“Прикарпаття” вибороло один бал на Київщині

Футбол

Вся турнірна мотивація лівобережців закінчилася рівно в той момент, як прийшла звістка про нічию в Кам’янці-Подільському – нічия Епіцентру означала, що розрив між суперниками складає п’ять очок. Отже, перемога киян позбавляла їхніх переслідувачів навіть гіпотетичних шансів, нічия, щоправда, математичні залишала (при нічиїй 1:1 у першому колі командам ще грати між собою в столичній області в заключному турі).

Втім, Лівий берег почав матч дуже яскраво. Витримавши хорошу атаку гостей (Механів потягнув дальній удар Геника), господарі після першого ж кутового відкрили рахунок. Астахов не став направляти повторну подачу, а відпасував углиб поля на Дедуха, чий навіс головою замкнув Співаков. Він буквально «перевисів» суперників і провів свій 12-й гол у чемпіонаті. Для розуміння, Андрій – це не нападник Лівого берегу, а системно грає центрального півзахисника.

От тут би закріпити перевагу, але кияни не досягли успіху в реалізації. Хвилин через сім Сухоручко шикарним пасом стелив м’яча прямо під удар Когуту, але Іван з правої запустив над поперечиною. А от Прикарпаття проявило свою бойовитість – на 26-й хвилині Механів потягнув непростий удар Хоми з меж карного майданчика, а з наступним випадом гостей не справився. Поборовся за м’яча Кос, підключив Цюцюру, який прийняв ключове рішення в цій атаці – перевести м’яча з правого флангу на лівий. Там підробив м’яча під праву ногу Сьомка й пробив, а Соловйов прямо перед воротарем підкоригував у сітку – 1:1. Дебютний гол для Максима при двох асистах.

Другий тайм вийшов напрочуд напруженим, але безгольовим. Божевільний момент на 71-й хвилині мав Войцеховський, але Радульський буквально зняв м’яча з ноги в вінгера. Інші атаки киян також або страждали в плані завершення, або зривалися на фазі останнього чи передостаннього пасу. Так що Лівий берег гарантував собі вихід у плей-офф, але ще побореться за бронзові медалі з Епіцентром (у першому колі зіграли 1:1, за два тури до завершення в них п’ять очок різниці й заключний матч зіграють один проти одного).

Man of the Match: Василь Цюцюра (Прикарпаття)
Багато сил віддав, щоб столична команда не змогла оформити достроково бронзові медалі. Відіграв ключову роль у результативній комбінації.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група “Чемпіонська”. 8 тур
«Лівий берег» (Київ) – «Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – 1:1 (1:1)
Голи: Співаков (9) – Соловйов (38).

Лівий берег: Механів – Дударенко (Сіднней, 80), Слотюк, Самар, Астахов, Співаков, Дедух, І.Когут (Войцеховський, 46), Синиця (М.Когут, 23), Мисик (Литовченко, 46), Сухоручко (Петренко, 46). Запасні: Чеботарьов, Сташків, Соколов, Швець, Биков, Андрієшин, Сердюк. 
Прикарпаття: Кучерук – Швець, Болденков (Демків, 76), Француз, Шинкаренко, Геник, Соловйов (Бучакчийський, 61), Сьомка (Радульський, 61), Цюцюра (Рудюк, 83), Хома (Стаднік, 76), Кос. Запасні: Бобинець, Титов, Беспалько, Барчук.
Попередження: Дедух (33), Співаков (76) – Демків (82), Кучерук (90+1).

10 травня 2024 року, 15:30. Київська обл., “Арена Лівий берег”. +18 С.
Арбітриня: Л.Тельбух (Дніпро). Асистенти арбітрині: Ю.Зоренко (Житомир), Д.Каморніков (Донецька обл.).
4-й арбітр: Д.Осауленко (Полтава). Спостерігач арбітражу: Є.Котенко (Суми).


Лівий берег – Прикарпаття 1:1. Кияни не дотиснули

Київська команда забила найбільше голів серед усіх учасників чемпіонату – 53 м’ячі. Підопічні Первака впевнено посідають третє місце. “Прикарпаття” в минулому турі на своєму полі перемогло “Маріуполь” і піднялося на п’яте місце.

Вже на початку зустрічі гості могли відкривати рахунок, але удар Геника у дальній кут парирував голкіпер киян. А господарі свій момент реалізували. Дедух подав, а Співаков виграв верхову боротьбу і головою пробив у кут – 1:0. Для нього це дванадцятий гол у сезоні. За рахунком господарі грали впевнено.

На 27-й хвилині шикарний шанс зрівняти рахунок мав Соловйов, але блискуче зіграв Механів. На 38-й хвилині все ж зрівняли рахунок гості. Сьомка змістився в центр і після його передачі Соловйов переправив м’яч у сітку – 1:1. Більше голів до перерви не було. Відзначимо, шо ще через пошкодження залишили поле Синиця та Іван Когут.

Після перерви прагнули знову вийти вперед господарі, але не могли довести свої атаки до логічного завершення. Підопічні Рипана у другому таймі зосередилися на грі у захисті. У підсумку, гра так і завершилася внічию. Кияни гарантували собі третє місце.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *