“Прикарпаття-ЗСУ” – “Інгулець” – 0:1. Огляд матчу

Футбол

Десятка найсильніших стартувала цікавим матчем. Інгулець, який посідає друге місце та, безперечно, сподівається завдати удару по чемпіонських амбіціях Карпат, завітав до останньої команди в зведеній таблиці медальної групи. Прикарпаття після минулорічної невдачі цього разу потрапило-таки в «Чемпіонську», проте замикає десятку. Від Кудрівки-Ниви відстає на одне очко, від Полтави та Агробізнеса – на три. Навіть міцний статус суперника змушував господарів грати тільки на перемогу.

Погіршував ситуацію відхід кількох ветеранів, дискваліфікація основного правого захисника Шинкаренка та непевність стосовно воротарської позиції. Адже дебютант Кучерук, колишній талант Динамо, який подавав надії в Чорноморці та Зорі, а також став чемпіоном світу 2019 року серед молоді з Петраковим, давно не мав ігрової практики і неясно було, чого від нього чекати. Проте, якщо вже Кучеруку віддали місце в ворота, а не прогресуючому таланту Бобинцю, отже, штаб позитивно оцінював його форму.

Втім, Інгулець також не став «винаходити велосипед» і виставив практично такий же, як восени, склад. Виняток один, і він суттєвий: головного старожила команди Запорожця (він пішов у Оболонь, в УПЛ) замінив новачок із Минаю Панасенко. Досвідчений гравець із сильним ударом, але чи здатний взяти на себе роль основного розпасівника, як попередник? У свою чергу, бразильський новачок Альваро лишився в запасі, а нігерієць Гопей, який повернувся з В’єтнаму, взагалі в заявку на матч не потрапив.

Матч почався з урагану. Спершу після пасу Панасенка в карному майданчику впав у боротьбі з Демківим Богунов, але Кольцов не вручив у ворота з 11-метрової позначки (та й Кучерук гадав цей пенальті). У відповідь Цюцюра запустив в атаку Хому, і той трішечки не докрутив у дальній кут. Але в цілому володів ініціативою Інгулець, і на 8 хвилині вже Козак мав усі шанси забивати з гри, проте м’яч застряг десь у ногах і тілах суперників, не залетівши в ворота.

Надалі Сітало намагався замкнути подачу головою, пробували загострювати півзахисники, проте Прикарпаття витримало цей тиск і навіть саме до кінця першого тайму кілька разів проводило свої атаки (з дальнім ударом Радульського без проблем справився воротар Паламарчук, а Цюцюра не зміг нормально замкнути подачу). Перший тайм залишив таке не дуже зрозуміле враження – рівність між лідером і аутсайдером, як вони є на папері на початку другого етапу.

У другому таймі Інгулець все так само відчував труднощі в подоланні редутів суперника. Не вдавалося притиснути їх до воріт, пружинили контратаками прикарпатці з періодичними ударами від Букайкчийського чи Хоми. На 70-й хвилині вперше після перерви по-справжньому гольовий момент розіграли гості, але після подачі з правого краю карного майданчика Козак не забив з кута воротарського. «Склався», спіймав м’яча на ногу, але пробив у зону контролю Кучерука. Не спрацювало й добивання. І таких моментів було не так багато, як хотілося б, можливо, петрівцям.

Тому гол гостей виявився одночасно дещо несподіваним, але й логічним, із точки зору попередніх розіграних моментів. Кольцов підключив у карному майданчику Сітала, той намагався віддати іншому гравцеві, але він ноги захисника зрикошетило зручно для Сада. І Валерій, півзахисник-дебютант гостей, тут же холоднокровно розстріляв ворота – 0:1. Чудовий спосіб проявити себе в новій команді. А в чемпіонаті в Сада це сьомий гол при двох асистах у 19 матчах.

Чи міг відігратися івано-франківський колектив? У кінцівці на кутовий пішов Швець, але захиснику незручно було замикати подачу, і м’яч від його голови шугнув за межі поля. Тож, незважаючи на активізацію Прикарпаття, власний незабитий пенальті та цілий каскад помилок, Інгулець почав 2024 рік з перемоги. Тепер у них по 45 очок із Карпатами, але ми й рахувати додаткові показники не станемо, тому що львів’яни вже в матчі з СК Полтава можуть відновити одноосібне лідерство.

Man of the Match: Валерій Сад (Інгулець)
Валерій був лідером запорізького Металурга, раніше не без успіху пограв за Скалу (Стрий), Верес (Рівне), Буковину (Чернівці) та Волинь (Луцьк). Вийшовши на заміну в дебютному матчі в Інгульці, відразу забив своїм колишнім одноклубникам із Прикарпаття. Кращого старту вигадати важко!

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група “Чемпіонська”. 1 тур
«Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – «Інгулець» (Петрове) – 0:1 (0:0)
Гол: Сад (76)
На 5-й хвилині Кольцов не реалізував 11-метровий (мимо

Прикарпаття: Кучерук, Радульський, Швець, Француз, Демків, Титов (Стаднік, 46), Михальчук (Бучакчийський, 46), Тітаєвський (Геник, 76), Соловйов, Цюцюра (Барчук, 85), Хома (Сьомка, 66). Запасні: Бобинець, Кос, Рудюк, Попчук, Беспалько.
Інгулець: Паламарчук, Козиренко, Шершень, Малиш, Мельничук, Кольцов, П’ятов (Гаджук, 72), Панасенко (Сад, 61), Козак (Ченбай, 87), Богунов (Резепов, 61), Сітало (Квасов, 87). Запасні: Восконян, Романченко, Боровський, Лісняк, Сидоренко, Альваро.
Попередження: Титов (16), Француз (45+1), Стаднік (65) – Паламарчук (90+1).

22 березня 2024 року, 13:00. Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. +9 С.
Арбітр: В.Запрутняк (Вінниця). Асистенти арбітра: В.Журибіда (Луцьк), Ю.Ковальчук (Львів).
4-й арбітр: І.Салаш (Калуш). Спостерігач арбітражу: В.Антимійчук (Чернівці).

Прикарпаття – Інгулець 0:1. Перемогу приніс новачок

До Івано-Франківська приїхав один із головних претендентів на підвищення у класі. “Інгулець” у нинішньому сезоні потужно грав в атаці – 41 гол і це найкращий показник серед команд групи Чемпіонська. Проте, це не означало, що виїзна гра проти “Прикарпаття” буде легкою прогулянкою. Підопічні Рипана жодного спарингу у міжсезоння не програли.

Тренери обох команд з перших хвилин випустили по одному новачку. У гостей з’явився досвідчений хавбек Панасенко, а у господарів місце у воротах зайняв Чемпіон світу U-20 Кучерук. Вже на п’ятій хвилині гості могли виходити вперед. Демків збив Богунова і арбітр призначив одинадцятиметровий у ворота “Прикарпаття”. Пенальті пробивав Кольцов, але він навіть у площину воріт не влучив. У наступній атаці міг забивати Хома, але Андрій у дальній кут не влучив. Багатий на події початок протистояння.

Гості прогнозовано грали першим номером, але пройти організований захист суперників їм не вдавалося. Колектив із Івано-Франківська при першій можливості вибігав в атаку. Від підопічних Лупашка хотілося бачити більш цікаву гру в атаці, адже кадровий потенціал дозволяв. Проте, у більшості епізодів вони не знали що робити з м’ячем у заключній третині поля. На жаль, до перерви моментів було обмаль. Крім пенальті і удару Хоми немає що згадати.

У другій половині зустрічі характер гри не змінився. Петровці нічого не могли створити в атаці, а це команда яка найбільше забила у нинішньому сезоні серед усіх колективів групи. “Прикарпаття” насамперед намагалися не пропустити і їх можна зрозуміти. З позиції сили проти фаворита підопічним Рипана не варто було грати.

Вперше довелося виручати свою команду Владиславу Кучеруку на 70-й хвилині, коли він парирував удар Козака. Нарешті бодай щось цікаве створили гості. На 76-й хвилині м’яч все ж побував у воротах “Прикарпаття”. Валерій Сад метрів з одинадцяти пробив у кут – 0:1. Дебютний гол хавбека за “Інгулець”. У підсумку, дуже непростий виїзд для “Інгульця” все ж завершився мінімальною перемогою.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *