман Кордоба. Втім, Харуку це вдалось сповна – універсал отримав місце в “ударній четвірці” Народної команди і яскраво доповнив більш досвідчених футзальних колег. Руслан довів, що вміє вправно реалізовувати свої нагоди – 13 голів у 14 матчах і це третя сходинка у рейтингу голеадорів всього сезону.

Андрій ДРЕКАЛО (“Рибак-АСК” Ямниця)
Статистика: 14 матчів (11 голів, 6 асистів)
Потраплянь у збірну туру: 6
Переможець номінацій туру: 1 – “MVP туру”

Андрій Дрекало вдруге поспіль у футзальному сезоні відзначився 10+ забитими м’ячами. У сезоні 2022/23 універсал “Рибака-АСК” забив 10 голів, тоді як цьогоріч має у своєму активі на один влучний удар більше. Початок сезону для 18-річного гравця можна назвати дуже вдалим – протягом стартового відрізку він демонстрував лідерські якості і не боявся брати гру на себе. Одразу приходить на думку матчі проти “Фурнітури-Експрес 24” та “Руху-Контиліум”, де влучні удари Дрекала за кілька секунд до фінальної сирени приносили позитивний результат “рибакам”. Далі був невеличкий спад і участь у тренувальному зборі футбольного “Прикарпаття”, на який, будемо відверті, було затрачено багато сил. Повернути свою звичну форму Андрій зумів ближче до фінішу сезону, тож мав всі шанси потрапити до числа нашої основної символічної збірної, але, зважаючи на ці “гірки”, отримує місце у збірній “Нові імена”.

Ростислав НАПАДЮК (“Вовки” Коломия)
Статистика: 13 матчів (9 голів, 1 асист)
Потраплянь у збірну туру: 2
Переможець номінацій туру: 2 – “Бразилець” туру”

Ще один гравець, який зумів гучно заявити про себе на футзальному майданчику став Ростислав Нападюк. Універсал “Вовків” точно запам’ятався шанувальникам футзалу як технічний та швидкісний гравець. До того ж, Нападюк започаткував номінацію “Бразилець туру” у наших оглядах якраз завдяки технічним даним та нестандартному мисленню на паркеті. І, що цікаво, він двічі перемагав у ній. Відзначався Нападюк і запальним характером – пригадується “штовханина” із Запорожаном, за яку, в підсумку, отримав вилучення і пропустив дві гри на фініші сезону.

Тренер збірної
Роман КОРДОБА (“Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ)
Статистика: 16 матчів (9 перемог, 1 нічия, 6 поразок)
Потраплянь у збірну туру: 2

Роман Кордоба? Нове ім’я? Так, той самий Роман Кордоба цьогоріч дебютував у ролі наставника. Перший досвід на тренерській ниві 40-річний фахівець може занести собі до активу. “Ураганівці” до останнього туру зберігали шанси на нагороди і лише поразка “Фурнітурі-Експрес 24” (1:3) перекреслила плани молодому наставнику. Тож, Кордоба за підсумками сезону став єдиним футзалістом, який потрапив до двох різних символічних збірних – і в якості гравця, і в якості керманича.


Щоб завершити історію із символічними збірними, наостанок ми презентуємо список гравців та тренерів, які потрапляли до числа найкращих в турі протягом всього сезону. Відзначимо, що серед голкіперів найкращим за цим показником став Олег Орищук з “Вовків”, тоді як серед гравців Роман Третяк з “Галії”.

Кількість потраплянь до символічних збірних туру:

Голкіпери:
1. Олег ОРИЩУК (“Вовки”) – 4 потрапляння;
2. Василь КУЧЕРА (“Рибак-АСК”) – 3;
3. Олег ГОРДІЄВИЧ (“Ураган-2-КФВ”), Богдан КУЗІВ (“Галія”), Святослав РИБАК (“Пробій”) – по 2;
4. Станіслав ОСТАП’ЮК (“Рух-Контиліум Груп”), Роман ЗУБКЕВИЧ, Олексій ІГНАТЕНКО (обидва – “Ревера”), Євген БОРСУК (“Галія”), Вадим КІФ’ЯК (“Фурніутра-Експрес 24”) – по 1.

Універсали:
1. Роман ТРЕТЯК (“Галія”) – 7 потраплянь;
2. Роман КОРДОБА (“Пробій” ), Андрій ДРЕКАЛО (“Рибак-АСК”) – по 6;
3. Ігор КРАМАР (“Фурнітура-Експрес 24”), Руслан ХАРУК (“Пробій”), Олександр ЖУКОВ (“Ураган-2-КФВ”), Владислав ФЕЛІПОВИЧ, Юліан ГОРБАТИЙ (обидва – “Рибак-АСК”) – по 3;
4. Василь БЛАЩУК, Володимир ІВАНИЧУК (обидва – “Фурнітура-Експрес 24”), Сергій ДИМИДЮК (“Рух-Контиліум Груп”), Іван ЗАЛІСЬКИЙ (“Ревера”), Артем КЛІМЧУК, Даміан ЗАПОРОЖАН (обидва – “Ураган-2-КФВ”), Богдан ДРИГАН (“Пробій”), Ростислав НАПАДЮК (“Вовки”), Святослав ПЕТРОСЮК (“Рибак-АСК”) – по 2;
5. Владислав БЛОНСЬКИЙ (“Галія”), Віталій НАЗАРІЙЧУК (“Варатик”), Олег ПИЦИК, Євген ЗЕЛЕНЧУК (обидва – “Ревера”), Назарій САМОЧКО, Ігор БІЛИК, Роман КІНДРАТІВ, Петро ТЕЛЕПЧУК (усі – “Пробій”), Михайло КУЛИК, Роман МОСКАЛЮК, Микола ЛИПЧУК (усі – “Вовки”), Ярослав САВИЧ, Олег КРИВКО (обидва – “Ураган-2-КФВ”), Роман ПЕТРОВСЬКИЙ, Станіслав ЛЕЙБ’ЮК (“Рибак-АСК”), Роман ГОРБАТИЙ (“Галія”), Ігор КУШЕЦЬКИЙ (“Фурнітура-Експрес 24”), – по 1.

Тренери:
1. Любомир КОРНУТА (“Вовки”), Іван СКІЦКО (“Рибак-АСК”), Тарас ПАНЧУК (“Пробій”) – по 3 потрапляння;

2. Роман КОРДОБА (“Ураган-2-КФВ”), Роман МИРОНЯК (“Фурнітура-Експрес 24”), Ярослав КОНКОЛЬНЯК (“Галія”) – по 2;
3. Юрій ОСТРОВСЬКИЙ (“Варатик”), Сергій ШПІЛЬЧАК (“Рух-Контиліум Груп”), Ігор СОРОКА (“Ревера”) – 1.

Читати також:
Легенди Кордоба та Кіндратів, MVP Крамар та універсальний Феліпович – символічна збірна сезону 2023/24

Андрій МОКЛЯК, SPORT.IF.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *