“Прикарпаття” перемогло “Маріуполь”

Футбол

Схоже на те, що ставка на досвід у Маріуполі не спрацювала. Взимку Олег Краснопьоров запросив до команди, переважно, вікових гравців, вочевидь, сподіваючись на їхню майстерність у боротьбі за найвищі місця. Проте правда життя інша: азовці після рестарту не виграли жодного матчу (чотири нічиї при двох поразках). За таких результатів про які стики може йтися?..

Івано-франківці з думкою про плей-офф розпрощалися після минулого туру – 0:4 від Інгульця фактично унеможливили виконання цього завдання. Але це аж ніяк не означає, що команди просто дограватимуть сезон.

Без загроз розпочалася зустріч, але з великими неприємностями для гостей. Після свічки Болденкова Биковський кинувся в боротьбу за м’яч з Французом і отримав травму. Для розуміння: настільки тяжку, що правого крайка винесли з поля лише на ношах, а його місце зайняв Савін.

На 25-й хвилині Бучакчийський взяв гру на себе, пробив з меж карної зони – у захисника, Цюцюра добивав у дотик – над дев’яткою. Відповідь маріупольців була значно гострішою. Савін з правого флангу прострілив на п’ятачок, Зубков м’яко підрізав у ближній кут – від Кучерука м’яч потрапив у стійку, добивання того ж Зубкова головою – повз. Невдовзі Мельниченко пострілом здалеку перевірив на міць каркас воріт господарів.

При цьому на перерву команди мали йти за переваги господарів. Який же забійний момент втратили прикарпатці! Шинкаренко з лівого краю зробив передачу в центр карного майданчика, Хома пропустив, а Бучакчийський, що набігав, здавалося, зараз порве сітку, але зарядив у поперечину.

Не встиг розпочатися другий тайм, як на табло сірі нулі змінилися на 1:0. Кос по правому краю увійшов у карну зону, зробив передачу в центр, здавалося, невдалу, яку мав переривати Шушко, однак м’яч таки потрапив до вільного Хоми, який оформив свій 14-й в сезоні гол.

На 61-й хвилині Хома дивом не записав до свого активу дубль. Отримав шикарну передачу від Радульського, опинився один проти Караващенка, але у рамку не влучив. Форвард Прикарпаття міг вийти на чисте перше місце в снайперському списку.

До 71-ї хвилини наставник гостей Олег Краснопьоров зробив усі п’ять замін. За рахунок свіжих сил він намагався змінити хід і рахунок, але нічого азовцям зробити не вдалося. Виняток – удар головою в поперечину Терехова, що замикав подачу з кутового. Важлива перемога, яка підіймає Прикарпаття з останнього місця в елітній десятці. ФСК Маріуполь значно погіршує свої шанси на плей-офф УПЛ.

Man of the Match: Андрій Хома (Прикарпаття)
Яскравою грою нападник не вирізнявся, але саме його гол приніс івано-франківцям бажані три очки.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група “Чемпіонська”. 7 тур
«Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – ФСК «Маріуполь» (Маріуполь) – 1:0 (0:0)
Гол: Хома (47).

Прикарпаття: Кучерук – Швець, Болденков, Француз, Радульський (Попчук, 86), Бучакчийський (Геник, 46), Соловйов (Демків, 79), Шинкаренко, Цюцюра (Рудюк, 69), Барчук (Кос, 46), Хома. Запасні: Бобинець, Барасюк, Сьомка, Титов, Беспалько, Романов, Стаднік. 
Маріуполь: Караващенко – Гошкодеря (Малакі, 62), Шушко, Терехов, Фатєєв, Харжевський (Батальський, 71), Задоя, Плакса (Мочевінський, 62), Мельниченко (Мнишенко, 71), Биковський (Савін, 15), І.Зубков. Запасні: Якубенко, Пуди, Петровський, Булгаков. 
Попередження: Мельниченко (65), Задоя (80), Караващенко (90+5).

4 травня 2024 року, 14:30. Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. +20 С.
Арбітр: В.Маляр (Хмельницький). Асистенти арбітра: Д.Кескюла (Дніпропетровська обл.), О.Гавеля (Кривий Ріг).
4-й арбітр: І.Салаш (Калуш). Спостерігач арбітражу: М.Митровський (Ужгород).


Прикарпаття – Маріуполь 1:0. Все вирішив Хома

Поєдинок останньої та шостої команд групи. “Маріуполь” в минулому турі на своєму полі зазнав поразки від “Епіцентру” і залишився на шостому місці групи. Підопічні Олега Краснопьорова у 2024році ще не перемагали. “Прикарпаття”після гостьової поразки опустилося на останнє місце.

У першій половині зустрічі команди не порадували вболівальників забитими м’ячами, хоча футбол не можна було назвати нудним. Футболісти обох колективів були націлені на перемогу, але реалізувати свої моменти не вдавалося. Міг забивати у роздягальню Бучакчийський, але він з меж штрафної пробив у поперечину.

Другий тайм розпочався дуже вдало для господарів поля. Кос з меж штрафної прострілив, а Хома скористався помилкою захисника і переправив м’яч у сітку – 1:0. Для нього це вже чотирнадцятий гол у сезоні. В середині другого тайму міг зрівнювати рахунко Мочевінський, але він пробив повз ворота.

На 78-й хвилині довелося вступати у гру Кучеруку, коли він парирував удар Зубкова. А після подачі з кутового Тєрєхов пробив у поперечину. На гол гості все ж награли, але реалізація підвела. У підсумку, мінімальна перемога “Прикарпаття”, яка дозволила підопічним Рипана з останнього місця піднятися на п’яте.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *