“Пробій” вийшов у півфінал аматорського ЧУ

Футбол

На Івано-Франківщині Куликів-Білка сподівався обіграти менш турнірно успішних суперників, але свої моменти не реалізував – і навіть з пенальті Яворський не зміг переграти куражного голкіпера господарів Піцана. На матч-відповідь фаворит сезону виставив бойовий склад і мав усі підстави розраховувати на успіх – адже в гостей через перебір карток не міг зіграти такий важливий гравець, як фланговик Сікач, та ще й ранню заміну капітана НК Пробій вимушений був провести після пошкодження Борисевича (ще на 12-й хв. В.Савошко в’їхав на чужій половині поля в суперника).

Господарі володіють хорошим підбором досвідчених гравців, і Гладкий із Панасюком по два рази кожен із різних позицій намагалися забити. Проте добротна городенківська команда ще й могла повести в рахунку, проте Сондей не зміг пробити з лету і під м’яч встиг метнутися захисник, а після скидки на дальню стійку Дитко головою направляв м’яча в ближню дев’ятку – і тут голкіпер Данкович зумів виручити.

Той тиск, який Куликів-Юність чинив перед перервою, показував, як важко буде гостям у другому таймі. І коли біля воріт гостей вкотре було гаряче, Харук розрядив ситуацію виносом далеко в поле, Сондей виявився спритнішим за суперників, промчав через правий фланг і пробив у поперечину. Проте контратака не пропала задарма, тому що з глибини поля набігав Волошинович і без перешкод зблизька головою зіграв на добиванні – 0:1. Ростислав забив четвертий гол у поточній першості.

Звісно, підопічні Костика великими силами пішли вперед, але довгий час перевага в володінні та кількості атак не давала бажаної гостроти. Аж поки Іваночко з О.Савошком не зіграли на підготовчому рівні швидкої комбінації в центрі поля, далі Береза запустив через лівий край Войтовича, чий простріл ударом у дотик під поперечину завершив Гладкий – 1:1. Для Володимира це 12-й гол у чемпіонаті. Відзначимо також Шарабуру, чий пропуск гольової передачі сам собою гідний звання асисту.

Далі на куражі Куликів-Білка створив низку моментів, щоб вирвати-таки перемогу (одного голу вистачило б господарям для виходу в півфінал), але спіймав знову кураж Піцан, який потягнув удар Шарабури з хорошої позиції та кілька разів дуже сміливо вступав у гру, а потім перевів штрафний від Патуляка в поперечину. На божевільних надзусиллях і вольових якостях НК Пробій. Досягнув стратегічно важливої виїзної нічиєї та за правилом, знову ж таки, гостьового голу пробився в півфінал. Два матчі відбулися в ці вихідні – обидва піднесли справжні сенсації.

Таким чином городенківці приєдналися до півфіналістів турніру в особі “Подолян” з Тернополя, “Олімпії” з Полтавщини та “Агротеха” з Кіровоградської області. Жеребкування 1/2 фіналу відбудеться 10 червня о 12.00 в Будинку футболу УАФ. Матчі цієї стадії змагань пройдуть 15/16 та 22 червня. Фінал Чемпіонату України серед аматорів запланований на День Конституції України 28 червня в Києві на НТК ім. Баннікова.

Герой матчу від Sport Arena: Іван Піцан (НК Пробій)

Хоча цього разу не було й пенальті, Піцан неодноразово виручав гостей і зробив великий вклад у загальний успіх своєї команди.

Куликів-Білка – Пробій (Городенка) – 1:1 (перший тайм – 0:0; перший матч – 0:0)
Голи: Гладкий, 74 – Волошинович, 55

Куликів-Білка: Данкович, О.Савошко, Калинчук (І.Білий, 86), В.Білий, Береза, В.Савошко, Іваночко, Юськевич (Патуляк, 57), Малецький (Шарабура, 70), Панасюк© (Войтович, 70), Гладкий. Запасні: Денега, Малоїд, Дмитрух. Головний тренер: Богдан Костик.

Пробій: Піцан, Радульський, Я.Пархуць, В.Пархуць, Писко, Харук, Борисевич© (Дитко, 18), Сондей (Комуніцький, 90+7), Іваничук (Андрусяк, 72), Волошинович (Білик, 90+5), Ключко (Семенюк, 84). Запасні: Креховецький, Дриган. Головний тренер: Володимир Ковалюк.

sportarena

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *