Вероніка Андрухів і Роксолана Кравчук знову стали чемпіонками України

Футбол

Полтавська команда стала недосяжною для переслідувачок за три тури до фінішу.

“Ворскла” достроково виграла жіночий чемпіонат України з футболу 2023/24. Сталося це за підсумками матчів 18-го туру місцевої першості.

“Ворскла” є правонаступницею харківського “Житлобуду-2”, 3-разової чемпіонки України. У попередньому сезоні 2022/23 полтавки здобули перший чемпіонський титул після ребрендингу.

Формат жіночого чемпіонату України з футболу зазнав змін у порівнянні з попереднім сезоном. У першому етапі змагань команди провели 11 матчів, після чого були поділені на дві шістки: “чемпіонську” та за збереження місця в еліті.

Як “Ворскла” стала чемпіонкою України?

  • Перший етап змагань “Ворскла” завершила на другому місці, поступившись “Кривбасу” у турнірній таблиці трьома очками. Сталося це внаслідок мінімальної поразки “Шахтарю” (0:1).
  • У перших семи матчах другого етапу змагань “Ворскла” зазнала лише однієї втрати очок — зіграла внічию з “Металістом 1925”. І двічі обіграла головних переслідувачок “Кривбас” (2:1 на виїзді та 6:0 вдома).
  • Саме перемога над “Кривбасом” в останньому турі (6:0) й визначила долю чемпіонської гонки. Різниця між командами збільшилася до 9 очок за три тури до закінчення чемпіонату, тож “Ворскла” достроково завоювала трофей.

Що означає результат “Ворскли”?

  • П’ятий чемпіонський трофей для “Ворскли” і другий — після ребрендингу команди.
  • “Ворскла” у наступному єврокубковому сезоні виступить у Лізі чемпіонів — з першого раунду кваліфікації “чемпіонського” шляху.
  • “Житлобуд-1” та “Житлобуд-2” (нині — “Ворскла”) продовжують 13-сезонну серію зі здобуття чемпіонських титулів в Україні. Востаннє іншому клубу вдалося виграти чемпіонат у 2010 році, коли перше місце посіла чернігівська “Легенда”.

Суспільне спорт

«Ворскла» – «Кривбас» – 6:0

Голи: Кравчук (3), Петрик (38), Козлова (45), Котик (58), Котяш (76), Куць (80).

ЖФК «Ворскла»: Самсон, Подольська, Котик (Корсун, 60), Осіпян (Куць, 76), Войт (Савка, 68), Петрик (Давиденко, 68), Козлова (Радіонова, 60), Андрухів, Калініна (к), Котяш, Кравчук. Тренерка: Наталія Зінченко

ЖФК «Кривбас»: Петровець (Калінчук, 81), Іванова, Стекольщикова (Клімутіна ,46), Жигадло (Мозга, 86), Козуб, Швидченко, Семків (к), Авраменко, Козішкурт, Колодій (Дудник, 73), Тян. Тренер: Костянтин Фролов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *