Наші профі. Підсумки сезону: жіноча Перша ліга

Футбол

Доволі цікавим видався сезон і для прикарпатських футболісток у жіночій Першій лізі України.

Тетяна Аполлоніна (“Ладомир-2” Володимир)
3 матчі в лізі


Супердосвідчена Тетяна Аполлоніна встигає і грати, і тренувати у “Ладомирі-2”. Цьогоріч юні “ладомирянки” під керівництвом нашої краянки до останнього туру змагались за вихід до плей-офф Першої ліги і, у підсумку, фінішували на четвертому місці групи А. Окрім того, Тетяна тричі виходила на поле у футболці своєї команди.

Тетяна Крайнічук (“Ладомир-2” Володимир)
13 матчів в лізі (1 гол, 3 попередження)


Окрім наставниці, честь “Ладомира-2” захищав ще квартет прикарпатських футболісток. Найбільше серед всіх поєдинків у Першій лізі відіграла вихованка ДЮСШ №3 Тетяна Крайнічук, в активі якої 13 матчів в сезоні, 1 забитий м’яч та 3 попередження.

Антоніна Зінько (“Ладомир-2” Володимир)
11 матчів в лізі (5 матчів на “нуль”)


Основною голкіперкою “Ладомира-2” в сезоні була ще одна вихованка ДЮСШ №3 Антоніна Зінько. 16-річна футболістка попри юний вік одразу застовпила за собою місце у воротах “ладомирянок”. Втім, у квітні цього року Антоніна зазнала важкої травми і змушена була пропустити невеликий відрізок сезону. Та, на щастя, реабілітація пройшла успішно і гравчиня повернулась на поле і в підсумку зіграла 11 матчів у футболці “Ладомира-2”, у 5 з яких залишала свої ворота недоторканими.

Ніколь Базюк (“Ладомир-2” Володимир)
5 матчів в лізі

Ніколь Базюк (№20) у відборі м’яча

Взимку цього року ряди “Ладомира-2” поповнила вихованка Городенківської ДЮСШ Ніколь Базюк. Юній футболістці у січні цього року “стукнуло” 15 (!) років, а це мінімальний вік для участі у змаганнях Жіночої Першої ліги. Попри те, гравчиня встигла зіграти 5 матчів у весняній частині сезону, провівши на полі сумарно 233 хвилини.

Ельвіра Зінько (“Ладомир-2” Володимир)
3 матчі в лізі


У липні минулого року сестра-близнючка Антоніни Зінько Ельвіра зазнала важкої травми – у гравчині було діагностовано тотальний розрив передньої хрестоподібної зв’язки. Відновлення та реабілітація після операції зайняли більше півроку, тож футбоілстка вийшла на поле під завісу сезону 2023/24. В цілому 16-річна франківка взяла участь у 3 матчах Першої ліги.

P. S. Також варто відзначити. що квартет наших футболісток встигав захищати кольори “Ладомира” не лише у Першій лізі, а й у змаганнях WU-16. Зокрема, у березні цього року Тетяна Крайнічук, Антоніна та Ельвіра Зінько, а також Ніколь Базюк стали володарками Кубка дівочої ліги WU-16 у складі володимирського клубу.

Ольга Харащук (ДЮСШ №1 Хмельницький)
4 матчів в лізі

Ольга Харащук (у чорному) при обороні власних воріт

Півзахисниця Ольга Харащук влітку минулого року змінила франківське “Прикарпаття-ДЮСШ №3” на хмельницьку ДЮСШ №1. Втім, у новій команді 20-річна футболістка так і не зуміла стати основною, відігравши всього чотири матчі у весняній частині сезону.

Фото: Роман Породко, ЖФК Полісся, ЖФК Ладомир, ЖФК Прикарпаття-ДЮСШ №3, Жіночий футбол України УАФ

Андрій МОКЛЯКSPORT.IF.UA

Читайте також:
Наші профі. Підсумки сезону: Молдова, Туреччина, Польща
Наші профі. Підсумки сезону: Друга ліга ПФЛ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *