Наші профі. ПФЛ: Куліш врятував “Поділля” на останніх хвилинах

Футбол

Насичені вихідні у змаганнях ПФЛ.

Перша ліга. Група “Чемпіонська”. 3 тур
“Карпати” (Львів)
 – ФСК “Маріуполь” – 3:1
Тарас Саків (К) вийшов у стартовому складі і був замінений на 54-ій хвилині. Михайло Хромей (К) увійшов у гру на 65-ій хвилині.

Львівські “Карпати” продовжили переможну серію у групі “Чемпіонська” Першої ліги. Цього разу під натиском “левів” не встояв ФСК “Маріуполь” – 3:1. Обидва наші земляки взяли участь у перемозі львів’ян – Тарас Саків з’явився з перших хвилин, тоді як Михайло Хромей увійшов у гру по ходу другого тайму. Завдяки цій перемозі “Карпати” зміцнили своє лідерство у Першій лізі, збільшивши перевагу над “Інгульцем” до восьми залікових пунктів.

“Агробізнес” (Волочиськ) – “Інгулець” (Петрове) – 1:0
Микола Квасний (А) вийшов у стартовому складі, на 75-ій хвилині отрмиав попередження і був замінений на 80-ій хвилині. Роман Кузьмин (А) вийшов у стартовому складі і був замінений на 54-ій хвилині. Дмитро Шостак (А) залишився на лаві для запасних.

Авторами головної несподіванки туру стали футболісти “Агробізнесу”, які вдома завдали поразки “Інгульцю” з Петрового – 1:0. У складі переможців Микола Квасний та Роман Кузьмин традиційно вийшли у “старті”, тоді як Дмитро Шостак спостерігав за грою з лави для запасних. Домашні три очки дозволили “Агробізнесу” піднятись на шосту сходинку групи “Чемпіонська”.

Перша ліга. Група “Вибування”. 3 тур
ФК “Чернігів-ШВСМ” – ФК “Хуст” – 0:2
Владислав Марій (Х) не потрапив до заявки на матч.

Все ще не отримав шансу дебютувати у складі ФК “Хуст” Владислав Марій. “Містяни” на вихідних без участі 18-річного півзахисника в гостях здолали ФК “Чернігів-ШВСМ” – 2:0. Для “Хуста” ця перемога стала третьою поспіль навесні і наразі команда посідає п’яте місце групи “Вибування”.

“Кремінь” (Кременчук) – “Буковина” (Чернівці) – 0:0
Андрій Андрейчук (Б) увійшов у гру на 68-ій хвилині.

“Кремінь” зумів зупинити переможну ходу “Буковини” Андрія Андрейчука – суперники розписали безгольову мирову. Вихованець СДЮСШОР “Прикарпаття” вступив у гру в середині другої половини зустрічі. Попри втрату очок буковинці й надалі очолюють турнірні перегони групи “Вибування”, маючи у своєму активі 28 балів.

“Діназ” (Вишгород) – “Поділля” (Хмельницький) – 1:1
Максим Куліш (П) відіграв весь матч, у доданий арбітром до другого тайму час відзначився голом і отримав попередження. Іван Оробець (П) вийшов у стартовому складі і був замінений на 85-ій хвилині.

Максим Куліш став справжнім героєм для хмельницького “Поділля”. Ще б пак, адже гарматний удар півзахисника в доданий арбітром час врятував подолян від поразки – 1:1. Ще один наш краянини Іван Оробець вийшов з перших хвилин і був замінений під завісу матчу. “Поділля” за підсумком 3-го туру ділить третю-четверту сходинку групи разом із запорізьким “Металургом”.

Відеоогляд матчу (гол Куліша з 6:03):


“Гірник-Спорт” (Горішні Плавні) – “Металіст” (Харків) – 0:0
Віталій Федорів (М) не потрапив до заявки на матч.

Боротьбу за збереження прописки у Першій лізі продовжує харківський “Металіст”. На вихідних харків’яни без участі Віталія Федоріва розписали “нулі” з “Гірником-Спорт” – 0:0. Наразі “Металіст” перебуває у зоні плей-аут, посідаючи шосту сходинку групи “Вибування”.

“Металург” (Запоріжжя) – “Нива” (Тернопіль) – 0:2
Віталій Жупанський (Н) 
не потрапив до заявки на матч.

Голкіпер Віталій Жупанський все ще не може виграти конкуренцію за пост №1 у тернопільській “Ниві”. На матч проти “Металурга” (2:0) уродженець Коломийщини взагалі не потрапив до заявки. Тернополяни за підсумками вихідних йдуть на другій сходинці групи і продовжують гонитву за лідером “Буковиною”.

Друга ліга. 22 тур
“Рух-2” (Львів)
 – “Локомотив” (Київ) – 2:2
Денис Хмельовський (Р-2) вийшов у стартовому складі і був замінений на 46-ій хвилині.

У складі “двійки” львівського “Руху” зіграв лише один прикарпатський футболіст – Денис Хмельовський відіграв перший тайм матчу проти “Локомотива” (2:2). “Рух-2” після 22-го туру посідає дев’яту позицію Другої ліги.

ФК “Звягель” – “ЮКСА” (Тарасівка) – 0:2
Богдан Оринчак (З) залишився на лаві для запасних.

На щастя, прогнози щодо важкості пошкодження Богдана Оринчака, отриманого під час зимового міжсезоння, виявились помилковими і вже у звітному турі півзахисник потрапив до заявки “Звягеля”. Втім, участі у невдалому матчі лідерів проти “ЮКСА” він не брав. “Звягель” за підсумками ігрових вихідних посідає друге місце, відпустивши вже згадану “ЮКСА” на три бали.

“Карпати-2” (Львів) – “Нива” (Вінниця) – 0:0
Віталій Катрич (К-2) відіграв весь матч. Михайло Хромей (К-2) вийшов у стартовому складі і був замінений на 46-ій хвилині. Дмитро Рожко (К-2) та Володимир Савчин (К-2) не потрапили до заявки на матч.

Дублери “Карпат” у звітному турі поділили очки з вінницькою “Нивою” – 0:0. У складі львів’ян Михайло Хромей відіграв перший тайм, тоді як в активі Віталія Катрія всі 90 хвилин. “Карпати-2” наразі посідають сьому позицію турнірної таблиці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *